לימודים בYALE

mich241

New member
לימודים בYALE

היי,

אני ממש מתעניינת בלימודי אדריכלות ושואפת ללמוד בייל בגלל התוכנית שהם מציעים.
כרגע אני עוד בצבא אבל מתכננת להתחיל את המבחנים ברגע שאשתחרר, אפשר לקבל טיפים מאיפה להתחיל ואיך להגיש מועמדות?

תודה רבה!

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן וברוכה הבאה לפורום!

חמי אדריכל ולמד בארה"ב (שיקגו), אז יש לי חיבה מיוחדת לאדריכלים לעתיד ולמקצוע..

כמה נקודות למחשבה?

1. התואר הראשון בייל הוא לא תואר B ARCH, כלומר תואר מקצועי שמקנה את האפשרות לעסוק באדריכלות בארה"ב (או בכלל). מדובר בתואר עם MAJOR באדריכלות שמאפשר המשך ל - M ARCH, מאסטר מקצועי באדריכלות.

2. לימודי תואר ראשון בארה"ב שונים מאשר בארץ. יש מרכיב של לימודים כלליים, ובשנה השנייה תבחרי MAJOR, במקרה שלך אדריכלות. הלימודים מאד יקרים, ושנה אחת של לימודים תעלה לך יותר מאשר תואר שלם באדריכלות בארץ. בנוסף קשה להשיג מלגות..

3. אם בכל זאת תבחרי בתואר באדריכלות בארה"ב, יש מדינות ומוסדות בהן ניתן לעשות תואר B ARCH ולקבל הסמכה קצת מהירה יותר כאדריכלית, אבל לדעתי זה הולך ונהיה נדיר יותר, לעומת מסלול של תואר ראשון ואז תואר שני מקצועי.

4. בכל מקרה אם את מעוניינת לעשות תואר ראשון בארה"ב, אני ממליץ למצוא כמה מוסדות שמעניינים אותך כדי להגדיל את סיכוייך להתקבל.

אם תרצי הסברים נוספים את מוזמנת לשאול! בהצלחה.

mich241

New member
וואו תודה רבה!

אני לא מתקבעת על YALE, אני פשוט שואפת גבוה לאוניברסיטאות הכי טובות לאדריכלות.
אשמח ממש לקבל רשימה של עוד אוניברסיטאות מצוינות לאדריכלות שהסטודנטים שיוצאים מהם נחשבים למבוקשים.
בנוסף, אני לא שוללת גם אוניברסטיאות באירופה, שכן, יש לי דרכון ואזרחות אירופאיים שיכולים להקל על המחיה והקבלה שלי שם.

תודה רבה!

Philip Jr

New member
ובאירופה

ה - IAAC מאד מוכר ומומלץ, אבל יש רק תוכניות לתואר שני ככל הידוע לי:

http://www.iaac.net/

שוב עולה השאלה האם להתחיל את הלימודים בארץ (בטכניון למשל) ולהמשיך לאירופה / ארה"ב או לעשות את כל התארים בחו"ל.

ובכן, אם לימודים בארץ אז עדיף לא בטכניון

המחלקה לבניין ערים בטכניון ידועה כמקום קפדן וקשוח בנושאי ציונים. הם (כמו עוד כמה מוסדות קצת עקומים כמו אוניב' טורונטו) טוענים שמי שמקבל אצלהם ממוצע 80 זה כאילו קיבל 90 אצל האחרים. בפועל, הם דופקים את הסטודנטים שלהם, כי אף אחד אחר לא באמת מתייחס לזה כך.
לפני שעברתי, אחד הפרוייקטם שעבדתי עליו היה בנושא מנהל ציבורי בתכנון אורבני. עבדנו עם בחור שסיים תואר אדריכלות בטכניון ובגלל הממוצע (שהיה נמוך מהמינימום הנדרש במרבית התוכניות בחו"ל) נאלץ לבסוף לעשות מאסטר בב"ש.
האבסורד על כך שבוגרי תואר ראשון בטכניון לא מתקבלים לתואר שני במוסד מוכר כבר שנים.

בהקשר המקורי, אצלנו באוניב' אין תואר ראשון באדריכלות אלא בתכנון כללי ורק תואר שני באדריכלות. מצד שני, כל המאסטרנטים שם מקבלים מלגות מחיה לא רעות בכלל, ועובדים צמוד מאוד עם מתכננים מהשוק העסקי, הממשל המקומי וכד'. אני לא אתפלא אם כך הם פני הדברים גם באוניב' אחרות בקנדה.
בארה"ב לעומת זאת, כשאחותי התעניינה באדריכלות בקורנל ו SUNY, בשתיהן לא היו תוכניות מימון מוגדרות בתחום. כל מנחה לגופו ודרכיו.

Philip Jr

New member
טוב הטכניון זה רק דוגמא..

אין יותר מדי מוסדות בארץ בהם ניתן ללמוד אדריכלות..

למעלה