לימודים בתיכון

MCCCCP

New member
לימודים בתיכון

שלום ההורישם שלי שולקים להגר לקנדה ואני עדיין לומד בתיכון אם נהגר יהיו לי 11 שנות לימוד בארץ והתית רוצה לדבר עם מישוה שעבר דבר דומה (עבר לשם באמצע התיכון) אם מישו מוכן ליצור איתי קשר להסביר לי על הנושא אני יודה לו מאוד פבל

lol lypop

New member
אממ, משהו מאוד דומה

אבל עברתי בכיתה ט'

בפורום הזה..

כולם עברו את זה בגיל כזה, יותר מוקדם או אפילו יותר מאוחר.. אתה מוזמן לשאול שאלות על גבי הפורום.. ואני בטוחה שישמחו לענות לך.. אני אישית עברתי אחרי כיתה ח' והתחלתי כאן את כיתה ט'...

eynav br

New member
אני עברתי את זה בגיל 16

ופה זה כבר שנה לפני האחרונה.. אבל אני זה לא דוגמא...לא בדיוק למדתי פה.

MCCCCP

New member
אוקיי אז ככה

אני חושב שבארהב זה מצב דומה, ואני חושב שגם אלו שעלו בגיל תעיר יותר יוכלו לעזור לי. רב המקצועות שאני אלמד שם חוץ ממתמטיקה ופיזיקה (ואולי קצת כימיה), אין לי בהם שום ידע קודם - יש שם הרבה מקצועות כל התרבות המקומית (ספרות היסטוריה) ועוד הרבה מקצועות שלא קימיים בארץ. אז השאלה שלי זה עד כמה קשה ללמוד את הדברים האלו מאפס? אם אפשר יהיה להסתמך רק על ביצפר או שאני אצטרך להשלים דברים לבד? פבל

lol lypop

New member
אוקי

אישית היה לי קצת קשה עם היסטוריה (קוראים לזה social studies עד כיתה י') כי לא היה לי חומר רקע, אבל אני מניחה שהקורס מעוצב בצורה כזאת שגם אם אין לך ידע כללי רחב על קנדה אתה יכול להסתדר...אבל צריך לחרוש דיי הרבה. ספרות\ אנגלית (זה יחד בד"כ)- כאן באמת היתה לי בעיה כי האוצר מילים שלי לא היה ממש רחב וכי הייתי חייבת לקרוא ספר בקצב של דובר אנגלית. בכל מקרה מילות המפתח פה הן עבודה קשה...בסה"כ מסתדרים. הספרות לא ממש שונה מעברית וכל מה שצריך לעשות זה למצוא משמעויות נסתרות לכל מיני דברים (זה תלוי במורה שלך אבל כנראה שאם תחרבש לו שטויות הוא יתן לך ציונים טובים). מצד שני, אולי ישימו אותך בESL (אנגלית כשפה שניה), לא יודעת איך זה שם. בקשר ללהשלים דברים לבד, אממ, ברור שאם ילד קנדי ילמד איקס שעות למבחן בהיסטוריה כי הוא יודע כמות מסוימת מהחומר אתה תצטרך ללמוד לפחות איקס ועוד 4
אבל לא נראה לי שתצטרך ממש לחקור דברים מחוץ למה שמלמדים אותך בכיתה. מקווה שעזרתי
רון

למעלה