לימודים בשפה זרה

maayan193

New member
לימודים בשפה זרה

היי, אני שוקלת לימודי אחיות בחו"ל (אוסטרליה) וקצת חוששת מעניין השפה.
טיילתי הרבה בעולם ואני מסתדרת עם האנגלית ברמה הבסיסית ואני קצת בחוסר
ודאות לגבי היכולת שלי ללמוד לימודים אקדמאים באנגלית.
בכל מקרה אני יודעת שאם אלך ללמוד בחו"ל אצטרך לשפר את האנגלית שלי אבל
הייתי רוצה לשמוע קצת תגובות מאנשים שעשו זאת כאשר האנגלית שלהם הייתה בסיסית בנקודת ההתחלה
ולדעת איך היה בהמשך הלימודים...

אשמח לתגובותתת :)

תודה :)

מעיין

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה מעיין

אני בן להורים מאנגליה ואנגלית היא שפת האם שלי, אז מצבנו שונה למדי. אבל, רציתי לתת לך כמה כיוונים למחשבה:

1. את חוסר הוודאות שאת חשה אפשר לצמצם. למשל, את יכולה לחפש / לבקש סילבוסים של קורסים שיהיו לך בלימודי האחיות באוסטרליה (או כל מדינה דוברת אנגלית אחרת כגון ארה"ב), ולנסות לקרוא קצת מספר הקורס או חומרים אחרים שמשתמשים בהם שם. תראי איך הולך.. כמה זמן לוקח לך לקרוא עמוד / פרק. איזה אחוז מהדברים את מבינה, ואיפה את מתקשה.. עוד דרך לצמצם את חוסר הוודאות זה לעשות מבחן אנגלית כמו ה - TOEFL, שתצטרכי לעשות בכל מקרה אם תרצי להתקבל ללימודים בחו"ל (או מבחן דומה כמו ה - IELTS). בהתאם לציון שתקבלי (הכולל ולכל פרק בנפרד) תדעי איפה את עומדת ביחס לסטנדרטים של המוסד אליו את מנסה להתקבל.

2. אל תחכי עד שאת הולכת ללמוד כדי לשפר את האנגלית, התחילי עכשיו. גם כך טוב לשפר את רמת האנגלית, וזה תהליך שלוקח זמן. נצלי כל הזדמנות שיש לך כדי לקרוא, לכתוב ולדבר/להקשיב באנגלית. אם למשל את קוראת תרגומים עבריים של ספרים שנכתבו באנגלית, נסי דווקא לקרוא את המקור. אם את חובבת אקטואליה, נסי לקרוא עיתון באנגלית (אפילו עיתון ישראלי, פשוט בגרסה אנגלית). אם לא יוצא לך כמעט לכתוב באנגלית, קחי כמה נושאי חיבור ממבחן ה - TOEFL או ה - GRE (שזמינים ברשת אם אני לא טועה) ותכתבי! זה מאד יעזור לך להתקדם ולהיות מוכנה יותר ללימודים בחו"ל, ואני בטוח שזה יועיל לך בלי קשר.

ולסיום, עידוד קטן. הוראת האנגלית בישראל לא רעה בכלל. רמת האנגלית שלנו כישראלים לא שוות ערך לחלק ממדינות אירופה, אבל הרבה יותר טובה מכל מיני מדינות אחרות. אני מאמין שיש לך בסיס טוב לעבוד איתו, ושאם תמשיכי לעבוד על רמת האנגלית שלך תסתדרי גם בלימודים בהמשך.

למעלה