לימודים בקנדה

הלון1994

New member
לימודים בקנדה

שלום לכולם,אני חדש בפורום הזה ואובד עצות כבר זמן יחסית רב,השתחררתי מהצבא ואני מתכנן לטוס לטייל בקנדה את הדודים(יש לי אזרחות)בקרוב וללמוד שם (כלכלה) זו אופציה שאני שוקל בכובד ראש כדרך לחוות מקום שונה ואווירה שונה ועקב השם הטוב שיצא למוסדות הלימוד בקנדה.
הבעיה היא שנכנסתי לאתרי מחלקות ותנאי הקבלה ולא הצלחתי למצוא משהו שיוכל לסנכרן את הציוני בגרות שלי בארץ ולהשוותם לציוני הקבלה בקנדה,פונה לאנשים שאולי יודעים כיצד לפעול..
בנוסף שמתי לב שלקולג'ים יש תנאי קבלה נמוכים קצת יותר..האם התארים בקולג'ים בהכרח לא ברמה של תארים באוניברסיטאות שם?
תודה לכל העוזרים ושבוע טוב!

Philip Jr

New member
ברוך הבא לפורום

אני לא לגמרי מבין את הבעיה. ממה שאני יודע/רואה, אין ממש ״ציוני קבלה״, כמו שיש דרישות סף לקבלה שמתחלקות לדרישות כלליות למוסד, פרטניות למחלקה ופרטניות למדינת מוצא. בכל מקרה, לא מתפקידך ״לסנכרן״ ציונים בארץ לציונים בחו״ל, את זה עושים עבורך או שמבקשים שתשלח את תעודתך להערכה חיצונית. אם יש לך בגרות טובה +, אתה פשוט צריך להגיש את הבקשות, או מקסימום לברר מול המוסד הספציפי האם הבגרות שלך עומדת בתנאי הסף. יש הרי עוד פרמטרים לקבלה מעבר לבגרות.
&nbsp
לגבי קולג׳ים - יש הרבה דרכים להגדיר ״רמה״. אם ברמה כוונתך למשהו כמו דירוג - אז אתה יכול פשוט לבדוק את הדירוג של הקולג׳ הזה בתחום הכלכלה. אני מניח שתגלה שהמוסדות המובילים בקנדה בכלכלה הם אותם המוסדות שמובילים ברוב התחומים, כמו טורונטו, UBC, מקגיל.. עד כמה הדירוגים האלו משנים זה כבר משהו אחר.

קולג' בקנדה

זה בעיקרון community college (ולא כמו בארה"ב שגם לימודי תואר ראשון מכונים קולג')- הקולג'ים מעניקים בעיקר תעודות הכשרה מקצועית (certificate or diploma)- בחלק מהקולג'ים ברמה טובה מאד- והלימודים הם בד"כ שנתיים או שלוש. בחלק מהקולג'ים יש גם תוכניות לתואר ראשון (bachelor)- לפעמים בשיתוף עם אוניברסיטה כלשהי- שנמשכים בד"כ ארבע שנים. ברוב המקרים תואר ראשון ממכללה פחות נחשב מתואר של אוניברסיטה.

למעלה