לימודים בקנדה

Misha180

New member
לימודים בקנדה

היי, אני בת 21, כמובן רק התחלתי את חיי אבל אני מאוד מעוניינת במעבר לקנדה בעתיד. אני מתחילה לחשוב על עתיד אקדמי וכמובן שויזת סטודנט היא אופציה ריאלית להכיר את קנדה ולרכוש שם השכלה שאולי תוסיף לי כמה נקודות לאפליקציה שאולי אגיש בעתיד הרחוק.
אני די אבודה, האינטרנט מציג יותר מידי מידע ומספר האוניברסיטאות עצום! מה גם שאין לי מושג בכלל בכל הנוגע ללהגיש מועמדות למוסד הלימוד (הבנתי שזה עולה כסף?) או לחשב סיכויי קבלה (לא מצאתי שום דבר הדומה למחשבון סכם באוניברסיטאות ישראליות).
הייתי מאוד רוצה להגיש מועמדות לתואר ראשון לתחום המחשבים בכלל והנדסת תכנה בפרט. יש מישהו שמבין בעניין? איזה אוניברסיטאות נחשבות למובילות בתחום? מה הדרישות? על אילו מהציונים שלי יסתכלו (פסיכומטרי מתקבל כחלק מהציון? ומקצועות כמו אזרחות, הסטוריה, לשון?) ומה בכלל הסטנדרטים שאני אדע למה לצפות?
בנוסף יש לי קרובי משפחה באונטריו. זה איכשהו עוזר?
אשמח לכל עזרה.

קודם כל סדר בדברים...

השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את יכולה להרשות את זה לעצמך. תואר ראשון בקנדה, אמנם זול יותר מארה"ב בד"כ, אבל עדיין יקר מאוד (מאוד...מאוד...) בהשוואה לישראל או מרבית מדינות אירופה. אם אין לך את היכולת לממן לימודים את יכולה לשקול לקחת הלוואות לצורך כך. אבל, אם זה לא בא בחשבון אז אני 'אסוג' להמלצה המקובלת בפורום פה (ולא בכדי) שתעשי תואר ראשון בישראל ואח"כ תחפשי את תארי ההמשך (הממומנים בד"כ) בקנדה.

אם בכל זאת יש לך דרך (כזו או אחרת) לממן משהו בסביבות ה-$30K לשנה אז את יכולה להתחיל להסתכל על מוסדות לימוד בקנדה. איך מחליטים מי מהם סביר? הדרך הכי טובה היא דירוגים.
ישנם כמה דירוגים למחלקות ללימודי מדעי המחשב. הדירוג שלטעמי הוא הכי מוצלח הוא דירוג עלות שכר הלימוד לעומת ההכנסות המדווחות של בוגרי המוסד. זה מתוך הנחה שאת כנראה לא תרצי תארים מתקדים - לפחות לא בשלב ראשון.
בעיקרון, כמעט כל אוניב' ה U15 (אולי למעט אלו שבקויבק ומלמדות רק בצרפתית) יהיו בתי ספר טובים ללימודי הנדסת תוכנה (או חומרה). אם ווטרלו או UBC נחשבות יותר או פחות מיורק או SFU? זה לא באמת משנה. בוגרי כל הארבעה מוסדות יימצאו עבודה פחות או יותר באותה רמת מאמץ.
יסתכלו על ממוצע ציוני הבגרות שלך. כן, כולל כל המקצועות שלמדת. ייתכן ויסתכלו על פסיכומטרי (תלוי באוניב'), אבל יותר סביר שיבקשו ממך GMAT או משהו דומה, כמו גם בחינת IELTS או TOEFL (תלוי במוסד) לצורך בחינת כישורי שפה.
זה בהחלט סביר לחשוב על משפחה במקום מסוים, גם אם רחוקה, כנקודת עוגן ושיקול לבחירת מוסד לימודים. אבל, אם עוצרים וחושבים על כך לוגית לרגע, זה לא השיקול הכי חשוב או הכי טוב להסתמך עליו.
קודם כל, לימודי תואר ראשון הם ארבע שנים. האם יש למשפחה שלך מקום לאכסן אותך 4 שנים. האם את רוצה בכלל לעשות את זה? האם הם מוכנים? האם זה ישאר כך לאורך זמן? ואם תלכי למוסד שרחוק מהם, אז מה זה משנה אם תהיי 350 ק"מ משם, אם 3000 ק"מ משם? בכל מקרה זה לא יהיה משהו שסביר לביקורים תדירים.
וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כך שאונטריו היא הפרובינציה היקרה ביותר גם ביחס לעלות המחיה וגם ביחס לעלות שכר הלימוד במוסדותיה.

בהצלחה

DianaMor2

New member
חצי תשובה חצי תהייה

אני אקדים ואגיד שאני בת 21, אני לומדת כרגע בקנדה, באונטריו Unevrsity of Western Ontario. אני אזרחית ועדיין המסע להגיע לפה עוד מהארץ היה יקר, מאוד.

בכללי בשביל עצה, הכוונה, כל שאלה קטנה, תצרי איתי קשר.

אני אתאר לך קצת את המסלול שעברתי.
שלב ראשון זה באמת סריקה של האוניברסיטאות פה, הסינון הראשוני שלי היה לפי גודל, מיקום, ואז לפי דירוגים ולאיזה אוניברסיטה יש פקולטות לרפואה ומשפטים.
אחרי שאתה ננעלת על כמה (אני קצת הגזמתי ובחרתי 12), תבדקי את דרישות השפה. כמובן הלכתי לפי הדרישה הכי גבוהה. במקרה שלי נרשמתי לקורס טופל, ועשיתי את המבחן, יותר מפעם אחת, כי לא מתפשרים פה על תנאי הסף, אפילו לא נק׳. אם קיבלת יותר זה לא נותן עדיפות העניין הוא רק לעבור את הסף.
אחרי זה תהליך הבקשות, שהוא המייגע ביותר שעברתי. לאונטריו ספציפית יש אתר שמרכז את כל האוניברסיטאות בפרובנס, ודרכו נרשמים, זה יוצא יקר, מאוד, מאוד. כל אוניברסיטה שאת מגישה לה בקשה זהבאזור המאה דולר, ולכל מסלול תואר שאת מגישה זה עוד. אוניברסיטאות מוץ לאונטריו עולות בסביבות ה-90$ לאפליקיישן.
אחרי זה מקבלים מייל עם הדרישות שלהם. הדרישה הכי היסטרית פה (שחלק ביקשו) זה: תעודות מקור מ:י,יא,יאת בגרות מקורית, ותרגומים של אלה עם חתימת נוטריון והצהרה מהמתרגם שהוא מאשר את התרגומים והאותניות שלהם. וכל אחת מהדברים האלה צריך להגיע במעטפה מאותו גורם, סגורה, עם חתימה על הלשונית שמוכיחה שלא חיבלת במעטפה. אם יש להם ספק הם יבקשו שתשלחי הכל מחדש. פסיכומטרי לא מעניין פה אף אחד. בגרויות או מכינה (כן מסתכלים על כל המקצועות שיש לך בבגרות). ממוצע בלי בונוסים מעל 85, אמור להיות מספיק. כמובן שלהנדסות ממוצע 90 זה יותר האזור. למקצועות מדעיים צריך ציונים בתחומים מדעיים.
אחרי המתנה מייגעת לתשובות מהאוניברסיטאות, מתחילה התחרות שלהם עלייך, עם כל מיני הצעות מפתות יותר ופחות, ים מכתבים, ספרונים, ברושורים שנשלחים אלייך הביתה. ואז כבר את צריך לעשות סדר עדיפויות שלך, מה חשוב לך שיהיה באוניברסיטה. ולסנן (אם יש ממה לסנן כמובן).
אני יכולה להגיד שבארץ על מבחנים, קורסים, תרגומים, אפליקיישנס וכו וכו וכו, הערכה גסה מאוד, הוצאתי בערך 30,000. שוב אני קצת הגזמתי עם 12 אוניברסיטאות.
שכר הלימוד פה לזרים בין 20-30 אלף דולר קנדי. למקומיים בין 3500-7500 דולר קנדי. יש מלגות לזרים בעיקר על בסיס הצטיינות, לא ממש התחום שלי, אני מכירה גם מלגות מטעם המדינה שנותנים את ההפרש בין שכר הלימוד הזר למקומי.
כמובן שעם איכות האוניברסיטה התנאים עולים, בגלל שהגשתי לרוב האוניברסיטאות בדירוגים הגבוהים, אם יש לך אוניברסיטאות ספציפיות בראש תגידי לי.

כל האוניברסיטאות שנחשבות ה-Ivey Leag של קנדה מובילות בתחומים האלה כמובן.

חווית הלימודים פה היא כרך של ספר בפני עצמו.
בגדול- שונה. מאוד. הסטודנטים פה ברובם מגיעים ישר מהתיכון זה עולם שונה. הבירוקרטיה פה שונה, התנאים לקבל תואר שונים, שעות הלימוד שונות, כמות הקורסים שונה. נהלי מבחנים שונים. הכל שונה. לטוב, לרע, ללא נורא.

בגדול אני יכולה להגיד שלא קל לעשות את המעבר הזה לבד. יש פה עוד מישהי שעברה מהארץ והתחילה השנה ללמוד כמוני, ואין ספק שאנחנו חולקות קשיים ותסכולים. צריך לרצות את זה מספיק כדי להיות מוכנים לספוג את כל מה שבדרך, ויש לא מעט. כמובן שבלי קשר קשה נורא לחזור ללמוד, אחרי כמה שנים. הבית לא במרחק יריקה, ו״נסיעה״ הביתה עולה כמה אלפי שקלים. וידוי קטן- הדבר שהכי חסר לי פה לפעמים זה החברים מהבית.

קרובי משפחה יכול להיות עזרה ענקית, לי אישית אין. אבל סתם לתמוך, שיהיה למי לסוע בחופשים, ויש פה לא מעט. השנה פה קצרה יחסית סמסטר ראשון ספטמבר-דצמבר, דצמבר-ינואר חופש (תקופת מבחנים קטנה לפני), סמסטר שני ינואר-אפריל. הכל פה קורה נורא מהר.

שוב, אם יש לך שאלות, תהיות, משהו לא ברור, לא מצאת אינפורמציה, תצרי איתי קשר. אני עברתי את התהליך שנה שעברה, הכל טרי אצלי, ואני מכירה את החוסר אונים של להשיג מידע מהארץ, ושאף אחד בארץ לא יכול לעזור כי זה לא צעד נפוץ...

בהצלחה ^_^

Philip Jr

New member
תגידי

מה את חושבת על לונדון? אני התקבלתי בזמנו ל - UWO לדוקטורט, וסתם תוהה מה דעתך על המקום בינתיים (פחות על הקמפוס). מרוצה?

למעלה