לימודים בקנדה

לימודים בקנדה

היי, הבנתי שבאוניברסיטת מקגיל יש המון סטודנטים זרים.. אני מקווה להבין מזה שהם גם נותנים מלגות לסטודנטים זרים בתואר ראשון יותר משאר שאר האוניברסיטאות, כי שכר הלימוד מטורף.. האם זה נכון? לא מצאתי מספיק מידע באתר שלהם. מכירים מסלולים\אוניברסיטאות שיש סיכוי לקבל בהן מלגה לתואר ראשון?

תודה

Philip Jr

New member
גם אצלנו באילינוי

יש אחוז מאד גבוה של סטודנטים בינלאומיים, בין הגבוהים בארה״ב. אני לא יודע מדוע זה המצב, אבל זה לא בגלל כמות המלגות.. לצערי. באופן כללי, קשה להשיג מלגות לתואר ראשון, הן בקנדה והן בארה״ב. איזה תחום מעניין אותך?

פסיכולוגיה\ מדעי המוח

באמת חבל לשמוע, אבל תודה בכל מקרה!
אולי יהיה לי מזל בתואר השני

Philip Jr

New member
אני בתחום הפסיכולוגיה

ועל מלגה מלאה בדוקטורט.. אז כן - זה נהיה קל יותר.

Sonic hedgehog

New member
זכור לי שמישהי שלמדה איתי

עשתה את התואר הראשון במקגייל כי קבלה מהם מלגה והיא הייתה זרה (כלומר אמריקאית). בזה תמו ידיעותי בנושא.

לצערך הנחתך שגויה

הם לא נותנים יותר מלגות, למען האמת, הם נותנים משמעותית פחות מלגות כי הם בקויבק. לומדים שם הרבה סטודנטים זרים כי היא אוניב' 'נחשבת' במונחי דירוגים וכד'.
אגב, יש הרבה אוניב' קנדיות שלומדים בהן יותר סטודנטים זרים לתואר ראשון, למשל ווטרלו, למשל אוניב' מניטובה או סיימון פרייז'ר.
בכל מקרה, יש מעט מאוד (מאוד) מלגות לתואר ראשון באופן כללי, ועוד פחות מכך לסטודנטים זרים. צריך להיות קשורים לקבוצות ייחוס או קבוצות אתניות שמעודדות את זה, ויהודים (בניגוד למה שנהוג לחשוב) אינם בקבוצה הזו בד"כ. הם דווקא יעדיפו לתת מלגות ללימודים בישראל.

ayulli

New member
מצד שני

יוקר החיים במונטריאול נסבל הרבה יותר מאשר טורונטו או וונקובר מהתרשמותי האנקדוטלית. לא שזה יעזור בשכר הלימוד, אבל אולי זה יתקזז מול הוצאות אחרות.

Philip Jr

New member
זו נקודה מאד חשובה

אכן לא פותר את בעיית שכר הלימוד, אבל בתור מי שגר במקום בו יוקר המחיה סביר מאד - זה משנה!

למעלה