לימודים בקנדה

6i6i6i

New member
לימודים בקנדה

שלום לכם,
אני מעוניינת בלימודים בקנדה לתואר ראשון והשאלה שלי היא האם הם מאשרים הלוואות לקראת סוף התואר לתלמידים בינ"ל? ז"א שנה רביעית ,למקצועות ההנדסה.

יום טוב

Philip Jr

New member
שאלה

היי,

לא כל כך ברור מהשאלה שלך ממי את מצפה לקבל הלוואה? מי זה "הם"?

אני לא מומחה בעניין, אבל אני מניח שהיכולת שלך לקבל הלוואה תלויה בהרבה מאד גורמים שלא ניתן לנחש כשעוד לא התחלת אפילו את התואר.

6i6i6i

New member
נקודה טובה,

ב"הם" הכוונה למדינה/מחוז עצמו או לאוניברסיטה.

הכוונה שלי הייתה שכמו שיודעים שבקנדה אין מלגות קבלה כמו בארה"ב (כמובן שתלויות בהמשך הלימודים והישגים), האם יש דבר ידוע כזה בנוגע לאיסור הלוואות לתלמידים בינ"ל בקנדה או להפך האם אין מניעה כזאת.

מקווה שהייתי ברורה.

Philip Jr

New member
אין קשר בין מלגות להלוואות

אלו שני "יצורים" שונים מאד. וגם לא ברור לי מה הכוונה ב - "אין מלגות קבלה".

אבל כל זה לא חשוב במיוחד כי אין מניעה מיוחדת לכך שתבקשי הלוואה. האם תקבלי? ממש לא בהכרח, זה תלוי בהרבה גורמים כמו בכל מדינה אחרת. מי שלרוב מעניק הלוואות הם בנקים / CREDIT UNIONS וכדומה, לא מדינה/מחוז/אוניברסיטה.

Philip Jr

New member
ובהמשך לתגובתי הקודמת

אם כוונתך הייתה ספציפית ל - STUDENT LOAN שלא דרך בנק פרטי, אזי בקנדה את לא זכאית להלוואה כזו לצורך לימודים אם את לא אזרחית/מהגרת וכדומה.

6i6i6i

New member
אז כעקרון

הלוואה לתלמיד בינ"ל בקנדה אפשר לקבל רק דרך בנק פרטי.
כמובן עם התלות בשקלול הגורמים שיאשרו אבל כעקרון רק דרכם-אם הבנתי נכון שורה תחתונה.

והכוונה שלי בנוגע למלגות הייתה שבקנדה יש מלגת כניסה שעל סמך הציון ממוצע בגרויות אתה מקבל-משהו סמלי, לא בכולם, שנע בין 500 ל-3000 דולר.
בארה"ב לעומת זאת הם אומרים לך כמה הם נותנים לך ע"ס האפליקיישן, (או שלפעמים גם שואלים כמה אתה יכול לתת) הציונים והפעילויות-וזה נמשך (בתנאי ואתה שומר על ממוצע שהם קובעים לאורך השנים), לעומת זאת בקנדה אתה מועמד למלגות החל מהשנה הראשונה אבל לא אומרים לך מראש-תקבל ככה וככה.
מקווה שהצלחתי להסביר נכון את ההבדלים מבחינת איך שזה מוצג באונ' השונות.
ותודה על התגובה
ד"א שאלתי אם אין משהו מהאונ' כי חברה שלי שלמדה בארה"ב כן קיבלה הלוואה מהאונ' עצמה (תואר ראשון) בנוסף למלגה מאוד מכובדת-אבל מצד שני זה ארצות הברית ואצלהם זה אחרת.

גם המענק הוא לאזרחים/תושבי קבע בלבד

וכמו כן, בחלק מהפרובינציות הוא תלוי בתקופת מגורים מסויימת באזור בטרם הקבלה ללימודים (בין שנה לשלוש תלוי בפרובינציה ובאוניב').
בבתי הספר היותר 'נחשבים' להנדסה, יש מלגות פנים מוסדיות שניתנות לסטודנטים על סמך הישגים אקדמיים וכד', בלי קשר לתושבות (כמו בישראל). אבל כל אוכלוסיית הסטודנטים מתחרה עליהן וסיכויי קבלתן נמוכים.

כמו כן, מה הטעם בלימודי הנדסה בקנדה, כשבישראל יש מוסדות טובים ומכובדים לכך? ללימודי המשך, ברור... אבל לתואר ראשון...

למעלה