לימודים בקנדה

mayab13

New member
לימודים בקנדה

מנסיון של מישהו כאן, שלמד, לומד או מתעתד ללמוד במכללה/אוניברסיטה קנדית, מעבר לדמי הרישום המפורסמים באתרו של כל מוסד לימודים, האם יש איזו מקדמה שנתבקשתם לשלם ע"ח הלימודים (במידה ותתקבלו ותקבלו ויזת סטודנט)? אני מעוניינת לדעת היקף עלויות ראשוניות
כל ניסיון או סכום יתקבל בברכה
תודה

Philip Jr

New member
כמו תמיד זה תלוי

באיזו תוכנית מדובר? תואר ראשון או דוקטורט?

ושתי הערות כלליות:
1. לרוב היקף העלויות הראשוניות כלל לא קשור בלימודים עצמם, אלא בטיסה, הוצאת ויזה, במגורים, רכב, ריהוט.. אלא אם את בתוכנית לימודים שאין לה מימון כלל כמובן.

2. לא נתקלתי באתר של מחלקה ללא פירוט של עלויות הלימודים ותנאי התשלום, אבל גם אם זה המצב תמיד אפשר לפנות למזכירות ולשאול..

בהצלחה!

mayab13

New member
חיפשתי

באתר של המוסדות כתוב תמיד עלות סמסטר, עלויות נלוות משוערות, עלות דמי הרשמה וטיפול בבקשת הרשמה...אבל באף אתר לא ירשמו לך כמה דורשים תשלום ראשון.
50 אחוז משכר הלימוד? 2000 דולר? 5000 דולר? זה קריטי לי מאוד.
מדובר אגב בתעודה מתקדמת, זה לימודים למי שיש כבר תואר ראשון ואורך הלימודים הוא שנה.
פניתי למזכירות, מקווה שאקבל תשובה

אם למישהו יש ניסיון בזה, אשמח לדעת מה דרשו ממנו כמקדמה
תודה..

Philip Jr

New member
נסיון רלוונטי

יהיה רק ניסיון עם המוסד שלך.. אני מניח שגובה המקדמה לא כללי לכל מוסד ותוכנית בקנדה.. ולא ציינת באילו מוסדות מדובר, או באיזו תעודה.

לכן אני מקווה שבמזכירות יעזרו לך, ושוב - אם את כבר בחישוב העלויות כי את רוצה לתכנן את הפיננסים שלך נכון מומלץ שתבחני את עלויות המעבר מעבר רק ללימודים עצמם. מקווה שעשית זאת!

mayab13

New member
צייניתי

תעודה מתקדמת "advenced diploma" , זה ממש השם של התעודה. מכללת "סנקה".
אני יודעת שלכל מוסד יש את הדרישות שלו. מעניין אותי לדעת באיזה סכומים מדובר. לשלם מקדמה את כל שנה ראשונה זה לא כמו לשלם 2000 דולר. רק סדר גודל של מה מדובר יספיק לי לדעת.
אני עוברת לשם למשפחה ככה שאין לי צורך בשכר דירה, ריהוט אוכל מים ותשלום חשמל.

תודה על התשובות המהירות :)

Philip Jr

New member
לגבי התשלום

מצוין באתר של המחלקה שהתאריך האחרון לתשלום מצוין על מכתב הקבלה בצד ימין למעלה, אז אם התקבלת תראי את זה שם.

Fees are due and must be in your Seneca student account before the date of expiry (upper right hand corner) on your Seneca "Letter of Acceptance". Fees are subject to change due to amendments in Ontario Ministry of Education and Training's regulations and/or increased service costs.

שימי לב שמצוין גם כן שתצטרכי לשלם את כל ה - FEES של אותו סמסטר.. בהתאם ללימודי התעודה שבחרת (כי את עדיין לא כתבת איזו ADVANCED DIPLOMA יש הרבה..) הסכומים נעים בין 5000-12000 דולר קנדי. לסמסטר. לכן, יתכן שיחלקו לך את זה לתשלומים, אבל לפחות פעמיים בשנה תצטרכי להיפרד מהסכומים הנ"ל, כולל מיד עם ההגעה..

mayab13

New member
מעולה

ראיתי את ההודעה הזאת בקטגוריית שכר הלימוד של המכללה, רק שלא ראיתי שום שורה שאומרת שצריך לשלם עבור כל סמסטר מראש. מה שמדאיג אותי הוא שכאשר מגישים בקשה לויזת הסטודנט בוחנים את היכולת הכלכלית של המועמד לשכר לימוד של חצי מהלימודים. לדוגמה אם מישהו לומד שנתיים רוצים לראות יכולת כלכלית של שכ"ל לשנה וזאת לאחר התשלום הראשון הנדרש למכללה. אני רוצה לדעת עם מה זה משאיר אותי... אני מניחה שאצלי סמסטר עולה כ 6000 ואת זה אצטרך לנכות.

מודה על העזרה והטרחה!

Philip Jr

New member
בשמחה

למזלך לא יהיו לך כמעט הוצאות מחייה וזה מאד משמעותי. מקווה שתסתדרי עם מה שיש! ובלי קשר טורונטו נהדרת בעיניי אז אני חושב שעבור התשלומים השונים תקבלי חוויה שלא שווה לפספס!

למעלה