לימודים בקנדה

idanva13

New member
לימודים בקנדה

שלום,

תקשיבו אני כבר שנה מתכנן ללמוד בקנדה באוניברסיטה ויש לי כמה דברים לבחירה:

1. משחק(שחקן סרטים/סדרות) ובמאי קולנוע (העדיפות הראשונה זה שניהם)
2.תקשורת
3.מחשבים - המקצוע שאני עושה בגרות בבית ספר אבל קצת יצא בעיה אני יסביר למי שמעוניין.
4.מנהל עסקים

האלה מה שאני רוצה ללמוד בקנדה, אני רוצה יותר ללמוד משחק וקולנוע בגלל שאני אוהב את זה מאוד ובישראל זה בזבוז זמן ללמוד דבר כזה.
האוניברסיטאות שבחרתי הם : York & Toronto , שניהם בטורונטו כמובן.
השאלה שלי מה עדיף למקצועות שכתבתי למעלה ומה הסיכויים להתקבל עכשיו פה יש בעיה ואני מקווה שתענו לי עליה:

אני מסיים השנה תיכון עם הבגרויות האלה הסיכויים שאני יקבל אותם הם 85%
מתמטיקה - 3 יחידות בחורף + עוד 2 בקיץ
אנגלית - המטרה 5! לומד הכי טוב שאפשר ומקווה להוציא מינימום 4 עם אני לא יצליח 5.
משחקים(עיצוב בפוטושופ) - 2 יחידות, פה בעיה כי בשנתיים הראשונות בתיכון היה לי מורה אחרת שלא לימדה אותנו מספיק ואז הכיתה י"ב החליפו לנו למורה אחר טוב יותר וכדי להוציא איתו 5 יחידות צריך 3 שנים ואנחנו איתו שנה אז פה נדפקתי קצת אבל בגלל שאני טוב מאוד במחשבים אני חושב להצטרף לכיתה שאני יוכל לעמוד בקצב ולהוסיף יחידות.

אוקיי אז עם אפשר תנאי קבלה, מה שבטוח בגרות מלאה לא תהיה אבל תנו לי הצעות טובות(אפילו אוניברסיטאות מחוץ לטורונטו אבל שמתאימים למקצועות(בקנדה)

תודה, וכן אני יודע שחפרתי פה אז תגובות רציניות בבקשה.

לפני שניכנס לתוכן הדברים

קודם כל אני חייבת להתנגד לקביעה הממש-לא-נכונה שבישראל זה בזבוז זמן ללמוד קולנוע. יש את סם-שפיגל, מכללת ספיר, מוסררה ועוד רבים וטובים שמוערכים פה, בוגריהם זוכים לפרסים בעולם ולהצלחה.

דבר שני, בשביל להיות שחקן או אפילו ללמוד להיות שחקן בקנדה, אתה צריך אנגלית מעולה. יש לך?

למה אתה צריך אוניברסיטה למקצועות האלה?
נראה שאתה עדיין לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים. לגיטימי. אבל אולי תנסה קודם אחד מהמקצועות בארץ, תדע מה מתאים לך ואחר כך תשקיע בלעבור. אחרת, למה לך להתאמץ ללמוד בקנדה? אלא אם כן אתה קנדי או שיש לך משפחה בקנדה שאתה הולך לגור איתה.

idanva13

New member
יש לי אנגלית טובה אבל...

האנגלית שלי טובה, אני לא אומר שאני יודע הכי טוב ומדבר שותף אבל אני יודע טוב אנגלית ואני מוכן ללמוד עוד כדאי לדבר שותף בלי בעיה.

חברים אמרו לי זה מוקדם מדי וקודם לסיים צבא, אבל אני חושב שהגיע הזמן להחליט מה אני רוצה לעשות אחרי הצבא למה לסיים צבא ואז להחליט זה יותר מדי סיבוכים אני אפילו התחלתי לחסוך כסף בשביל לימודים.
אין לי משפחה בקנדה, אבל אני מכיר שמה שכנים שהיו גרים לידנו שגרים שמה אבל לא נראה לי שזה עוזר.

עם אני הולך על מקצוע אז אני יעדיף כבר ללמוד בארץ משהו עם מחשבים כי יש לי נסיון טוב במחשבים וגם אני לומד פוטושופ מהר ככה שלעצב לאנשים אלבומים אני יכול לעשות את זה ולהרוויח או לעצב אתרים בזמן שאני לומד פוטושופ בבית ספר אני גם לומד מבן דוד שלי תלת-מימד ועריכת סרטים דרך התוכנות After Effect לעריכת סרטים ו-3DS Max ו-Maya לתלת-מימד.

ללמוד באוניברסיטה בארץ יהיה לי בעיה למה כמו שרשמתי בגרות מלאה לא תהיה לי אני לא יודע באיזה מקצועות להשלים, ראיתי כמה אוניברסיטאות בקנדה שבחלקם דרוש בגרות מלאה ובחלקם רק תעודת בגרות ולא כתוב מלאה.

יש לי עוד שאלה:
תעודת בגרות מלאה בארץ זה כמו בקנדה? כאילו בקנדה לא לומדים תנ"ך והיסטוריה זה ההיסטוריה של המדינה לא של מדינות אחרות.

חפרתי שוב פעם, אבל אני לוקח את זה רציני מאוד. ושוב תגובות רציניות.

כשאומרים שצריך תעודת בגרות

מתכוונים לתעודת בגרות מלאה. ייתכן שתוכל למצוא מכללות שנותנות תעודה מקצועית בקנדה שלא ידרשו בגרות (וכמו בכל מקום, חשוב לבדוק היטב מה רמתן). אם אתה חושב שמה שנדרש ממך זה רק לדבר שוטף, יש לך טעות. ללימודים על תיכוניים (הן באוניברסיטה והן במכללה) אתה צריך גם לדעת לקרוא ולכתוב ברמה אקדמית.
לדעתי, הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא קודם כל להשלים בגרויות או ללכת למכינה קדם אקדמית. זה מה שבאמת יפתח לך דלתות להמשך לימודים- בין אם בארץ ובין אם במקום אחר בעולם.

GeJuFan

New member
זה בערך הדבר היחיד

שיפתח לו דלתות.
שום מוסד להשכלה גבוהה (משמע כזה שמוציא תואר ראשון או אפילו תואר associates) בחו"ל לא יסתכל לכיוונו בלי תעודת בגרות מלאה, שהיא המקבילה לסיום תיכון.
בחשבה שנייה אולי כן קיימים כאלו, אבל אני לא יודעת אם הייתי רוצה ללמוד שם.

idanva13

New member
אני יודע

שצריך בגרות מלאה, עכשיו אני מתגייס לצבא אני רוצה קרבי אבל אני גם רוצה להשלים בגרויות לפחות ועם אני יהיה קרבי אין מצב שדבר כזה יקרה במיוחד עם המצב היום.

עם אני אחרי צבא רוצה להשלים בגרויות כמה שנים צריך ללמוד?

למעלה