לימודים בצ'כיה

AmitZah

New member
לימודים בצ'כיה

שלום לכולם,
אני כבר הרבה זמן קוראת בפורום אבל זו הפעם הראשונה שאני מגיבה פה. אני יודעת שרובכם לא בעד לימודי תואר ראשון בחו"ל, אבל זה החלום שלי כבר המון שנים ואני באמת לא רוצה לותר על החוויה.
אני מתעניינת בלימודי מחשבים, ובמסגרת החיפושים שלי מצאתי לימודי מחשבים באוניברסיטאות בצ'כיה באנגלית -
charles university
czech technical university in prague
prague college
technical university of ostrava

השאלות שלי-
חינוך בצ'כיה הוא חינוך שנחשב לאיכותי או שלא?
מישהו מכיר את אחת האוניברסיטאות ויודע להגיד לי על רמת הלימודים?
מישהו יודע האם האוניברסיטאות מוכרות בארץ?

חשוב לי מאוד לדעת,
תודה רבה!

Philip Jr

New member
תשובות

אהלן וברוכה הבאה!

תשמעי - זה לא שאנחנו (או לפחות אני) נגד לימודי תואר ראשון בחו"ל. השאלה היא מה יהיה הכי טוב לך תוך התחשבות במכלול השיקולים, ויש הרבה. לא פשוט למצוא תוכניות לתואר ראשון טובות, שעולות סכום שתוכלי לשלם, באנגלית, ולכן לפעמים עדיף לדחות את החוויה לתארים המתקדמים, לפוסטדוק או לרילוקיישן. זה לא לוותר על החלום או החוויה - זה לדחות אותה.

בכל מקרה לגבי השאלות שלך - מאד קשה לענות על שאלות כאלו..

איך את מגדירה חינוך איכותי? למשל, על פי דירוגים של מוסדות? הסתכלת איך המוסדות המדוברים מדורגים בעולם?

ברמת הלימודים הכוונה לרמת הקושי? לרמה ביחס למוסד בארץ? זה משהו אחר שלא קשור לשאלה לגבי האיכות?

ולגבי "מוכרות בארץ", מה הכוונה? זה לא רפואה או פסיכולוגיה או מקצוע אחר שדורש רישוי והכרה על ידי משרד ממשלתי.. את רוצה ללמוד מדעי המחשב, ואני מניח שלעבוד אחר כך בהייטק.. ולזה לא נדרש הכרה של ממש בתואר..

AmitZah

New member
תשובות

שלום ותודה!

לגבי איכות החינוך - אני שומעת לאחרונה על הרבה שבוחרים ללמוד רפואה בצ׳כיה כי מדובר בחינוך איכותי ונחשב בנושא. לגבי מדעיי המחשב הפנו אותי לארצות הברית ובריטניה ששתיהן לא ברמת המימון שלי ולכן פניתי למקומות נוספים באירופה ואני לא יודעת אם צ׳כיה נחשבת למקום אטרקטיבי בנושא.

לגבי רמה - כן, גם קושי הלימודים. אבל גם רמת הפירוט וההרחבה שדומים או לא דומים לארץ. שוב, אני יודעת שתארים בריטיים נחשבים נורא מדויקים ומפורטים ועומדים בקלות לצד התארים הישראליים. אבל מה לגבי התארים הצ׳כים?

ההכרה בתואר - הבנתי שהמל״ג מאשר מוסדות. הם יכולים להגיד לך האם התואר שרכשת עומד לצד תארים ישראלים ומשתווה אליהם, למשל כשמנסים להשיג עבודה. הבעיה עם המל״ג הוא שיכול לקחת להם שלושה חודשים לדאוג למכתב שנשלח וכל מכתב מוגבל בשלושה מוסדות ככה שאני לא יכולה בקלות לשלוח להם מכתב, ואני מנסה לצמצם את האופציות שלי עד כמה שניתן.

אני לא מחפשת אוניברסיטה שתעניק לי תואר בקלות. יש לי את התנאים לקבלה לאוניברסיטאות טובות ככה שאני דווקא מחפשת את זו שתאתגר ותעמוד ב״תקנים״ של האוניברסיטאות הישראליות.

Philip Jr

New member
אז זה בדיוק העניין

השרשור שלך מדגים למה תואר ראשון בחו"ל זה עניין מורכב, ובמקרים רבים לא כדאי. אני חושב שאת מבינה על מה ATEO מדבר למשל, ומסכימה איתו. אכן קשה לממן תארים באנגליה ובארה"ב, אבל ברור לחלוטין ששם מרוכזים הרבה מהמוסדות הנחשבים והאיכותיים שיש, שמקבילים לחינוך וההכשרה המצוינים שכנראה תקבלי אם תלכי לטכניון או לעברית.

אני לא חושב שהמוטיבציה העיקרית ללמוד רפואה בצ'כיה או שאר מדינות מזרח אירופה זה האיכות של התואר.. כאשר נהיה קרוב לבלתי-אפשרי ללמוד בארץ, אנשים התחילו לחפש לימודים במקומות אחרים, וצ'כיה / בולגריה / הונגריה מציעות פשרה טובה מבחינת איכות הלימודים, עלויות הלימודים והסגנון של המקום. זה לא אומר שהתארים לא איכותיים אגב.

לגבי רמת הקושי או הפירוט אני באמת לא יודע, אז לא אגיב. לגבי המל"ג, אני לא מבין - העניין הוא שאת חושבת שיבקשו ממך מכתב מהמל"ג כשתתראייני לעבודה בהייטק? אני אופתע אם זה המצב, אבל כל יום לומדים משהו חדש!

ateo

New member
מה החוויה שאת מחפשת?

צ'כיה לא תתן לך חוויה חינוכית עדיפה וגם לא חווית "העולם הגדול", היא פרובינציאלית בערך באותה מידה כמו ישראל. גם חווית השפה הצ'כית היא לא יתרון גדול במיוחד לחיים ולא מעשירה (מבחינת גישה לתכנים בשפת מכור) כמו שפות מרכז אירופאיות.

באופן אישי, הרבה מהריגוש והחידוש בחוויות כאלו דועך אחרי כשישה חודשים. זה גם בערך משך התוכניות לחילופי סטודנטים.

היות ואת מתעניינת במדעי המחשב הייתי ממליץ לברר אם את יכולה להתקבל לת"א/עברית/טכניון ובמקביל לברר איך עובדות תכניות חילופי הסטודנטים שלהם. תכנית חילופים בגרמניה/צרפת/אנגליה/ארה"ב שבה יש קורס שפה גדול תספק הרבה ממה שלימודים בחו"ל יכולים לתת לך מלבד משכן. (כמובן שיש הבדל במהות - לא תהיה לך "תעודה מחוצלארץ")

אם את מתכננת לעבוד בהי-טק בישראל אח"כ, אונ' "שקר כלשהו*" בצ'כיה לא תעזור לקו"ח שלך. להפך.

* לא שאני אומר שהן לא טובות, כי אני לא מכיר. פשוט שמהיכרותי עם ההי-טק בישראל זה לא יעזור לך מול משאבי אנוש שקוראים קו"ח.

AmitZah

New member
שלום :)

קודם כל תודה!

אני אשמח להשתמש בהכרותך עם ההיי טק הישראלי ואשאל את זה – יש מקומות בחו״ל שחזרה עם תואר ראשון שלהם כן תתרום לקו״ח?

אני מבינה את השיקול של לימודים בארץ עם תכנית לחילופי סטודנטים, אבל עם כמה שלא ניסיתי, כמה שלא דיברתי עם אחרים, אני לא רואה את זה קורה ודווקא כן רוצה להתנסות באוניברסיטה בחו״ל. היעד הראשון שלי היה בריטניה, אבל שם יש מחסור גדול במלגות ובלימודים ברי מימון, והחוויה בארצות הברית כל כל שונה שאם לומר את האמת אני לא יודעת אם אותה אני רוצה לחוות.

Philip Jr

New member
חו"ל זה מקום גדול..

עם תואר ראשון/שני בהנדסת תוכנה מ - MIT או CALTECH אני בטוח שתסתדרי בארץ.. אבל כפי שאת מציינת, זה לא בר מימון לרובינו, וכן - זו גם חוויה מאד שונה, אולי שונה מדי..

ateo

New member
ברמה השטחית - רק השמות הגדולים

התרומה לניסיון שלך היא ברמת ההשכלה הממשית ובמידה פחותה גם הצורה שבה אחרים תופסים אותך. לכל הפחות - תלכי על אחד מהם. הרמה בישראל מאוד טובה במדמ"ח. אם את רוצה ללמוד באירופה, לרוב לא תקבלי רמה גבוה יותר בצורה משמעותית. מצד שני, את לא תשלמי על ללמוד בקיימברידג'.

למעלה