לימודים בספרד

Eskorbuto

New member
לימודים בספרד

מישהו למד\לומד שם? רציתי לדעת איזה מבחן קבלה צריך לעשות ואם יש קורסים בארץ שמכינים אותך למבחן הזה? תודה מראש.

המומחה בתחום ספרד נראה לי

הוא ספרקר (מנהל פורום ישראלים באירופה)... תנסה ליצור איתו קשר אולי הוא יוכל לעזור לך. ספאקר, סליחה שאני מנדבת אותך....

Sparker

New member
אוקיי... נתחיל בהתחלה.

(מחקתי את הודעתך מהפורום השני כי אני עונה פה.) יש לך אזרחות אירופאית? את מדברת על לימודי תואר ראשון או שני? יש לך ידע בספרדית? על איזה איזור את חושבת בגדול?

Eskorbuto

New member
תשובות..

אין לי אזרחות אירופאית..אבל זה בתהליכים..אני אמורה לקבל אזרחות פורטוגזית בקרוב.. אני מדברת על לימודי תואר ראשון.. בקשר לספרדית..כן..אני נולדתי בדרום אמריקה..עברתי לפה לפני 7 שנים.. ואני רוצה לעבור למדריד..יש לי שם גם משפחה נכנסתי לכמה אתרים של אוניברסיטאות שם אבל לא ממש הבנתי איך זה הולך..מהם הדרישות? יש איזה מבחן קבלה משהו כמו Sat's בארה"ב או משהו? והאם יש קורסים או בתי ספר בארץ שעוזרים להכנה למבחן הזה.. תודה מראש שוב.

Sparker

New member
הבנתי...אז ככה:

בעיקרון בשביל כניסה לאוניברסיטה יש צורך במבחן שנקרא Selectividad. בעקרון קיץ זה הוא שנתו האחרונה של המבחן הזה. החל משנה הבאה (אני מניח שאת לא מדברת על התחלת לימודים בספטמבר הקרוב) יהיה מבחן אחר במתכונת דומה שבנוסף אליו יהיו מבחני כניסה ע"פ הפקולטות השונות. קצת קשה לדעת איך יילך העניין, במיוחד לזרים, מכיוון שכאמור זו תהיה שנתה הראשונה של השיטה החדשה. בכל מקרה, החשוב מכל הוא תרגום של תעודת הבגרות שלך וההומולוגסיון שלה. (אני מניח שהבנת אבל בכל מקרה, זו ההתאמה שלה לסטנדרטים הספרדיים - אמורה להיות מוכרת כ-Bachillerato o COU). זה תהליך ארוך שיכול לקחת יותר משנה ורצוי להתחילו אתמול
לי לא הייתה כל כוונה להתחיל ללמוד מ-0 את החומר ל-Selectividad, אז נכנסתי לפקולטה שהיא לא Ciclo superior, של 5/4 שנים, אלא של 3 שנים ואז ממנה אפשר להשלים מ-Diplomatura ל-Licenciatura. כאמור, אין לי שמץ של מושג איך ייתבצעו הדברים בשנה הבאה. אולי באתר משרד החינוך כבר יופיעו העדכונים לגבי שנה הבאה... מקווה שעזרתי במשהו... בכל מקרה צריך לברר יותר לעומק את עניין השיטה החדשה... אולי בשגרירות יידעו משהו, למרות שאני בספק... בהצלחה

Eskorbuto

New member
ממ..שלחתי לך מסר אישי

אם תוכל לענות לי כשיהיה לך זמן..תודה מראש.

safkale

New member
אם אתה חושב על תואר2יש לי הערה קטנה

אני הגשתי בקשה לדוקטורט בברצלונה וכרגע ממתין לתשובות (-כנראה שלא אתקבל אבל נניח). בכל אופן שאלתי בשגרירות את האחראית (בחורה בשם נטלי)והם נתנו לי תשובה ממש שגויה!!! אם יש לך תואר 1 אתה צריך להגיש מכתב בקשה +קו"ח בספרדית וגליון ציונים (עדיף בספרדית אבל אם מדובר בתארים מדעיים/טכנולוגיים אפשר באנגלית) אם אתה מתקבל -יש טעם לתרגם לספרדית את התעודות. מספיק אצל שזה חתום אצל המתורגמן/נוטריון. לא צריך להגיש את תעודת התואר ה1 להומולוגסיון (ההומולוגסיון הוא לשם עבודה בספרד או כאשר מדובר בתואר ממדינות שאינן חברות באמנת האג-ישראל היא חברה באמנת האג לשמחתנו). בקיצור -תאחלו לי בהצלחה וגם לך בהצלחה (ד"א כדאי מאד שתדע ספרדית טוב!)

למעלה