הבנתי...אז ככה:
בעיקרון בשביל כניסה לאוניברסיטה יש צורך במבחן שנקרא Selectividad. בעקרון קיץ זה הוא שנתו האחרונה של המבחן הזה. החל משנה הבאה (אני מניח שאת לא מדברת על התחלת לימודים בספטמבר הקרוב) יהיה מבחן אחר במתכונת דומה שבנוסף אליו יהיו מבחני כניסה ע"פ הפקולטות השונות. קצת קשה לדעת איך יילך העניין, במיוחד לזרים, מכיוון שכאמור זו תהיה שנתה הראשונה של השיטה החדשה. בכל מקרה, החשוב מכל הוא תרגום של תעודת הבגרות שלך וההומולוגסיון שלה. (אני מניח שהבנת אבל בכל מקרה, זו ההתאמה שלה לסטנדרטים הספרדיים - אמורה להיות מוכרת כ-Bachillerato o COU). זה תהליך ארוך שיכול לקחת יותר משנה ורצוי להתחילו אתמול
לי לא הייתה כל כוונה להתחיל ללמוד מ-0 את החומר ל-Selectividad, אז נכנסתי לפקולטה שהיא לא Ciclo superior, של 5/4 שנים, אלא של 3 שנים ואז ממנה אפשר להשלים מ-Diplomatura ל-Licenciatura. כאמור, אין לי שמץ של מושג איך ייתבצעו הדברים בשנה הבאה. אולי באתר
משרד החינוך כבר יופיעו העדכונים לגבי שנה הבאה... מקווה שעזרתי במשהו... בכל מקרה צריך לברר יותר לעומק את עניין השיטה החדשה... אולי בשגרירות יידעו משהו, למרות שאני בספק... בהצלחה