לימודים בסין

e l l u s h

New member
לימודים בסין

שלום לכולם כבר זמן מה אני שוקלת ללמוד סינית, ולאחרונה התחלתי לבדוק אופציות ללמוד סינית בסין. יש לי כמה שאלות בעניין. יש פה מישהו שלומד/למד בסין? (בייג'ין) קראתי באינטרנט על כל מני תכניות של חודש עד שלושה חודשים בבייג'ין, בהן מלמדים סינית. מישהו מכיר/שמע על זה? מה דעתכם? ומה לגבי ישראלים/יהודים בבייג'ין? יש? אין? הכוונה היא לישראלים שחיים שם. יש קהילה ישראלית? מעבר לזה אשמח לשמוע (אפילו במסרים) דעות של ישראלים החיים בסין לגבי החיים שם. תודה.

Jinkobill

New member
לימודים

קודם כל, מומלץ לעשות חיפוש בפורום מאחר והיו הודעות רבות בנושא והמידע יכול להיות מאוד מועיל. בעיקרון אפשר ללמוד בכמה תצורות: אפשר באוניברסיטה, אשר במסגרתה אתה לומד סמסטר-שנה-שנתיים או כמה שאתה רוצה; או במסגרת של בית ספר פרטי, בו אתה משלם לפי מספר השבועות שאתה לומד (משהו כמו 100$ לשבוע) לכל אחד היתרונות והחסרונות: לימודים באוניבסיטה עשויים להיות רציניים יותר ומועילים יותר לעומת בתי ספר פרטיים (שהרבה מהם מסחריים מאוד) אם כי השעות הן פחות גמישות מבית ספר פרטי, ואתה לומד בקבוצות יותר גדולות. שכר הלימוד באוניברסיטה הוא גם לאוו דווקא יותר יקר. חוץ מזה, באוניברסיטה אתה יכול לקבל מעונות של סטודנטים, ואילו בפרטי אתה יכול לגור בדירה שכורה/משפחה סינית או אפשרויות אחרות (יש גם אפשרות למעונות נראה לי) ויש גם על זה להתארגן. תבדקי מה עוד תרצי לעשות בנסיעה (טיולים או דברים כאלה) וכמה זמן וכסף את רוצה להשקיע בלימודים של השפה הסינית. בגדול, חודש עד שלושה חודשים של לימודי סינית בסין לא בטוח שיספיקו לך כדי ללמוד סינית כמו שצריך, אם כי התכניות האלה קיימות - גם בבתי ספר פרטיים וגם באוניברסיטאות. זה יוכל לעזור לך "לטעום" ולצור בסיס טוב להמשך לימודים בארץ או אף בסין עצמה.

Omiz

New member
ויש המון

ישראלים בביג'ינג ! גם סטודנטים וגם אנשי עסקים ! ויש גם מסעדה ישראלית ובית חב"ד אם את בקטע...

e l l u s h

New member
קודם כל תודה לכל מי שענה

אני מאוד מתלבטת בעניין. רציתי ללמוד בארץ, אבל לא ממש הצלחתי למצוא פה מקום שמלמד ברמה שהיא מעל בסיסית. ואיפה לא שאלתי. ביררתי באוניב' ת"א, בדיאלוג (בי"ס לשפות של הפתוחה) בברליץ, התקשרתי לשגרירות סין לשאול אם להם יש קורסים, או אם הם יכולים להפנות אותי, והרצתי חיפושים למקומות נוספים. רק בברליץ אמרו שהם יכולים להביא אותי לרמה מתקדמת כמו שאני רוצה (קריאה וכתיבה ברמה טובה), אבל הם לא ממש עשו את זה עד היום (כלומר קורסים ברמה שביקשתי אף אחד לא ביקש לפני ולכן זו תהיה הפעם הראשונה). אז התחלתי לחפש בסין. מצאתי כמה אתרים, ביניהם האתר הזה http://www.worldlinkedu.com/index.html שמכל מה שמצאתי הוא נראה לי הכי רציני. אבל...זה יקר מדי אם אני אצא משם עם סינית בסיסית בלבד. לכן אני מחפשת אנשים שלמדו סינית ויכולים לכוון אותי, מבחינתי זה לא משנה אם זה בארץ או בסין, כל עוד אני משיגה את המטרה שלי. כמובן שאם זה בסין אז נכנסים עוד הרבה גורמים כמו למשל אם אפשר לעבוד, איך החיים שם, איפה הישראלים, מה צריך לקחת בחשבון, וכל שאר השאלות הרגילות שנשאלות לפני מעבר למדינה אחת לתקופה לצורך לימודים. בכל אופן אני אריץ חיפוש פה בפורום, ומי שרוצה להמליץ על פתרון כמובן מוזמן (מאוד). אם אני אסע ללמוד בסין אז השאיפה היא לעשות את זה לקראת סוף הקיץ - סתיו.

למה שלא תקחי מורה פרטית כאן בארץ?

לדעתי זה יצא הכי זול. זו גם הדרך הכי טוב להתחיל. וגם - כך תוכלי להגיע לרמה שאת רוצה בדרך שאת רוצה - כי את תקבעי מה ואיך את לומדת (דגש על קריאה וכתיבה, דיבור) כאן יהיו לך גם פחות הוצאות. ברגע שתגיעי לרמה סבירה של סינית, תסעי ללמוד בסין. תוכלי כבר להשתלב בקורסים ברמה טובה יותר, ולמידת השפה תהיה מהירה יתר- היות וכבר יהיה לך בסיס, ותגורי בסין. לדעתי זו הדרך העדיפה לעשות זאת.

למעלה