לימודים בסין

• פותח הנושא mvf
  • פורסם בתאריך

mvf

New member
לימודים בסין

שלום לכולם! קוראים לי מיה, סטודנטית למזרח אסיה בת"א, שמתחילה עכשיו שנה ג. אני רוצה לנסוע לסין אחרי התואר ולהמשיך ללמוד סינית אבל האמת היא שאין לי מושג איפה ואיך. לא הייתי עדיים בסין. אני חושבת על בייג'ין כחי הבנתי ששם מדברים מנדרינית גם ברחוב אשמח לשמוע הצעות וסיפורים מנסיון אישי אפשר גם למייל- [email protected] תודה על העזרה!

GnomeBubble

New member
המנדרינית של בייג'ינג היא לאו דווקא הכי

סטנדרטית. אבל אם לא אכפת לך מהסטנדרט ברוב סין מדברים מנדרינית... היא פשוט שונה ממקום למקום.

happydog23

New member
אני משוחד, אבל אני חושב שבייג'ינג היא המקום

הכי טוב ללמוד בו מנדרינית בסין, כשגם הצפון-מזרח לא רע, אבל יותר מבודד. איכות המורים, כמות הזרים, איכות החיים (לא כולל איכות האוויר) - כשעושים את השיקלול של כל המרכיבים בייג'ינג מנצחת (למרות העלות היותר גבוהה). אבל מה אני יודע - זה לא כאילו שלמדתי במקום אחר חוץ מבייג'ינג. אני דווקא חושב שזה כן משנה איפה בסין לומדים מנדרינית מכיוון שיש השפעה גדולה לשפה שאתה מדבר ושומע ברחוב, ולא רק בכיתה. יש בפורום הרבה דיונים על הנושא הזה, תעשי חיפוש ותבואי עם שאלות ואנחנו נשמח לענות.

GnomeBubble

New member
איכות האוויר...

יש הרבה דברים טובים לומר לזכותה של בייג'ינג, אבל האמת שאני מתבאס כשאין לי שמיים צלולים. לא שניסיתי ללמוד סינית בבייג'ינג או משהו, סתם סיבה קטנה שכנראה לא הייתי בוחר בבייג'ינג בגללה. מבחינת השפה, הבנתי שאם אתה רוצה לדבר מנדרינית סטנדרטית יותר, עדיף לך ללכת ללמוד גם בדונגביי, אבל לא הייתי שם, אז אין לי מושג איך הם נשמעים. מה שבטוח הוא שגם המנדרינית ברחוב של בייג'ינג היא לא שפה של קריינים, ושהם משתמשים קצת יותר מדי ב-儿化 בשביל להיות סטנדרטיים.
חוץ מזה, אני חושב שמבחינת לימוד שפה (לא מבחינת נוחות), מחסור בזרים הוא יתרון עצום. ככל שיש פחות זרים מסביבך (ופחות סצינה של זרים, עם מקומות שבהם אתה יכול לדבר אנגלית) ככה תאלץ להשתמש יותר בסינית שלך וככה תלמד יותר. זה נכון כמובן לגבי כל שפה.

mvf

New member
לימודים בביג'ינג

יש לך המלצות ספציפיות לגבי מקום ללמוד בו? איפה אתה למדת? וכמה בערך זה עולה? ומי שלא לומד סינית? יש לו מה לעשות שם? (אם אני רוצה שהחבר שלי יבוא איתי) תודה!

happydog23

New member
אני אענה על כל השאלות בשמחה, העניין הוא

שפשוט כבר ענינו על השאלות האלה כמה פעמים כבר בפורום - תעשי חיפוש של "ללמוד, לימודים, סין" ותגלי הרבה מידע. כל שאלה נוספת שתהיה לך תיענה.

guanyin

New member
ומצד שני

לפעמים עדיף שלא להבין את מה ששומעים ברחוב!

HuYan

New member
אני הייתי ממליץ על קונמינג

ביקרתי שם בטיול בסין והצטערתי על כל רגע שלא למדתי שם... האוויר נקי והעיר נראית הרבה יותר ידידותית ופחות מאיימת מבייג'ינג. ולגבי זרים, נתקלתי שם בהרבה סטודנטים קוריאנים שגם לומדים סינית, ולהיות מורים לסינית, וזו גם דרך מצוינת לתרגל איתם את הסינית, יהיה לך יותר קל מאשר אנגלית... לגבי מספר המערביים אני לא יודע, אבל אני מניח שגם שם יש. ומעבר לכך, שכר הלימוד ובטח שגם המגורים יהיו זולים הרבה יותר. מומלץ להגיע לבייג'ין מי שמתחיל בלימודי הסינית, שלא יודע מחייו וצריך עדיין להיות מוקף בשפה האנגלית ובזרים בשביל הנחיתה הרכה, אבל אחרי שנה שלישית נראה לי שתסתדרי שם...

erezor

New member
דווקא בגלל זה עדיף לך לבוא קודם לבייג'ינג...

גם אני בוגר שלוש שנות אוניברסיטה ולימודי סינית, ומה שלומדים באוניברסיטה לא ממש מכין למה שקורה פה - כבר הבעתי בפורום את דעתי הלא-טובה על לימודי הסינית באוניברסיטה בארץ. דווקא זה שיש הרבה זרים מסביב עוזר לקחת קצת אתנחתאות מהלימודים ולמצוא חברים שאין איתם בעיה של שפה, לפעמים זה יכול לתסכל כשמנסים לשבור את השיניים כל היום, במיוחד בהתחלה. לגבי מקומות מומלצים, כפי שכבר כתבו - הנושא נטחן כאן עד דק. יש בבייג'ינג מאות בתי ספר קטנים, מאות-אלפי מורים פרטיים, ודי הרבה אוניברסיטאות שאפשר ללמוד בהן. לדעתי, המקום המוצלח ביותר ללמוד בו הוא ה-北京语言大学, יש להם את התוכניות הכי מקיפות ואינטנסיביות.

neko

New member
אני את הלימוד הכי טוב שלי עשיתי ביאנגשו -

זה אזור מלא תיירים שהרבה סינים באים אליו להתאמן באנגלית. יצרתי שם המון מע' יחסים של לשבת בפאב שלוש שעות ולפטפט על סינית באנגלית ועל אנגלית בסינית, והרי ללמד אותך סינית זו דרך מעולה לסיני להתאמן על אנגלית ולהפך. יש לציין שלא ניסיתי ללמוד בצורה פורמלית בשום מקום, פשוט הסתובבתי בסין ודיברתי עם אנשים

למעלה