לימודים בחו"ל

Belo Horizonte

New member
לימודים בחו"ל

שלום,
אני מסיימת בקרוב תואר ראשון בהנדסה ואני מעוניינת להמשיך ללימודי תואר שני (או לעשות מסלול ישיר לדוקטורט) בארצות הברית או בקנדה (משיקולים אישיים אם אבחר בקנדה זה רק אוניברסיטת טורונטו).
מכיוון שאני לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל (יש המון אופציות וכ"כ הרבה מידע), יש לי כמה שאלות מאוד כלליות. הסדר גודל של השכר לימוד אסטרונומי (40-60 אלף דולר לשנה) מבלי בכלל לדבר על הוצאות שוטפות (מגורים, וכו). כמה מתוך זה ניתן לממן ע"י מלגות ומה ההוצאה השנתית האמיתית על שכר לימוד ומגורים (ברור לי שזה משתנה ממקום למקום, אבל הייתי רוצה לקבל טווח או סדר גודל הגיוניים).

האם ויזת סטודנט נותנת אישור גם לבני זוג לא נשואים לגור ולעבוד במדינה בזמן הלימודים?
מה צריך להגיש בתהליך ההרשמה, פרט לגליון ציונים?

האם יש למישהו הערות/הארות כלליות לגבי איך מתחילים תהליך כזה מנסיונו האישי?

תודה רבה!

Philip Jr

New member
תשובות

א. אם את מתקבלת לדוקטורט בארה"ב או בקנדה, כמעט בוודאות תקבלי ויתור על שכר לימוד ומלגת מחייה, כך ששכר הלימוד לא רלוונטי, ובהחלט תוכלי לממן הוצאות שוטפות מהמלגה, גם אם לא תחיי ברמה גבוהה במיוחד. זה לא המקרה בתארים שניים, וזו אחת הסיבות שהרבה מאיתנו הולכים על דוקטורט.
&nbsp
ב. לא, תצטרכו להיות נשואים.
&nbsp
ג. לרוב צריך להגיש חיבורים שונים, ציונים של מבחנים סטנדרטיים, המלצות.. כתבנו הכל במאמר פה בפורום שאת מוזמנת לקרוא, ואם תיכנסי למחלקה הרלוונטית בטורונטו או מוסד רלוונטי אחר הכל יהיה כתוב תחת admissions / information for applicants...
&nbsp
מבחינת איך להתחיל באופן כללי - אני בעד להיכנס לאתרים של מחלקות רלונטיות, לקרוא על המחלקה והחוקרים בה, לחקור קצת לגבי תנאי הקבלה, לחקור לגבי המקום..
&nbsp
&nbsp

Belo Horizonte

New member
עוד שאלונת

קודם כל תודה רבה על התשובה.
&nbsp
לגבי הנישואים- האם ידועים בציבור תופס או שחייב נישואים?
ואם אני בוחרת לעשות מסלול ישיר לדוקטורט, האם גם אז מקבלים ויתור על שכר לימוד ומלגת מחייה?
&nbsp
שוב תודה

Philip Jr

New member
תשובות

אין בעד מה, ואני מזמין אותך לשלוח מסר אם את מעוניינת ביעוץ יותר מפורט, אשמח לעזור.
&nbsp
לשאלותייך:
&nbsp
1. חייב נישואים.
&nbsp
2. אכן כך, אני במסלול ישיר לדוקטורט (והתחלתי את הדוקטורט עם תואר ראשון בלבד) וקיבלתי ויתור על שכר לימוד ומלגת מחיה, ואני לא לבד - זה הסטנדרט בארה"ב וקנדה, המקומות שאת מציינת שרלוונטיים לך. בתארים שניים כאמור זה לא המצב, אז אשתי למשל עושה MBA -וזה מאד יקר.

d a p h n a

New member
בארה"ב חייבים להיות נשואים

ולא מספיק ידועים בציבור.
אבל, הנישואין האלה לא חייבים להיות נישואים ברבנות. אתם יכולים בהחלט להנשא גם בנישואים אזרחיים בקפריסין, או בארה"ב עצמה, או בכל מדינה אחרת שמאפשרת נישואים אזרחיים למי שאינם תושבים שלה.

idohatam

New member
לא מדוייק לגבי קנדה, מנסיוני העניין

תלוי אניברסיטה ומחלקה (אין אחידות גם בתוך האוניברסיטה) סטודנטים לתארים מתקדמים בקנדה בד"כ מקבלים סיבסוד של שכר לימוד לרמה של סטודנט מקומי. בחלק מהמקומת, גם במחלקות של אוניברסיטאות גדולות, גם את זה לא. בחלק אפשר להתמודד על מלגות חיצוניות שמכסות גם שכר לימוד, המיעוט יוותרו על שכ"ל.

idohatam

New member
קנדה מכירה בידועים בציבור

זוגות ידועים בציבור צריכים להוכיח את זוגיותם אבל מקבלים את כל הזכויות של זוגות נשואים כולל בענייני הגירה.

Philip Jr

New member
נחמד מאד.

הלוואי שכך יהיה בארה״ב, יום אחד, אי שם בעתיד הלא נראה לעין.

idohatam

New member
הכירו בזוגות גאים, מקווה שהצעד הבא יהיה הרחבת ההגדרה

של משפחה לכלול גם ידועים בציבור. בכלל קטע מוזר אם האמריקאים האלה, במיוחד הרפובליקנים. נגד התערבות המדינה בחיי הפרט רק כל עוד זה משתלב עם הערכים שלהם...צביעות מישהו.

Philip Jr

New member
מכיוון שפותחת השרשור

ציינה שרק טורונטו רלוונטית, ושהיא מעוניינת בתחום הנדסי כלשהו, אין לה מה לדאוג. המימון שם גבוה יותר לסטודנטיות בינלאומיות, ומפצה על כך שגם שכר הלימוד גבוה יותר. גם אם אין ויתור על שכר לימוד per se, התמיכה הכלכלית גבוהה משכר הלימוד וה - fees ברמה כזו שזה מקביל לויתור על שכר לימוד + מלגת מחיה.

idohatam

New member
ברור שיש תמיכה אבל בסופו של יום המלגות בקנדה מאוד נמוכות.

התמיכה המובטחת בבית הספר להנדסה בטורונטו היא 15 בשנה לדוקטורנט בניקוי שכר לימוד ושאר ירקות. לא משהו שבאמת אפשר לחיות איתו בעיר השניה ביוקר המחיה שלה בקנדה, נראה לי שאפילו באוניברסיטה המתפוררת בה אני נמצא (אלברטה) היא תקבל יותר.

idohatam

New member
אגב, המשחק המפגר הזה עם נותנים לך תמיכה אבל מורדים לך שכר

לימוד ככ מעצבן. שהתקבלתי ללימודים משום מה היה ברור לי שיש פטור משכר לימוד וחוץ מזה יש מלגה. ככה הציגו את זה, זה גם נשמע לי הגיוני כי ככה זה בישראל. בסוף הסתבר שאין פתור משכר לימוד יש רק השוואה של שכר הלימוד לזה של סטודנט מקומי. אז האוניברסיטה משלמת לך כסף ואז מורידה לך ממנו שכר לימוד. למה שלא תפרסמו מלגה נמוכה יותר ותחסכו את השטויות האלה.

JustBeNice

New member
לפי מה שהבנתי

בגלל שתנאי הקבלה כל כך קשים ותחרותיים (אסיה,אתה יודע
), די נפוץ שעושים בארץ תואר שני, ולאחר שמסיימים אותו עושים מסלול ישיר לדוקטורט מתואר שני(תואר שני שני ) אני צודק?

למעלה