לימודים בחו"ל

dapard

New member
לימודים בחו"ל

היי..
שאלה כללית מאוד כי אין לי מושג מאיפה להתחיל...
אני מעוניין ללמוד בארה"ב או באירופה (יש לי אזרחות אמריקאית) תקשורת ועיתונאות. רק משו בתחום הזה..
יש פה מישו שעשה את זה או לפחות ניסה שיכול לעזור לי במידע חיוני...???
תודה רבה!

והאם האתר הזה נותן משוב לישראלים:

http://ustudy.eu/eng/how-we-work/

tomersbar

New member
עברת על כלים ומידע --> קטגוריות?

יש שם עוד כל מיני כתבות שכדאי לך לקרוא כדי לקבל קצת מושג

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן,

כדי לעזור לך, תצטרך להסביר ביתר דיוק באיזה נושא אתה מעוניין בעזרה. מהו ה - "מידע החיוני" שחסר לך? אני מניח שאתה מתייחס לתואר ראשון נכון? בחנת מחלקות בתחום שמעניין אותך? גלשת אולי באתרים שלהם? גלישה באתרים של מחלקות בתחום התקשורת והעיתונאות זו התחלה טובה. שם גם לרוב מוסבר תהליך הקבלה והרישום, מלגות ותמיכה כלכלית, וכו..

אם אחרי הסקירה הזו עדיין יהיו לך שאלות יותר ספציפיות - אתה מוזמן לשאול!

יש הבדלי גישה מהותיים בין ארה"ב ואירופה

<דיסקליימר: מה שאני אומר כאן הוא הכללה גסה ביותר גם על האקדמיה בצפון אמריקה וגם באירופה. כל מקרה של מוסד ספציפי לגופו!>

בארה"ב תקשורת נקשרת יותר למדעי המדינה ופוליטיקה, פרסום ושיווק, ניו-מדיה וכד', בעוד תרבות פופולרית והיבטים אחרים של תקשורת (פסיכולוגיה, חברה ומשפט, בין-אישית, מוזיקה וכד') נכללים במחלקות אחרות ובעיקר במחלקות ללימודי תרבות.
באירופה, ובעיקר בבריטניה, הגישה יותר כוללנית וחברתית מבסיסה, וכך המחלקות יותר מגוונות בהתייחסות שלהן למשמעות המושג 'תקשורת'.
פעמים רבות מחלקות יקראו Communication & Culture והדבר מעיד על ההתייחסות האקדמית שלהן לתחום כאל רחב וכוללני יותר.

בהתאמה, הגישות התיאורטיות, שיטות המחקר וכד' שונות בין המוסדות. כל זאת, מלבד ההבדלים הברורים בין תוכניות הלימוד, משך הלימוד, וכן (מבלי לזלזל במערכת האמריקאית) ברמת הקושי. בוגרי תואר ראשון אירופאים, כאילו סיימו שנה שנייה של לימודי תואר שני בארה"ב וקנדה, בוגרי תואר שני, פעמים רבות בפער גדול מעמיתיהם הצפון אמריקאים בתוכניות PHD. קח גם את זה לתשומת לבך.

dapard

New member
תודה על התשובות...

אני מדבר על תואר ראשון.

לא ממש הצלחתי למצוא מחלקות בתחום הזה באירופה, די מסתבך עם זה.
מצאתי בארה"ב ודווקא החלטתי ששמה אני לא אלמד בטוח. (אולי תואר שני...)
לא יודע לאיפה לגלוש, זה העניין...
"קמפוס" זה אתר טיפה מוגבל והם לא נותנים משוב רחב בכלל, אך אולי אני צריך לקבוע פגישת ייעוץ ולנסוע לשמה...
עופר תודה על הדברים, אני ייקח לתשומת ליבי..

לגבי תכנית EXCHANGE STUDENTS - היא נוגעת לאנשים שהתחילו תואר בארץ ורוצים להמשיך בחו"ל?..

תודה.

שוב, למה אתה קורא תקשורת?

באירופה יש מחלקות ללימודי תרבות (קלאסית, אזורית וכד') או מחלקות למדעי המדינה, כלכלה וניהול שבהן יש גם מי שחוקרים נושאי תקשורת שונים (תקשורת פוליטית, מדיניות ציבורית, שיווק וכד'). שמות קוד שונים - אותם העיסוקים למה שהולך בצפון אמריקה.

בארה"ב יש מחלקות תקשורת 'מאוחדות' והן נפרדות ממחלקות ה'תרבות'. כלומר במקום אנשים שחוקרים פן כזה או אחר של תקשורת במחלקות נפרדות, אנשים שחוקרים תקשורת בפנים שונים ומגוונים באותה מחלקה.

בקנדה, בד"כ מאחדים את התקשורת והתרבות למחלקה/פקולטה אחת עם תוכניות לימוד נפרדות לתחומים השונים. ללכת עם ולהרגיש בלי...

תתחיל מלהגדיר מדינות שרלוונטיות לך (נניח מדינות שבהן סביר לך להסתדר עם אנגלית ביום יום כמו סקנדינביה, או הולנד) אח"כ תעבור על רשימת המוסדות להשכלה גבוהה במדינות האלו לפי רשימת משרדי הממשלה הרלוונטיים לכל מדינה ותבדוק איפה יש תוכניות לימוד באנגלית (מתוך הנחה שלא תרצה להתחיל ללמוד שוודית סתם כך). אח"כ תוכל לצמצם יותר.

במרכז אירופה (גרמניה, צרפת וכד') ובמזרח אירופה (בולגריה, צ'כיה) יש תוכניות לימוד באנגלית לתואר ראשון, אבל הסביבה לא כ"כ דוברת אנגלית בהכרח והחיים יהיו פשוט פחות נוחים.

וזה מביא אותי לנקודת התהיה, למה ללמוד באירופה אם כך?
ועוד תואר ראשון, שהוא הכי יקר...
מה רע בתואר ראשון בישראל? העברית, בר-אילן, ב"ג וחיפה מוכרות בזירה העולמית כמוסדות ממדרגה ראשונה בתחום הזה.

למעלה