לימודים בהולנד

mazor האחד

New member
לימודים בהולנד

שלום לכולם, קוראים לי הדר ואני ובעלי עומדים לעבור להולנד בהולנד אני מחזיקה בדרכון אוסטרי והחלטנו ללמוד שם באחת האוניברסיטאות / מכללות על פי מיטב הבנתי על מנת להתקבל לאחת האוניברסיטאות בהולנד עלינו ללמוד את השפה ולעבור מבחן ולהיבחן עליה ועל השפה האנגלית . השאלה שלי היא האם כל קורס בשפה ההולנדית שניקח יתקבל על ידי האוניבסיטאות כמוכר או שעלינו ללמוד במקומות ספיצפיים שיש באפשרותכם להעביר לנו עליהם מידע או אפילו דרך האוניברסיטאות עצמן. תודה רבה לכולם הדר

Nobilis

New member
תשובה

בהנחה ותוכנית הלימודים בהולנדית (ויש תוכניות גם באנגלית, אגב) אכן נדרשת ידיעת הולנדית. לגבי היכן לומדים הולנדית, ואיך נבחנים עליה, אני ממליץ לך לשאול באוניברסיטה בה אתם מתכוונים ללמוד. לחלק מהאוניברסיטאות יש תוכניות לימוד הולנדית פנימיות משלהן, ובכל מקרה הם ידעו להגיד לך איך הם בודקים ידיעת הולנדית.

My answer from The other Forum

חלק מלימודי החובה שלך כסטודנט זר שנשרשם ללימודי תואר זה הולנדית... אם את מעוניינת לקבל פטור - את צריכה להבחן ולהיות ברמת "סטאטס אקזאמן" שזה כמו בגרות בישראל. לימודים לרמת הולנדית כזאת לוקחים שנים... לכן - עדיף לקחת את הקורסים של האוניברסיטה שהם גם הכי טובים, גם אינטנסיביים וגם מסובסדים ע"י האוניברסיטה לסטודנטים רשומים. (אם היית שואלת על לימודי הולנדית מומלצים - הייתי ממליצה לך על הקורסים של האוניברסיטה כמומלצים, אבל למי שלא סטודנט הם מאוד יקרים) האמור לעיל נכון לאוניברסיטת אמסטרדם, אבל שמעתי כל אוניברסיטרות אחרות עם לימודי הולנדית מעולים... ===== אגב - אם בעלך לא אזרח איחוד, ואת תהיי סטודנטית, הדרך היחידה שלו לקבל אשרת שהיה היא ללימודים (או דרך מעסיק, אבל הבנתי שהוא רוצה ללמוד?!), והאוניברסיטה היא זו שמבקשת את האשרה עבורו, אחרי שהתקבל ללימודים. האשרה הזאת דורשת אישורים בנקאיים על סכום כסף די נכבד נזיל שנמצא על שמו ומקנה לו אשרת עבודה ל 10 שעות שבועיות בלבד. וזה חייב להיות מוסד אקדמאי מוכר. ושלטונות ההגירה רשאים תמיד לסרב... לעובדה שהוא נשוי לאזרח/ית איחוד אין שום משמעות אם בן/בת הזוג סטודנט/ית. שווה לבדוק את הנושא לפני שממשיכים הלאה. www.ind.nl יהיה מקום טוב להתחיל, כולל אתרים של אוניברסיטאות, וכמובן - שגרירות הולנד בישראל, שכמדומני נמצאת ברמת גן... בהצלחה!

mazor האחד

New member
תיקון

כנראה שמה שכתבתי לא היה ברור. אני רוצה ללמוד לתואר ראשון (עדיפות ללימודים באנגלית כמובן) שאלתי אם אני לומדת באוניברסיטה או מכללה האם אני צריכה לעבור גם בחינה בשפה ההולנדית או רק באנגלית? אם אני צריכה לעבור מבחן בשפה ההולנדית, איזה סוג של מבחן זה והאם עליי ללמוד דרך האוניבסיטה שזה יהיה מוכר או שמספיק דרך איזה ביה"ס או משהו. אני צריכה את ההולנדית בלי קשר כי אני רוצה לחיות בהולנד, אנו עושים הגירה לשם בכוונה להקים את המשפחה שם. תודה מראש הדר

no idea

this you should really check with the school itself. I'm not sure if there any programmes in english for BA... but I don't know this for sure. The immigration issue - is still valid...

Nobilis

New member
תיקון טעות

חלב, את טועה בנוגע להגירה. כתבת: > לעובדה שהוא נשוי לאזרח/ית איחוד אין שום משמעות אם בן/בת הזוג סטודנט/ית < בן זוג של אזרח האיחוד זכאי לאשרת שהיה ועבודה אם בן זוגו (קרי - אזרח האיחוד) מנצל את "זכויות האמנה" שלו. זכויות האמנה הן: א) עבודה כשכיר. ב) עבודה כעצמאי. ג) לימודים (קרי - סטודנט). ד) פרישה לפנסיה ו/או חיים על חשבון עצמו (ללא סעד מן המדינה). במילים אחרות - אם היא בהולנד, ולא נזקקת לסיוע מן המדינה (בין אם היא סטודנטית ובין אם לאו, אגב), בן זוגה זכאי לאשרת שהיה ועבודה. לאחר חמש שנים האשרה הופכת לתושבות קבע, כמובן. מי שזה באמת מעניין אותו, יכול לקרוא עוד כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Directive_2004/38/EC_on_the_right_to_move_and_reside_freely

Nobilis

New member
והחלק הרלוונטי (למי שאין לו כוח לקרוא הכל)...

To be fully cover by the European right of free movement, the EEA citizen needs to exercise one of the four treaty rights: 1) working as an employee (this includes looking for work for a reasonable amount of time), 2) working as a self-employed person, 3) studying, 4) being self-sufficient or retired. These rights are named after the Treaty of Rome. They have been extended over time, and are mainly of historical significance by now, since being self-sufficient has been added to the list. As long a citizen has sufficient money or income not to rely on public founds, he/she exercises one or more treaty rights.

למעלה