לימודים בדנמרק

S u B I

New member
לימודים בדנמרק

שלום לכולם!
יש לי כמה שאלות לגבי לימודים ספציפית בדנמרק. אם משהו יוכל לומר לי לגבי האונ' קופנהגן הטכנולוגית ו/או אונ' אורהוס אני ממש ממש אשמח! :) אבל גם בכללי מאוד יעזור לי... מה ההבדל בין המסלולים-מחירים ותנאי מחיה, קושי ההתקבלות וכו'.. בין סטודנטים: זרים-ללא אזרחות ארופאית כלל. עם אזרחות ארופאית אך לא דנית. עם אזרחות דנית. ומהן הדרישות המינימליות להתקבלות? המון המון תודה!!! וערב נעים.. מירי

forglemmigej

New member
אני לומדת באוהוס אוניברסיטט

מה הסטטוס שלך? יש אזרחות, יש שפה או שאת רוצה ללמוד באנגלית , מה את רוצה ללמוד . לסטודנט זר לא מהאיחוד זה 100000 קרונה לשנה לפני מגורים, אוכל, תחבורה (לסטודנטים מקומיים יש הנחה אדירה בתחבורה ציבורית לזרים לא). לכל אוניברסיטה יש משרד לסטודנטים זרים הכי טוב להתקשר אליהם הם כולם יודעים אנגלית. זה של אוניברסיטת אוהוסhttp://www.au.dk/en/facultiesdepartmentsetc/index/internationalcentre/

Solsikke

New member
ואו כל הכבוד לך

את נוסעת כל יום הלוך חזור Ølstrup - Århus

S u B I

New member
הסטטוס שלי

הייי צהרים טובים!! תודה על התגובה ומגניב לדעת שיש פורום כזה
יש לי אזרחות דנית ואני מדברת ומבינה דנית באופן שוטף, יש לי רק בעיה עם כתיבה – מעולם לא כתבתי או (קראתי) רק דיברו איתי משהייתי קטנה וכך בעצם למדתי..
אני בת 19 (בשירות כרגע) והתחלתי לחשוב קצת הלאה על לימודים. לגבי מקצוע הלימודים, אני מסוגלת לחשוב על כמה כיוונים (אפילו מנוגדים קצת) שמעניינים אותי כמו ביו/ננו טכנולוגיה, מדעי המוח, פסיכולוגיה, אולי משהו בהנדסה או עיצוב פנים/אדריכלות.. אני ממש אשמח אם תוכלי לספר על הלימודים והפרוצדורות באונ' אוהוס!!, יש לי משפחה באזור (וגם באזור קופנהגן) ולכן אני מתעניינת דווקא שם.. נכון לעכשיו אין סיבה שאני לא אוכל להרשם נכון? מה שכן, עוד לפני זה אני ממש רוצה להתחיל למוד לכתוב דנית, לקרוא אני עוד איכשהו מצליחה (מתאמנת עם כתבות, ושומעת רדיו דני (DR למיניהם) באופן קבוע באינטרנט) אבל זה לא נראה לי מספיק... משהו מכיר מקומות ללימוד דנית בארץ ובדנמרק? אם יש דבר כזה בארץ אז בכלל מעולה! אפשר להגיד שרק ככה בזמן האחרון אני מתחילה להבין מה ההשלכות של האזרחות שלי ..:) תודה והמשך יומעולה!!

forglemmigej

New member
Hej

קודם כל ברוכה הבאה
אני לומדת לתאר שני אז אין לי מושג איך זה בבצ'לר. מה שאני ממליצה לך להרשם לכל האוניברסיטאות במממלכה כך שיהיו לך אופציות השנה היו המון מועמדים למעט מקומות לכל הפקולטאות. אל תשכחי שמגיעים ללמוד גם ממדינות נורדיות שלא התקבלו אצלם כמו שבדיה, איסלנד, נורבגיה והם לא צריכים לעשות מבחן שפה. זה ממש לא מספיק ללמוד אם אין לך כתיבה וקריאה שזה חלק ממש משמעותי מהלימוד אבל כל אוניברסיטה עושה קורס שפה לסטודנטים כך שתוכלי לקחת אותו. את צריכה בגרות מעולה בגלל שוב, מיעוט מקומות על יותר מדי מועמדים. ההרשמה ללימודים בדרך כלל מסתיימת ב-13 למרץ כך שאת השנה הפסדת אבל תוכלי להרשם לשנה הבאה . מקצועות ההנדסה הם בדרך כלל בdtu . ארכיטקטורה זה בקופנהגן ונחשב לבית ספר רציני ביותר נדמה לי גם עיצוב פנים . אם מענין אותך אופנה יש הבית ספר בקולדינג שמיטב המעצבים/ות יצאו משם . האוניברסיטאות בדנמרק נמצאות בקופנהגן, אוהוס, רוסקילדה, אודנסה ואולבורג. באשר לננו למינהם יש בקופנהגן מה שאומרים פארק תעשייתי עם כל הננו אבל הבנתי שהם על הפנים כי הממשלה הפסיקה לתמוך בהם. עוד דבר חשוב הממשלה מתכוונת לבטל את מלגת הקיום su כך שאני לא יודעת אם זה ממש כדאי ללמוד פה . בהצלחה ולפי דעתי הכי טוב לכתוב לכל אוניברסיטה לאדמישן לברר תנאי קבלה . ותשארי עימנו בלי שום קשר ללימודים

Solsikke

New member
איפה קראת

שהם מתכוונים לבטל את ה-SU? הדבר היחיד שדובר עליו ככל הידוע לי, זה הקפאת תוספת היוקר ל SU שנה הבאה, והבנתי שהם ירדו מזה?

S u B I

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

Hej! Mange tak
זה דיי היה ברור שללא כתיבה זה בלתי אפשרי..בגלל זה אני רוצה להתחיל ללמוד לכתוב כמה שיותר מהר..נשאר לי עוד בערך שנה שרות
..כך שעד אז אני רק מבררת כדי לחסוך אח"כ זמן.. מה נחשב לבגרות מעולה? זה תלוי ממוצע? ואיזה אונ' מוכרות בישראל? אני באמת אכתוב בהמשך לאדמישן בכמה אונ' לבירור תנאי קבלה...רק זה נראה לי כ"כ מוקדם..-.- (אולי לא?!
) ו..ברור שאני אשאר בפורום D:

Solsikke

New member
אם ננו באמת מעניין אותך

אני יכולה לנסות לברר לך מה המצב ואיפה עדיף ללמוד, יש לי מכר שעובד בתור פוסט דוק באונ' ארהוס בננו, ואשתו בפוסט דוק בננו בקופנהגן.

S u B I

New member
וואו

היי! :) אני ממש אשמח לשמוע!! במיוחד בשתי האונ' האלה..
תודה!

Solsikke

New member
אגב

בקופנהאגן יש המון תוכניות לימוד באנגלית, בארהוס כמעט בכלל ולא, אבל הואיל וההורים שלך (שניהם?) דנים ודיברו דנית בבית, אני מאמינה שתוך ממש מעט זמן את תקראי ותכתבי בדיוק כמו כל מי שנולד כאן. אולי לא תדעי את חוקי הדקדוק (גם בעלי לא זוכר אותם) אבל תדעי מה "נשמע לך נכון" אם את יודעת למה אני מתכוונת? תנצלי את השנה הקרובה לקריאה של הרבה ספרים כדי לתרגל (אני לא יודעת איזה ז'אנרים את אוהבת אבל אם יש לך משפחה כאן אני בטוחה שהם יכולים לשלוח לך קצת ספרים, או שתקחי ספרים מההורים), ואם את רואה DR TV באינטרנט, תנסי לכתוב תקצירים בזמן שאת רואה תוכניות (בלי לעצור על פאוז, אלא בזמן "אמת"), כי זה מה שתצטרכי הרי לעשות באוניברסיטה (לסכם את דברי המרצים), זה ייתן לך אינדיקציה מה מצבך. אגב, אני מכירה בחורה שגדלה כל החיים בחו"ל, ההורים שלה דנים והיא עברה לכאן לפני שלוש שנים כדי ללמוד כאן בחינם באוניברסיטה ולקבל SU, ולא הייתה לה שום בעיה. שיהיה לך בהצלחה!

S u B I

New member
אממ

אני לא מתכוונת ללמוד במסלול אנגלית (לזה אני לפחות שואפת
) אני רוצה ללמוד בדנית, וזה באמת נראה לי רק עניין של זמן (ותרגול). ובקשר לדקדוק, אני בעיקר מתבססת על מה שנשמע לי נכון ואני ממש מכירה את זה...בזמן האחרון שאני נחשפת לחומר כתוב, זה אממ איך להגיד את זה קצת אחרת..אבל אני מתחילה להתרגל.. יש לי בבית דיי הרבה ספרים בדנית, החל מהספרונים הקטנים של pixi , ו- Jumbobog של Anders and, ספר מעשיות שמן במיוחד של א.ק. אנסן Eventyr&historier- ועוד אחרים שאין לי מושג מה הם (אולי אם הייתי יודעת לקרוא...אז..חח) ועד לעיתונים כאלה כמו Det bedste שגם ממש לא חסר.. אהבתי ממש את הרעיון עם הDR באינטרנט, רק שאני לא מצליחה להיכנס לזה וזה עושה שגיאה..:(

Solsikke

New member
אם תשאלי

שאלה ספציפית יותר תוכלי לקבל תשובות מפורטות יותר תואר ראשון או תארים מתקדמים? האם את תושבת איחוד? לגבי סטודנטים לתארים מתקדמים, יש מלגות למ יניהן גם לאנשים שאינם תושבי האיחוד, ועזרא שכרגע בחופשת קיץ בישראל יכולה לספר לך יותר על תואר שני באנגלית בקופנהאגן על דרכון ישראלי כמלגאית

אני לומד ב-DTU

אבל לתוכנית לתואר שני, ובאנגלית. לגבי תואר ראשון, ראשית, אין כאן (ב-DTU) בכלל תוכניות לתואר ראשון באנגלית. למיטב ידיעתי הייתה מחלוקת גדולה בעניין לפני מספר שנים ובסוף הוחלט ככל הנראה שלא מעוניינים בתלמידי תואר ראשון זרים. (למי שתוהה לגבי ארסמוסים למיניהם - אלה בד"כ מגיעים בשלבים מתקדמים ולוקחים קורסים מתקדמים המשותפים לרמת תואר ראשון ושני ולפיכך נלמדים באנגלית). לגבי שפה באופן כללי - ופה אני מנחש על סמך איך שהעסק עובד במדינות אחרות - סביר להניח שלכל המוסדות יש דרך מאוד פשוטה לבדוק ולוודא ידיעת השפה הדנית ברמה נאותה - פשוט יבדקו אם סיימת תיכון בדנמרק (כנראה שגם שאר מדינות סקנדינביה הולך). במידה ולא - כנראה ידרשו ממך לעבור איזשהו מבחן שפה. השורה התחתונה - חשוב מאוד לברר את העניין הזה בהקדם שלא יהיו הפתעות. לגבי כלכלה - לפני שאת מגיעה, כדאי מאוד שתדעי ב-200% שיש לך יכולת כלכלית להחזיק את עצמך פה... אם יש לך שאלות כלליות לגבי DTU ובכלל (איך האוירה, מה כדאי ללמוד וכאלה) אשמח לענות. לגבי שאלות בענייני פרוצדורות הרשמה - אני ממליץ שתתחילי לנבור באתר של DTU.

Solsikke

New member
יש מבחן

שנקרא Modul 6 - Study test, שאותו חייב לעבור כל מי שרוצה ללמוד בדנית ואינו אזרח דני. אני לא בטוחה מה קורה אם האדם המדובר הוא אזרח דני שגדל בחו"ל?

S u B I

New member
מעניין

היי קורן תודה רבה!
אני לא מעוניינת בגדול ללמוד באנגלית אם אני יכולה בדנית. נכון לעכשיו, יש לי קצת חששות לגבי מבחני שפה למינהם-אין לי מושג למה לצפות מבחינת הרמה וסוג השאלות וכו'... אפשר למצוא שאלות לדוג' באיזשהו מקום?? וכמובן שאני אשמח לשמוע על האונ'! בעיקר לגבי ננוטכנולוגיה, ואבל גם בכלליות על הפקולטות שם..:) איך האווירה? ו..הבנתי שיש הרבה דיי הרבה מוסלמים בבירה זה מורגש מאוד? מה היחס איתם?..>< תודה ו-
!!

קצת תשובות

1. לגבי מבחני שפה וכדומה: הנקודה החשובה היא שאת צריכה להיות מודעת לעניין. הלימוד למבחני שפה והבירוקרטיה הקשורה בביצוע המבחן עצמו יכולים לקחת כמה חודשים ולכן חשוב שתתחילי לבדוק את הנושא כבר מחר בבוקר. אחרת את יכולה למצוא את עצמך במצב לא נעים. איך מבררים? את צריכה להתחיל לנבור בגוגל. למשל תגגלי "study in Denmark" ותקבלי קצה חוט ממנו תוכלי להמשיך. אין מה לעשות, זאת עבודה מתישה לנבור באינטרנט כל היום אבל אלה שיעורי-בית שתצטרכי להכין בעצמך. הכי טוב שתתחילי ליצור קשר ישירות עם יועצי הלימודים במוסדות האקדמיים עצמם. כל מוסד רציני מחזיק אנשים שזה בדיוק התפקיד שלהם. איך מוצאים אותם? שוב, גוגל. 2. לגבי לימודים באופן כללי: אם מעניין אותך הנדסה, שני המוסדות שבאים בחשבון הם DTU ואוניברסיטת אולבורג. לגבי DTU, המוסד מאוד-מאוד מוכוון לפרקטיקה על חשבון תיאוריה באופן מוגזם ולא מאוזן לדעתי, וזו הביקורת העיקרית שלי לגבי הלימודים פה. מצד שני, המשאבים הזמינים לסטודנט ברמת מאגרי מידע, מיחשוב וקשב של חברי הסגל הוא משהו שבארץ אפשר רק לחלום עליו. מבחינתך כמועמדת לתואר ראשון, אני חושב שהתחומים המבוקשים הם ענייני ביו- למיניהם, מתמטיקה ופיזיקה שימושית, הנדסת חשמלציה למיניה, הנדסת מכונות והנדסת בניין. כמו כל אירופה כולם מתיישרים לפי אמנת בולוניה לפיה אין יותר לימודי הנדסה חמש-שנתיים, תחת זאת יש תואר ראשון שאורך בערך שלוש-שלוש וחצי שנים, ותואר שני שאורך כשנתיים נוספות. לכן, דה-פקטו, לפחות בהנדסה תואר שני הפך להיות המשך ישיר לתואר ראשון ובלעדיו, לפחות באירופה, אין לך סיכוי טוב למצוא עבודה הגונה בעתיד (אם יש לך כוונות להשאר כאן לאחר הלימודים). האוירה פה? ובכן, מאוד "דנית"... אין לי מושג איך זה ללמוד פה תואר ראשון, כנראה שזה קצת יותר טוב מלהיות מסטרנט זר ודי בודד... (ועכשיו בכלל קיץ, כולם התחפפו מפה ורק אני תקוע פה עם התזה המ$#^%#נת עד אוקטובר). מוסלמים? זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך. הם מיעוט די קטן אלא אם תחליטי לגור ב-Nørrebro ... לדעתי יש פה יותר סינים אם כבר. מילה כללית בעניין ננו: כמו כל תחום אחר שנמצא ב-cutting edge של המחקר, אף אחד לא יתן לך להתקרב לזה בכלל לפני שתסיימי דוקטורט. ככה שזה טוב מאוד שיש לך חלומות ודברים שמעניינים אותך, אבל עד שתגיעי לזה יעברו שנים ובינתיים תחשפי לאינספור תחומים חדשים ותוכניותיך ישתנו עוד שמונים אלף פעם. לכן: אני ממליץ שפשוט תכווני את עצמך לתחום שמעניין אותך ובעתיד גם יאפשר לך להתקדם בכיוון הרצוי (אם דעתך לא תשתנה עד אז כאמור). במקרה שלך הדוגמאות הרלוונטיות הן כנראה: פיסיקה, כימיה, הנדסת חומרים, הנדסת מכונות. עד כאן דעה כללית בנושא. אני ממליץ מאוד שתתחילי ליצור קשר עם יועצי לימודים ולברר את המידע הרלוונטי הן בנושא פרוצדורות הרשמה ומבחני שפה והן בנושא כיוון לימודים. בהצלחה
, קורן

S u B I

New member
המון תודות P:

היי! וואו חידשת לי חידושים!! דבר ראשון אני באמת אפנה לכמה אונ' וה- DTU ביניהם כמובן בבקשה ליותר פרטים והתייעצות בקשר למצב הספציפי שלי ובנוגע למבחני שפה, כך שאני באמת אוכל להתחיל ולהתארגן בהתאם
יש לך/משהו מושג אם השגרירות בארץ יכולה לכוון בקשר למבחני השפה אפילו באופן כללי? הייתי שמחה לקבל עכשיו אינדיקציה למצב שלי P: מקסימום אני אנסה לברר גם איתם >< בקשר ללימודים שם, היה ממש חשוב לי לשמוע בין היתר ממשהו שממש שם על הסגל ורמת העזרים והלימוד שם. לי זה נשמע ממש טוב אם הדגש הוא דווקא על הפרקטיקה
בכל אופן, נראה לי לאור האמור, שאת ההתחלה שלי אני כנראה אמצא בביו- או הפיזיקה (הייתי ד"א במגמת פיזיקה, ופיזיקה זה תמיד טוב) ומשם נראה לאן זה כבר יתפתח...בכל מקרה אני כ"כ מגששת עכשיו..וזה ברור לי שבכל זמן נתון אני עלולה לגלות עוד דברים שיכול מאוד להיות שישפיעו על הבחירות שאני אעשה.. מעבר לזה אין לך מושג איך הרגעת אותי עם כל הקטע של המוסלמים
, ולא, ממש אין לי כוונה לגור ב-Nørrebro חח.. חוצמזה, אתה/משהו יודע אם תואר של ה- DTU מוכר בארץ? או על אונ' מסויימות שכן? המון תודה!! ובהצלחה לך!! :)

Solsikke

New member
בלינק הזה כבר היית?

http://www.au.dk/en/facultiesdepartmentsetc/index/registra/testadmidab/welcome/degree/howtoapply/ אם המשפחה שלך כאן באיזור ארהוס כדאי לך לדעתי ללמוד כאן ולא בקופנהאגן, זה יהיה לך הרבה יותר נוח ונחמד מאשר להיות 4 שעות נסיעה מכאן, וזה גם פרקטי, בייחוד שאת יכולה להגיע ולגור אצל המשפחה עד שתמצאי דירה. לגבי מחייה, מה שקורן ואחרים שהגיעו ללמוד כאן אבל אינם אזרחים לא לוקחים בחשבון זה שאת זכאית ל SU. שווה לך לברר בדיוק מה התקנות אבל לכל הידוע לי את בהחלט זכאית. לדעתי תארגני מיוחדת ובואי לכאן לברר עניינים באוניברסיטה. לגבי המבחן מודול 6 (שזה מה שצריך לעבור כדי ללמוד בדנית אלא אם למדת כאן בעבר כילדה?) אני מתכננת לעשות אותו גם, אבל כרגע חופש אז הבי"ס לדנית סגור כך שאי אפשר למצוא נתונים. החופש מסתיים באוגוסט

למעלה