קודם כל, תרגע*
קודם כל - למה גרמניה? מה רע בארץ (לימודים בעברית! קרוב להורים! יש סיכוי טוב יותר למצוא עבודה תוך כדי התואר), בארה"ב/קנדה/אוסטרליה (לימודים באנגלית - שפה שניתן להניח שאתה לא לחלוטין בור בה) או בסין? למה דווקא גרמניה? אני לא שואלת כדי להקשות או לעצבן - אני בעצמי לומדת בגרמניה. השאלות הן גם כדי למקד אותך וגם כדי להבין: הסיבות השונות יובילו אותך למקומות שונים (וסליחה אם אני נשמעת כמו מורה זן). אז ככה: לדעתי, בן אדם עם קליטה סבירה של שפות (כלומר, לא מישהו עם "כשרון לשפות", תוך שנה במקום דובר גרמנית (ממליצה על ברלין כי היא זולה ונחמדה, אבל כמובן כל מקום יהיה טוב), יגיע למצב שהוא קורא ברמה אקדמית, וקצת אח"כ, וזה כבר תלוי אימון, גם מסוגל להתבטא ברמה אקדמית. קיימים גם קורסים בארץ, במכון גתה, בברליץ ובטח בעוד כמה מקומות, אבל הם די יקרים וגם נראה לי קשה לשמור על הגרמנית כשלא נמצאים בסביבה דוברת גרמנית (לפחות בהתחלה). כמובן, שהתכניות של SAT ו - RTL שנקלטות בלוויין/כבלים יכולות גם כן לעזור לך. אבל, כמו שהשרשור של אלירן הראה לך, קיימות תכניות (מעטות) בגרמניה ששפת הלימוד בהן היא אנגלית, מה שאומר שאפשר ללמוד גרמנית תוך כדי ולא להיות לחוץ על גרמנית אקדמית (גם גרמנית של הרחוב תספיק). חפש באתר ה - DAAD, יש גם קישורים של הפורום - ל- DAAD ולדעתי גם ספציפית לקורסים באנגלית שהם מציעים. אז מהבחינה של הגרמנית, אל דאגה. אבל מצד שני, אתה צריך לשאול את עצמך, למה דווקא גרמניה, ולמה בכלל לימודים בחו"ל. זה לא החלטה קלה וזה לא תמיד כיף כמו שזה נשמע. ----- (*טוב, זה לא יכולתי להתאפק, את הבדיחה עם ה"קודם כל, תרגעי", אתה מכיר?)