לימודים בגרמניה

royfarag

New member
לימודים בגרמניה

האם יש תואר שני בגרמניה? על פי מה שרשמתם אין????? אני בעל תואר בתקשורת ורוצה להמשיך לתואר שני וכאן הדילמה: קולנוע (תואר שני כמובן) או מנהל עסקיםההפך הגמור) מידע מידע מידע.. ספציפי כמה שאפשר, עיינתי באתר DAAD אשר לא עזר לי ב ש_ט תודה רבה רועי you took too much too much

pixiER

New member
מתעלקת על השירשור...

אז גם אני חדשה פה ובתחום בכלל, אבל אני מאד אשמח לשמוע אם יש למישהו קצת מידע לגבי תואר שני (ושלישי בהמשכו...) בגרמניה במדעי המחשב. איך אני יודעת אם אוניברסיטה נחשבת טובה? (גם כך מספר האוניברסיטאות לא גדול בגלל תחום התמחות ספציפי שאני רוצה) האם גם התואר השני הוא בחינם? איזה בחינות קבלה צריך לעבור? והאם צריך לעמוד ברף ציונים מסוים בתואר הראשון כתנאי קבלה לתואר השני? אופס, יצאו לי המון שאלות... אז אני אשמח אפילו לתשובות חלקיות... תודה

berlinale

New member
תואר שני

קודם כל, לא נאמר שאין תואר שני, אלא שהמערכת הגרמנית היא בגדול מערכת של דיפלומה - תואר שני כדרגה מינימלית - אין תואר ראשון. עם זאת, בשנה האחרונה התחילו לפתח תארים שניים וכדי לדעת איזה קיימים, ואיזה באנגלית - ויש כאלה, תצטרכו ללכת ל - DAAD יש להם נציג בישראל. לגבי דירוגים של אוניברסיטאות, מעבר לשמועות והתייעצויות, יש דירוגים כאלה של השטרן ושל השפיגל, אם את קוראת גרמנית. עם זאת, בתור זרה, יש עוד שיקולים מעבר ליוקרה של האוניברסיטה - תמיכה לסטודנטים זרים, קהילה יהודית/ישראלית בעיר (אם זה חשוב לך), אווירה כללית, סיכויים לסטודנט זר למצוא עבודה, הוצאות מחייה, וכו'. התואר הוא לא בחינם, בניגוד למיתוס הישראלי, הוא פשוט זול מאוד, והמחיר תלוי במדינה שבה גרים - אוניברסיטה ציבורית בבוואריה עשויה לדרוש שכר לימוד שונה מאוניברסיטה ציבורית בסקסוניה. אוניברסיטאות פרטיות הן כמובן בכלל לא בחינם. בחינות קבלה תלויות בתחום ובאוניברסיטה. חברה שלי הביאה תואר ראשון והתקבלה לתכנית של דיפלומה או מ.א. בתחום שלה בלי לעשות השלמות ועל בסיס התואר הראשון. אבל זה הרי לפעמים תלוי בגחמה של יועץ חוג.

Jemand

New member
i would say.

due to lack of competition in deutschland, all of the technical uni`s are preaty much the same the "state" ones ofcourse

למעלה