לימודים בגרמניה

לימודים בגרמניה

שלום לכולם,אני כרגע בודקת כל מיני אופציות ללימודי תואר ראשון בחו"ל, רציתי לשאול אם מישהו מכאן למד/לומד בגרמניה.
יודע איך אני מוצאת מסלולים בינלאומיים שמלמדים באנגלית או אם מישהו למד קודם את השפה בכדי ללמוד שם בגרמניה.
אם מישהו שמע על מסלולים בינלאומיים לאומנות זה בכלל יעזור לי !
אשמח לשמוע ,
תודה רבה :)

elley

New member
אני בטוחה שיש, אבל לא הרבה

תוכניות לתואר ראשון בגרמניה, רובן ככולן מועברות בשפה הגרמנית. יש מתי מעט של תוכניות באנגלית, אבל אלה נלמדות במכללות פרטיות, ועולות הון עתק. לגבי תוכניות ספציפיות - גוגל ידידך.

אם את נעולה על לימודים בגרמניה, עדיף בהרבה (בעיניי, לפחות) להקדיש זמן ללימודי השפה הגרמנית, ואז ללמוד לתואר ראשון בגרמנית. יש הרבה מדינות בגרמניה, בהן שכר הלימוד באוניבריסטאות הממשלתיות עומד על אפס (משלמים רק סכום מסוים עבור כרטיס נסיעה בתחבורה הציבורית העירונית ועוד כהנה וכהנה שירותים לסטודנט), ככה שלפחות מבחינת הוצאות על התואר, זה עדיף. ממליצה להקדיש *לפחות* שנה של לימודים אינטנסיביים של השפה, לפני שמנסים להתקבל ללימודים בגרמניה. השפה אינה קלה, ולימודים באוניברסיטה זה גם לא walk in the park.

בהצלחה

תודה רבה!

יש לך מקומות מומלצים שמלמדים את השפה או אתר כלשהו שדרכו אפשר ללמוד ?

elley

New member
אז ככה

בפורום גרמנית ותרבות גרמניה יש קישורים לאתרים שאיתם אפשר ללמוד עצמאית. מעבר לזה, בארץ יש את מכון גתה (הכי מומלץ לדעתי), ומעבר לזה, אם את עוברת לגרמניה לצורך לימוד השפה (מה שמומלץ לעשות בלי קשר, כי אז את יכולה לתרגל את השפה בכל רגע נתון, כולל בסופר), זה כבר תלוי בעיר בה תבחרי לגור.

תודה רבה!

העלויות לימודים בגרמניה נמוכות גם אם אני לא אזרחית/תושבת ?
שוב ממש תודה על העזרה!
יום טוב

elley

New member
באוניברסיטאות ממשלתיות, בגדול כן

אבל שוב, לא בכל המדינות שכר הלימוד הוא כלום. בכל מקרה, באתר האינטרנט של כל אוניברסיטה יהיה המידע הזה.

למעלה