לימודים בגרמניה

edirz

New member
לימודים בגרמניה

שלום לכולכם,
התלבטויות די קשות, כבר שנה עברה ועדיין לא לקחתי החלטה איפה ללמוד. לבינתיים אני עובד וחוסך ללימודים בחול ומתכוון להתחיל ללמוד ב-2015 (בגיל 24).
שאלתי, אני די מתלבט בין גרמניה לאנגליה. אנגליה יקרה מאוד, אבל הבנתי שלמידת השפה הגרמנית בגרמניה מאוד מאוד מאוד יקרה. האם יש למישהו המלצות לגבי למידת השפה הגרמנית לצורך לימודים? כמה זמן צריך ללמוד? מה העלות? אם יש לכם ידע בקשר ללימודי השפה בגרמניה עם מגורים.

תודה רבה.

elley

New member
לימודי השפה הגרמנית בגרמניה

לא חייבים להיות יקרים. תלוי בעיר בה תגור ותלמד, תלוי בבית הספר. בעקרון, אם לוקחים קורסים אינטנסיביים ומשקיעים גם מעבר להם, אפשר בשנה להגיע לרמה מספקת להתחלת לימודים אקדמיים בגרמנית. אני לא הייתי ממליצה לשלב מגורים עם הלימודים, זה סתם מקפיץ את המחיר לשמיים ללא כל הצדקה. אפשר לשכור חדר בדירת שותפים, ברוב המקרים זה לא בעייתי.

האם יש לך אזרחות של אחת ממדינות אירופה? אם לא, תצטרך גם לקחת בחשבון תנאים לקבלת ויזה מתאימה. אם כן, יש אפשרות שתוכל לקבל סיוע במימון קורס השפה (במיוחד אם יש לך אזרחות גרמנית).

edirz

New member
היי

לצערי אין לי כל אזרחות אירופאית.
אין לי בעיה לקחת אינטנסיבי ולבדוק מגורים עם שותפים, השאלה מאיפה מתחילים ואיך אפשר למצוא קורסים טובים בערים שהם לא מרכזיים כך שזה יהיה זול יותר?

Philip Jr

New member
שאלה

בזמנו למדתי גרמנית בארץ. אני למדתי סתם לכיף, אבל רוב מי שהיו איתי בקורסים היו בדרך לגרמניה לתארים וקורסים שונים. מדוע בעצם לא להתחיל בארץ, כדי להוזיל את העלויות ולנחות עם רמה התחלתית גבוהה יותר? סתם תהיה..

edirz

New member
היי פיליפ

הסיפור שלי הוא מעט מצחיק. אני מעוניין לחיות בחו"ל, ובעצם לימודים בחו"ל הם הזדמנות בשבילי :)

Philip Jr

New member
לא הבנתי

מה מצחיק / איך זה שונה משאר יושבי הפורום.. או שפספסתי משהו?

edirz

New member
מפני ש..

לרוב אני מוצא אנשים שרוצים ללמוד בחול בגלל שקשה להתקבל לתארים כאן בארץ :)

Philip Jr

New member
אני דווקא לא חושב שזה המקרה

לרוב יושבי הפורום ומעבר לו. לצורך העניין כל מי שאני מכיר שעבר לארה"ב יכל ללמוד גם בארץ, אבל עבר כדי לקדם את הקריירה ובשביל החוויה של לימודים בחו"ל. לימודים בארה"ב ובחו"ל באופן כללי הם פשוט הזדמנות ללמוד במוסדות הטובים ביותר, במעבדות הטובות ביותר, עם המנחים והחוקרים המובילים בתחום, וזה ממש פרק נדרש בימינו בקריירה של אקדמאי. לא מצאתי אף פרופסור שיאמר לי "נעם, עדיף לך להישאר בישראל ולעשות את הדוקטורט פה בארץ, כך תתקדם הכי הרבה בקריירה שלך".

Philip Jr

New member
אבל לא הצעתי להישאר בארץ לתואר

אלא לשפר את הגרמנית בארץ, כדי להיות בנקודת פתיחה טובה יותר כאשר תעבור לגרמניה...

edirz

New member
הבעיה העיקרית...

שאין לי שום ידע בגרמנית וזה אמור לקחת המון המון זמן וכסף בארץ, האם אני טועה?
חשבתי שללמוד דווקא בגרמניה, זה אמור להוזיל את המחיר, מפני ששם יש מין הסתם תחרות מסויימת בין בתי הספר המלמדים את השפה.

יש לך כלשהי המלצה? :)

elley

New member
לא חובה

יש במכון גתה קורסים אינטנסיביים ללימוד השפה. אתה יכול לסיים את הרמה הבסיסית תוך מספר שבועות, ואז לעבור לגרמניה, ולהמשיך לרמות מתקדמות שם. מכון גתה בארץ אמנם טיפה יקר, אבל שווה כל אגורה. בגרמניה יש תחרות, אבל גם היא מוגבלת פחות או יותר. המינימום שבמינימום לקורס אינטנסיבי הוא משהו כמו מאה ומשהו יורו לחודש (בברלין לדוגמא), אבל הממוצע הוא בסביבות המאתיים (שוב, בברלין. לא יודעת לגבי ערים אחרות). הקורסים בגתה בנויים בדיוק באותה מתכונת כמו הקורסים בגרמניה, ככה שאין עדיפות לימודית לכאן או לכאן.

ועוד הערה לגבי "בגרמניה יותר זול ללמוד" - בגרמניה אולי שכר הלימוד בבתי הספר יותר זול מאשר בגתה בארץ, אבל אליו צריך להוסיף שכ"ד, ביטוח רפואי, אוכל והוצאות שוטפות. אלה גם עולים כסף, וצריך להכניס גם אותם לתחשיב, וגם את הסכום שתתבקש להוכיח שיש לך כדי לקבל ויזת שהיה לצורך לימודי השפה.

Philip Jr

New member
ההודעה של "לא חובה" של ELLEY

הסבירה אחד לאחד מה שאני הלכתי לומר.. וזו המלצתי לגבי הארץ.

edirz

New member
אחרי יצירת קשר עם גטה

הבנתי שבארץ ניתן לעשות את שלב A, אבל B ו-C בעייתים כי הם לרוב לא מלמדים אותם בארץ. האם זה יהיה בסדר לעשות את השלבים האלה בגרמניה?

elley

New member
בהחלט כן, ואף מומלץ

ככה אתה מגיע לגרמניה עם ידע שמאפשר לך שיחה והתמצאות בסיסיים, עליהם אתה מוסיף את התרגול ואת הידע החדש של השלבים הגבוהים יותר, תוך חשיפה לשפה ביום יום.

ואגב, אני בחורה

edirz

New member
אופס :) מצטער..

ובכל מקרה, האם את חושבת שזה יהיה ממש יקר? כי אני יכול לסיים את כל רמה A ב-4 חודשים.
עשית את אותו המסלול? אשמח לקבל פרטים, אני ממש מכוון לגרמניה אחרי אינספור חיפושים ואשמח אם תוכלי לייעץ במיוחד מבחינת עלויות :)

elley

New member
לא נורא

כן, זה המסלול שעשיתי. אבל עשיתי אותו לפני 4.5 שנים, אז מחירים קצת פחות רלוונטיים. בגדול, העלויות תלויות בעיר ובבית הספר. אין דין מגורים במינכן כדין מגורים בברלין. אני חושבת שגם כדאי לקחת בחשבון מה אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה בסופו של דבר - אולי שווה לך להשקיע טיפה יותר במגורים ולימודי שפה בעיר בה אתה רוצה ללמוד בהמשך מאשר ללכת על הכי זול ואז לעבור לצורך הלימודים באוניבסיטה, מה שגורר הוצאות נוספות כשלעצמו.

ברגע שתצמצם את רשימת האוניברסיטאות והערים ניתן לברר ברשת די בפשטות לגבי הוצאות מחיה בערים הללו, בתי ספר לשפה אפשריים ועלויות אפשריות שלהם, ואז לקבל הערכה, גם אם גסה, לגבי עלויות אפשריות של על המהלך.

וללמוד בגתה בארץ את השלב הראשון, כמה יקר שהוא לא יצא, זו ההשקעה הכי טובה שאני יכולה להמליץ לך עליה. שווה כל גרוש.

למעלה