לימודים בגרמניה

• פותח הנושא heye
  • פורסם בתאריך

heye

New member
לימודים בגרמניה

אני כרגע בצבא וחשבתי ללמוד מדעי מחשב בגרמניה בגלל שהלימודים הרבה יותר זולים ויש לי כמה שאלות:
1. באתר של DAAD כתוב שלתלמידים מישראל מספיק לעבור רק את מבחן DSH. האם זה נכון או שיש תנאים נוספים?
2. איזה ציוני בגרות צריך כדי להתקבל לשם? האם הם מסתכלים על הממוצע של כל הציונים או רק של אלה שהם צריכים (בלי תנך למשל), והאם הם מחשבים לפי יחידות לימוד?
אני יודעת שזה שונה מאוניברסיטה לאוניברסיטה אבל אני מדברת על ממוצע.
3. האם בישראל מעריכים תואר מגרמניה? הבנתי שיש שני סוגים של אוניברסיטאות, אחת עם חומר תיאורטי ואחת עם דגש על פרקטיקה. איזה נחשבת יותר בישראל?
4. איך מתייחסים שם ליהודים? האם יש סיכוי שאתקל באנטישמיות?
5. אם מישהו למד בגרמניה, על איזה אוניברסיטאות אתם ממליצים? איך בגרמניה? כדאי ללמוד שם?

מאוד יעזור לי אם תענו לפחות על חלק מהשאלות.

Popeye23

New member
אני אנסה לעזור

1) אם יש לך תעודת בגרות מלאה אז כן.
2) אי אפשר לדעת , אבל למדעי המחשב לא אמורה להיות בעיה רצינית להתקבל בגרמניה , לרוב אין הגבלה רצינית על מספר הסטודנטים במקצועות האלה , ורוב הסטודנטים הזרים לומדים מקצועות אחרים.
3) אין לי מושג אם מכירים את התואר , אני מתאר לעצמי שבמדעי המחשב למשל , תואר מהעברית למשל יהיה שווה הרבה יותר מתואר מגרמניה. האוניברסטאות הפרקטיות שאת מדברת עליהם הן "Hochschule" ואני לא חושב שבתחום הזה הן עדיפות, אוניברסיטה עדיפה בהרבה.
4) אני במינכן ולא נתקלתי בשום בעיה כזאת , מה שכן , שמעתי שבמזרח גרמניה יש יותר אנטישמיות (אבל אני לא יכול לאשר את זה אישית) , במינכן בכל מקרה אין פה שום בעיה עם זרים.
5) שוב , אני כותב על מה שאני חושב על מינכן (זה משתנה מעיר לעיר) - אני אישית נהנה פה , מה שכן אני די בטוח שאם את רוצה לעבוד בארץ אז עדיף לעשות תואר בארץ , גם הרמה של מדעי המחשב בישראל אמורה להיות יותר גבוהה.
אני לא לומד מדעי המחשב , ובאמת שאין לי יותר מדי מושג , אבל אני יודע מסטודנטים שכן לומדים פה במינכן שה TUM (Technische universität münchen) נחשבת להכי טובה בגרמניה בתחום של מדעי המחשב.

heye

New member
תודה רבה

כן, גם אני שמעתי על האוניברסיטה הזאת. מצד אחד זה מרגיע שאין ביקוש גדול כ"כ למדמ"ח ומצד שני יש סיכוי שהרמה באמת נמוכה יותר.
תודה על התשובה.

Popeye23

New member
עוד לא לומד

הייתי אמור ללמוד רפואת שיניים אבל אני עכשיו מחכה סמסטר בשביל ללמוד כנראה וטרינריה , למה אתה שואל ?
במינכן לא שמעתי על לימודים באנגלית שהן לא Master , אבל יש בגרמניה תוכניות באנגלית.

olga131

New member
חח, ואומרים שהtu chemnitz לא רעה:)

ניראלי כל אונ׳ אומרת על עצמה..חח

דוגן1

New member
מכיוון שענית על שאלה בנושא מלגות בגרמניה

אני ארשה לעצמי להעזר בך אם זה אפשרי.

יש לי תואר שני עם תיזה (הציון הסופי יתקבל תוך חודשיים בערך) בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב.

יש לי אזרחות ישראלית וגם דרכון אירופאי (פולני).

אני מתכנן לעשות דוקטורט בפילוסופיה בגרמניה. וברור שאני מאוד מקווה לקבל מילגה (מצבי הכלכלי רע).

אני רווק ומתכנן להגיע לשם לבד.

נכנסתי לאתר של DAAD ולא היה לי מושג מאיפה מתחילים לברר בכלל.

יש רק דבר אחד שלפי המעט שביררתי בפורומים עד כה הוא שנוי במחלוקת: אני לא ממש צעיר (גם לא זקן מאוד :) ) , אני בן 40.

האם לפי מה שידוע לך אני יכול לקבל מילגה ?

ומה הדרישות לקבלת מילגה ?

מאוד מקווה שתוכל לייעץ לי בנושא (או כל מי שמבין בזה ויוכל לייעץ).

תודה

Popeye23

New member
סורי אין לי מושג

אני מכיר כמה דוקטורנטים זרים שכן מקבלים מלגות (במינכן).
לגבי השכר לימוד עצמו , אני חושב שלפחות פה במינכן יש הנחה בשכר לימוד (שהוא גם ככה רק 500 אירו בסמסטר) לדוקטורנים - אבל אני באמת לא סגור על זה.

olga131

New member
מצאת את מי לשאול-אותי

כרגע בסמסטר ראשון בגרמניה, במדעי המחשב:) בקיצור צריך dsh 2 ולפחות 4 יחידות באנגלית ומתמטיקה. אחר כך עושים לך ממוצע (בלי שום בונסים,מין הסתם) של ציוני בגרות ושולחים לך בדואר (daad( . מדעי המחשב לא נחשב למשהו כל כך מיוחד פה, אז די מקבלים מכל ממוצע. יש לך עוד שאלות??

heye

New member
דבר ראשון, תודה על התשובה. יש לי כמה שאלות.

באמת אין ביקוש למדעי המחשב? זה אחד המקצעות שהכי קשה להתקבל אליהם בארץ. האם הרמה בגרמניה יותר נמוכה?
באיזה אוניברסיטה את לומדת? איזה אוניברסיטה נחשבת לטובה בתחום?
בדקתי באתר של האוניברסיטה הטכנית במינכן ולא מצאתי computer science. מצאתי שם Informatics ו- Computational Science and Engineering.
ואני בכלל לא מבינה כלום. איך ההמקצוע נקרא?
איך למדת גרמנית? האם אפשר ללמוד עצמאית ולגשת למבחן או שחייבים לעבור קורס?
ובכלל- אם תוכלי לספר משהו על הלימודים שלך בגרמניה מאוד יעזור. האם זה כדאי בכלל או שעדיף ללמוד בישראל- טכניון או אוניברסיטת ת"א.

סליחה על כל השאלות, אני פשוט באמת לא יודעת איך זה הולך.

opwolf

New member
באמת שאין שום סיבה לעשות תואר ראשון במדמח

בגרמניה.
א. הרמה נמוכה יותר מרוב האוניברסיאות בארץ.

ב. דורש ממך השקעה של הרבה זמן ללימוד שפה- כל זה יעלה לך יותר משנתיים שכר לימוד באוניברסיטה בארץ.

ג. מקצוע קשה מאוד- ועוד בגרמנית?

ד. תמצאי את עצמך בין הרבה סטודנטים מאסיה וממדינות ערב- מבחינה חברתית, חיסרון גדול.

למה לא ללכת לבן גוריון וליהנות מהחיים?

למעלה