לימודים בגיל 14

emelchn8

New member
לימודים בגיל 14

בני, בן יחיד, מאובחן עם ADHD ומאז ומתמיד אני צריכה "לרוץ" אחריו בהכנת שיעורים והתכוננויות למבחנים. מכיתה ו' הורדתי את כמות העזרא בהכנת השיעורים אבל לבד לא ישב. הייתי חייבת לפתוח מחברת מחברת ולהראות לו איזה שיעורים יש לו להכין. זאת המשכתי לעשות כי יש לו גם בעיה של התארגנות. בצורה זו הכין שיעורים וענה בקצרה לשאלות. בערך שני מילים.. כדי להתכונן למבחנים אני מסכמת לו את החומר כי לא מצליח לעשות זאת לבד. וכיון שערוץ השמיעתי שלו חזק יותר אני קוראת לו בקל רם כמה פעמים והוא זוכר את הרוב. האשלה היא איך אני גורמת לו להכין שיעורים , לפתוח מחברת לבד, מבלי שאגיד לו 10 פעמים ואיך ללמד אותו לסכם? תודה

rinaca

New member
משפחת אסרף בעונה האחרונה של סופר נני

נשמע בדיוק כמו דניאל בן ה-7 במשפחת אסרף בעונה האחרונה. http://www.mako.co.il/home-family-supernanny/Article-165f7bb070d3721004.htm ממה שהבנתי ממיכל דליות אחריות הכנת השעורים היא של הילד. נשמע שבנך מאד נהנה מתשומת הלב שלך ודי נוח לו שאת מתרוצצת סביבו עם השעורים, מתאימה את עצמך אליו וכו'. מכיוון שהוא כבר ילד גדול, גברבר אחרי בר מצוה אולי תשבי לשוחח איתו על הנושא? אולי תהיינה לו עצמו הצעות איך הוא יכול לקחת אחריות על משהו שהוא שלו. נופלים הרבה לפני שלומדים לנסוע על אופנים וגם לפני שלומדים ללכת. לפחות את מתעשתת בגיל 14, אז לפחות יש עוד זמן עד הבגרויות ..... הוא צריך למצוא את הדרך שלו ללמוד אבל הוא צריך להרגיש שזה שלו ולא שאמא שלו תטפל בכל.

למעלה