לימודים בברלין

hadass1234

New member
לימודים בברלין

שלום לכולם,

אני בת 21, חיילת משוחררת שמעוניינת ללמוד תואר ראשון ב"תקשורת חזותית" (עיצוב גרפי) בברלין.
כמה פרטים כללים: יש לי אזרחות בריטית, בעלת בגרות מלאה ממוצע מעל 90 , ויש לי אפילו ניסיון בתחום מהצבא (הייתי גרפיקאית). שפות: עברית ואנגלית ברמה גבוהה, ואני מתכננת להתחיל ללמוד גרמנית במכון גתה כבר בחודש הבא.
אחרי הרבה הרבה התלבטויות החלטתי שהצעד הכי חכם לטווח הארוך הוא לעשות תואר ראשון בברלין מכמה סיבות (תקנו אותי אם אני טועה) :
1. במקרה ואראה לנכון בעתיד, יהיה לי יותר קל להשתלב בשוק העבודה בחו"ל ברגע שיש לי תואר מאוניברסיטה טובה בגרמניה מאשר מתואר עיצוב בארץ
2. שוק העיצוב בארץ לא כל כך מפותח לעומת חו"ל, וגרמניה בפרט
3. תואר ומחיה בברלין יותר זולים מאשר בארץ
4. די נמאס לי מההתנהלות הביזיונית של מסודות וגופים בארץ ולא יזיק לי לנסות לחיות תקופה במדינה מתוקנת.
ועוד ועוד....
אני מאוד מפוקחת לגבי ההחלטה ויודעת שלא הכל יפה וורוד בגרמניה אבל גם פה לא הכל טוב.....אז שווה לנסות, מקסימום חוויתי חוויה מטורפת של לחיות בחו"ל

הנקודה היחידה שהיא לטובת ישראל היא העניין החברתי. 99% שאם אלמד בבצלאל בארץ לדוגמא, אני אמצא את המקום שלי ואהנה מאוד מהחברה, דבר שמאוד חשוב בתואר.
אני יודעת שברגע שאלמד בברלין אהיה על תקן "הזרה" , אבל מדאיג אותי שיהיה לי ממש קשה להשתלב בחברה הגרמנית שמאופיינת בקרירות יחסית שלה. לא הייתי רוצה לעבור ל-4 שנים בידיעה שאהיה זרה מוחלטת כל התקופה הזאת.
הדבר מאוד מטריד אותי ואשמח לשמוע קצת חוויות אישיות, כי אין מה לעשות - החלק החברתי מאוד חשוב .

אשמח לתגובות :)

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה לפורום!

מצד אחד, אני ואת לא באותו המצב. אני דוקטורנט, באוניברסיטה אמריקאית. מאידך, אני מאד אוהב את גרמניה, השפה הגרמנית וכל מה שקשור בתרבות הזו, ולכן למדתי גרמנית, היו לי הרבה חברים גרמנים ובמקרה גם גיסתי למדה חלק מהתואר בגרמניה. אז אני מכיר קצת את הגרמנים ותרבותם..

בנוסף, בדומה למסלול העתידי הפוטנציאלי שלך, גם אני כמו כל מי שלומד בחו"ל זר, מגיע מתרבות שונה למדי ומתמודד עם הקשיים החברתיים שקשורים בהבדלי תרבות, וגם הבדלי גיל אגב..

מה שטוב הוא שאת נכנסת לתהליך מפוקחת, ועם הנחות יסוד שאני די מסכים איתן.. אז תראי: במקרה הפרטי שלי למרות הבדלי התרבות והגיל, אני ואשתי פגשנו פה הרבה מאד חברים. מרבית החברויות לא ברמות העומק שהיו לנו בעבר, אבל יש לנו כמה חברים מאד טובים, והרבה חברים איתם אנחנו בעיקר יוצאים ומבלים אבל לא יותר מזה. לקח לנו קצת זמן, אבל אחרי כמה חודשים כבר היינו במצב חברתי שונה לגמרי מזה שהיינו בו כשהגענו. עצם זה שתעברי ללימודים בתחום מסוים יוביל לכך שיהיו שם אנשים עם אותם תחומי עניין כמו שלך, וסביר שגם תחומים משותפים אחרים. השפה לאט לאט לא תהווה מכשול, ואת הקרירות פותרים עם הבירה המצוינת שיש בשפע ובכוסות בגדלים שמעולם לא ראיתי בשום מקום אחר

אז - אני אופטימי עבורך, וחושב שלחלוטין תוכלי למצוא חברה נעימה ולהשתלב. בכל מקרה - בהצלחה!

hadass1234

New member
תודה רבה!

מאמינה שאיעזר בפורום הזה עוד הרבה.... :)

אם זה בסדר שאני מתעניינת.... אתם מתכוונים להמשיך לגור בארה"ב? כי באיזשהו מקום להמשיך לחיות במקום שהקשרים החברתיים הם לא כאלה עמוקים, זה די מבאס...

בעיקר הייתי רוצה לדעת כמה חשיבות כדאי לי לתת לעניין החברתי בבחירה שלי, כשאני כמעט בוודאות יודעת שזה 0 - 1 לישראל

Philip Jr

New member
שאלה טובה

מכיוון שנותרה לי עוד דרך ארוכה בדוקטורט ואחריו, קשה לומר איפה נחיה בהמשך. אנחנו מקווים לחזור ארצה, אבל זה מאד תלוי בכל מיני דברים שאי אפשר לנבא.

אבל - אין שום סיבה שבהכרח לא יהיו לך קשרים חברתיים עמוקים בגרמניה, או שלנו לא יהיו בארה"ב.. זה ממש לא בלתי אפשרי לייצר חברויות אמיצות גם בחו"ל.. זה פשוט קצת יותר מורכב בעיניי, ואולי לוקח זמן. ככל שלומדים את השפה, התרבות והנורמות החברתיות יותר פשוט להשתלב.

אגב, למרות שאני לומד בארה"ב, הרבה מחבריי לא אמריקאיים.. יש פה סטודנטים וחוקרים מכל רחבי תבל, ובהחלט יתכן שגם במקרה שלך יהיה כך. במילים אחרות, אולי תשתלבי בחברה הגרמנית, אבל היא הטרוגנית, ואולי החבר הכי טוב שלך יהיה בכלל יווני..

22ק ו ס ם

New member
זה הכל עניין של פתיחות

אם את בחורה חברותית ומתעניינת באחרים, אז לא תהיה לך בעייה להכיר אנשים חדשים. אם את סגורה וחשדנית אז זו יכולה להיות בעייה. וזה שאת יוצרת קשרים חדשים במקום חדש לא מבטל את הקשרים הישנים. אז נכון שאת לא יכולה לפגוש את החברות שלך כל שבוע אילו חיית בארץ אבל היום קל מאוד לשמור על קשרים עם אנשים בארץ. בסופו של דבר אפשר ליצור קשרים וגם כאלו עמוקים עם אנשים חדשים במדינה חדשה כך שלא חושב שזה צריך להשפיע על ההחלטה שלך.

Philip Jr

New member
אני ממש מסכים

אני חושב שחברויות הן תוצר של האנשים המעורבים יותר מאשר הסביבה. בתור בחור "חברותי", אני לא מתקשה למצוא פה חברים.

NoaHK

New member
מהצד השני של המטבע

כשאני הייתי בחילופים למשך שנה בחו"ל, נוצרו חברויות אמיצות מאוד בין הסטודנטים הזרים.
העובדה שכולנו היינו רחוקים ממעגלי התמיכה המוכרים וכולנו עברנו חוויות דומות (געגועים, הסתבכות עם בירוקרטיה וכד') הייתה בסיס לחברויות מאוד עמוקות.
אני עדיין בקשר עם החברים הטובים משם בסקייפ, וכמה גם באו לבקר בישראל. אני מאמינה שבכל מקום שתלמדי בו בברלין תמצאי קהילה של סטודנטים זרים שיהפכו להיות
חברים תומכים.

zorkine

New member
לקרובת משפחה, הייתה התלבטות דומה בין בצלאל

לבין לימודים באנגליה (לא בתחום העיצוב הגרפי), בדיעבד, לפחות בשנים הראשונות, תמיכת המשפחה הייתה מאוד נחוצה, בגלל הלחץ הרב של הלימודים [למשל תקופת ההגשות], הבחירה במחלקה ספציפית בבצלאל נבעה משיחות טלפון שהיא ניהלה עם מוסדות מובילים באנגליה, לדוגמא ה-RCA שאישרו לה כי המחלקה שלה בבצלאל נחשבת מאוד בחו"ל. בנוסף, את חווית חו"ל היא מימשה בחילופי סטודנטים ארוכים בהולנד. עצתי לך תבררי טוב טוב איזה מוסדות נחשבים הן בארץ והן בגרמניה כולל טלפון למוסדות בחו"ל המלמדים לתואר שני ולשאול על המוסד שבכוונתך ללמוד בו. כמו כן תנסי להרשם לכמה מקומות שלא תישארי קרחת...

במקרה של לימודים בישראל מול לימודים באנגליה היה גם פער עצום בעלויות.

בהצלחה

Philip Jr

New member
בשם הקרחים

אני מעוניין להביע את מחאתי לגבי הקונוטציה השלילית שנתת כאן ללהיות קירח. אני מגלח את הראש כבר קרוב לשני עשורים, וטוב לי מאד עם זה

zorkine

New member
מענין לענין באתו הענין... יש לי תחושה שרק

בישראל שיעור הגברים הצעירים הקירחים גבוה לעומת אירופה. האם זה נכון, ואם כן מדוע?

ורעיון לנושא מחקר שני:- שמתי לב שרוב רובם של החרדים בירושלים ובני ברק אוחזים בידם שקית ניילון ולא תיק!!! הפרס לפותר נכונה - סידור "רינת ישראל".

חג שמח

d a p h n a

New member
הסיבה שאתה רואה המון קרחות בישראל

היא שכיום מאוד אופנתי בישראל לגלח את כל הראש ברגע שהשיער טיפה מתחיל להעשות דליל. בנוסף, יש גם אנשים שעושים זה בלי שיער דליל, בגלל שזה אופנתי.

Philip Jr

New member
אכן

אמנם אין לי את כמות השיער שהייתה לי, אבל אני עושה קרחת מגיל 13

hadass1234

New member
ההתלבטות שלי היא דומה

גם אני מתלבטת בין בצלאל לחו"ל, ההבדל הוא שאצלי אנגליה ירדה מהפרק בדיוק מהסיבה של היוקר, וברלין עלתה כאופציה כי יותר קל לממן שם לימודים מאשר בארץ. מה גם שאני מממנת לעצמי את הלימודים ולא מתסמכת על עזרת ההורים אז ישראל פחות רלוונטית מהבחינה הזו....

בכל אופן, תודה על העצה!! יש לי עוד הרבה לחקור :)

Philip Jr

New member
עצה קטנה

חשוב לקחת בחשבון את כל העלויות, וזה לא דבר פשוט לעשות. העלות של החיים בחו"ל (וגם בארץ..) כוללת כל מיני דברים.. עלויות דיור.. חשבונות.. אוכל ומחייה בסיסית.. ביטוח רפואי שיכסה אותך היטב מפני דברים שחס וחלילה יקרו.. עלות של כרטיסי טיסה לארץ אם את מתכננת לבקר.. כך שאפילו אם את רק משווה את העלות, צריך לקחת את כל הגורמים האלו ועוד בחשבון.

אבל - אם לחזור להודעה המקורית שלך, נראה שיש לך כמה סיבות טובות לעבור מעבר להבדלים בעלות.

zorkine

New member
ורק לחדד בין אם מדובר בלימודים בארץ או בגרמני

חשוב לבחור מוסד טוב שיתן לך רקע ובסיס טוב. בישראל המוסדות הנחשבים בתקשורת חזותית הינם, המכון הטכנולוגי, שנקר ובצלאל.

בהצלחה

hadass1234

New member
לגבי ישראל

את הרמות של המוסדות "הנחשבים" וה"נחשבים פחות" בארץ אני מכירה כמו את כף היד שלי מרוב שקראתי, חקרתי והלכתי לתערוכות ובעיקר בגלל שאני גרה כאן... הבעיה שלי היא לדעת מה נחשב בחו"ל :) לצערי בשביל זה צריך גם מקור פנימי של אנשים שחיים שם ולא רק דירוגים לא עקביים באינטרנט

למעלה