לימודים בברלין?

edipusa

New member
לימודים בברלין?

הי לכולם, אשמח אם מישהו יוכל לזרוק איזו עצם מנסיונו ולסייע לי: אני מאוד רוצה להתגורר תקופה ממושכת בברלין. אני אוהבת את השפה, את האווירה ואת המזג אוויר. יש לי אזרחות פולנית. אני לא יודעת גרמנית בכלל. יש לי תואר ראשון בציונים די טובים (85) בספרות ובלימודי מגדר, ואני תוהה האם הדרך הנעימה יותר לעבור לברלין תהיה דרך לימודים- נאי מניהח שיש שנה של לימודי שפה כשרק מגיעים כחלק מהלימודים, נכון? האם מישהו יכול להמליץ לי על אוניברסיטה לא יקרה מאוד ומוצלחת בברלין? אני חושבת ללמוד במדעי הרוח, לימודי תרבות או ספרות לתואר שני. עוד בעיה שאני נתקלת בה היא השפה- כל הלינקים שאני מגיעה אליהם הם בגרמנית, מה שדי מקשה על ההבנה... מודה מאוד מראש לכולם!

Nobilis

New member
תשובה

אם יש לך כסף, לימודים נשמעים לי כמו יופי של דרך להעביר שהות ממושכת במקום מסויים. יש תוכניות באנגלית (בעיקר לתארים מתקדמים). תנסה לחפש בגוגל (לדוגמא - "Berlin MA English", וכו'). אפשר גם לבקש חומר משגרירות גרמניה, או לפנות ישירות לאוניברסיטאות הגדולות בברלין ולשאול.

edipusa

New member
כסף

כסף דווקא אין לי... אבל אני מקווה למצוא עבודה בזמן שאני לומדת את השפה- משהו לא יותר מדי מהמם, אני מניחה שמלצרות או שטיפת כלים- מה שזרים שלא מבינים גרמנית עושים שם....

yoav7777

New member
ההמלצה שלי היא שתגשי ליועצת לימודים

בגרמניה שיושבת פעם בשבוע בבית אסיה בת"א.. במכון גתה. לפני שנתיים ישבה שם קלאודיה שטיין. היא תעבוד איתך על כל האפשרויות... יש הרבה אפשרויות למלגות בגרמניה... ככלל ברלין היא עיר שחלק גדול מאזרחיה חיים על מלגות... רמת האבטלה שם גבוהה והמחייה די זולה. המלצה שלי תתחילי ללמוד גרמנית בארץ. עדיף עם מורה פרטית. תדברי עם סבא וסבתא שילמדו אותך קצת יידיש אם את רוצה לחסוך כסף ולא להתחיל מאפס למרות שיש שוני בין שתי השפות. יש הרבה דברים שהם כמעט אותו הדבר... לי זה עזר להתחלה בכל מקרה...

edipusa

New member
תודה לך

היא כבר לא יושבת שם. אבל כתבתי לה מייל והיא אכן נתנה לי הכוונה כללית, בעיקר הפניות לאתר של DAAD. אין לי סבא וסבתא, אבל מצאתי אתר אינטרנט מאוד נחמד שאפשר ללמוד דרכו גרמנית בסיסית. זה גם משהו... בכל מקרה הרבה תודה על התגובה :)

למעלה