לימודים בארה"ב

Schizophrenic

New member
לימודים בארה"ב

אני כרגע לומד בכיתה י"ב. אני מאוד רוצה אחרי הצבא ללמוד בארה"ב. איך עושים את זה? יש לי גרין קארד, אם זה עוזר. איך שהבנתי הלימודים בארה"ב מאוד יקרים, בטח ובטח אם רוצים ללמוד באוניברסיטה טובה. יש מלגות שאפשר לקבל עם תעודת בגרות ישראלית? אולי יש מלגות מטעם ארגונים יהודיים שמיועדות רק לישראלים או ליהודים ולישראלים בין השאר?

Taliy

New member
גרין קארד

גרין קארד מותנה בשהיה רצופה בארה"ב למשך תקופה בכל שנה, תבדוק את זה טוב כי הוא לא ישמר. בקשר ללימודים אם תלמד באוניברסיטת מדינה, ויש כאלו מצויינות הלימודים מסופסדים ולכן אינם יקרים לתושבים או אזרחים. קח לדוגמא את ברקלי...

Schizophrenic

New member
כמה עולה שנה באוניברסיטת מדינה?

ואני אוכל בכלל להתקבל לאוניברסיטה כזו בלי שעשיתי בי"ס בארה"ב? וכמה עולה שנת לימודים בארץ לעומת זאת? ובקשר לגרין קארד שזה תקף רק לשנה, נראה מה אנחנו יכולים לעשות עם זה...

berlinale

New member
אז ככה

לגבי כמה עולה שנה - זה תלוי ממדינה למדינה. מכיוון שאתה לא תושב המדינה (שום מדינה) אתה צריך לצפות למחירים גבוהים יותר. פשוט תכינס לאתר של האוניברסיטה שבה אתה רוצה ללמוד ותציץ מה שכה"ל. אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה גם אם לא למדת בארה"ב, אם אתה עובר מבחן אנגלית(נקרא טופ"ל), ואת הבחינות שםה דורשים לתואר.

Taliy

New member
אפשר להתקבל בלי תיכון בארה"ב

כל עוד עשית תיכון מלא בארץ ואת שאר המבחנים שצריך לקבלה (יש בקישורים למעלה טופלל SAT...). לגבי שכ"ל בארה"ב זה משתנה בין אוניברסיטה לאוניברסיטה, ממני ביקשו 13K$ לשנה"ל. (זה ירד אחרי שנה בה תהיו תושבי מדינה - כי יש שכ"ל מופחת לתושבי המדינה) בארץ זה בערך 12K (פלוס מינוס, אני לא עקבתי). צריך לקחת בחשבון שזה לא כולל מחיה! לגבי הגרין קארד הייתי נכנסת לבדוק בפורום של אשרות לארה"ב בוי-נט.

Schizophrenic

New member
אני מוגדר כתושב קליפורניה

יש לי residend ID. זאת אומרת שאני אוכל ללמוד באוניברסיטת מדינה רק בקליפורניה? ומה שכתבת על שכר לימוד בארץ זה בדולרים או שקלים? ואיפה את למדת? ואפשר להתקבל עם בגרות ישראלית גם לאוניברסיטאות טובות כמו נגיד UCLA או ברקלי? ולא שמעתם על מלגות שמיועדות רק לישראלים או ליהודים?

Big Air

New member
אם אתה רזידנט אתה יכול ללמוד ללא

תשלום באוניברסיטאות ציבוריות כולל השלוחות של UC (ביניהם UCLA, IRVINE ועוד). חוץ מזה יש את השלוחות של CSU (לוס אנגלס, נורטרידג ועוד). אתה יכול להתקבל עם תיכון מהארץ, אבל העניין הוא שלאוניברסיטאות המובילות בקליפורניה קשה להתקבל כי התחרות פשוט עצומה. תחשוב שמיטב המוחות מהתושבים של קליפורניה מנסים להתקבל. בהצלחה

Schizophrenic

New member
ללא תשלום?

בטוח שללא תשלום? רק באוניברסיטאות הציבוריות של קליפורניה או בכל ארה"ב? אבל באמת יש תחרות עצומה על האוניברסיטאות האלה, וסביר שיעדיפו כאלה שסיימו בי"ס שם. יש לי סיכוי להתקבל אם אני מקבל ציון גבוהה ב-S.I.T ואם יש לי הרבה יחידות בגרות, או שזה בכלל לא מעניין אותם?

Taliy

New member
יש תשלום

אבל מופחת בהרבה יחסית לתלמידים בינ"ל.

Big Air

New member
ב UC וב CSU זה שונה

http://budget.ucop.edu/fees/200405/0405fees.html כמו שאתה רואה ב UC זה עולה אלף ומשהו דולר לסמסטר, אולם ב CSU זה בחינם

Big Air

New member
SAT גבוה זה המדד העיקרי

אם תקבל ציון גבוה, זה בהחלט ישפר את סיכוייך.

למעלה