לימודים בארה"ב

morini77

New member
לימודים בארה"ב

שלום, אני תלמידת תיכון ואני מתכננת ללמוד בארה"ב. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. מהם תנאי הקבלה לאוניברסיטאות שנחשבות ivy league מבחינת הציונים והדרישות האקדמאיות? 2. רציתי לדעת אם כדאי לי להתחיל ללמוד כבר אחרי השירות הצבאי או לחכות? 3. יש לי משפחה בארה"ב ורציתי לדעת אם עדיף לגור במעונות האוניברסיטה או לגור אצלם? תודה רבה.

Taliy

New member
קבלה לאוניברסיטאות בארה"ב

לכל אוניברסיטה יש דרישות אחרות, ולכן לא יהיה רלוונטי לנסות אפילו לפרט. את תדרשי לעשות , TOEFL ואולי גם SAT . בד"כ לתואר ראשון מבקשים לכתוב חיבור. שימי לב שקשה להשיג מילגה לתואר ראשון, ואם את לא אזרחית אז תוכלי לעבוד 20 ש"ש בתוך הקמפוס (אם יהיה לך זמן...) באתר של כל אוניברסיטה כזו, את יכולה למצוא את הדרישות שלה (שימי לב שלפעמים גם למחלקות יש דרישות משלהן). לדעתי חלק מהחוויה זה להכיר אנשים, ולכן אם תוכלי להרשות לעצמך לא לגור עם המשפחה, זו יכולה להיות חוויה. מה ההתלבטות של אחרי הצבא?

morini77

New member
אני מתלבטת אם...

אם לנסוע ישר אחרי הצבא או לחכות איזה שנה בארץ, לעשות קצת כסף ולהתבגר קצת ואז לנסוע.

berlinale

New member
רוב הסטודנטים האמריקנים

הם בני 18-19, ואם תחכי יותר מדי, תהיי די מנותקת מהם מבחינה חברתית, אם זה שיקול.

berlinale

New member
מצד שני

(למה שכתבתי פה אתמול): - לימודים בקולג' זה לא קל. אולי באמת, אם לא גרת בצבא מחוץ לבית, להתחיל בלגור בעיר אחרת, ולא במדינה אחרת מעבר לאוקיינוס; גם הכסף זה פקטור (כי כאמור אם אין לך אזרחות את תצטרכי רק להסתמך על עבודות בתוך הקמפוס), למרות שכדי לממן לימודים באמת, סוג העבודות של אחרי צבא לא כל כך יעזרו (בעיקר אם מקיימים גם את החלק השני בתכנית וגרים רחוק מהבית). ואגב, יש המשך לחתימה שלך:
Those who can - do Those who can't do - teach Thoese who can't teach - teach gym And those who can't teach gym - go to administration.​

morini77

New member
תודה, ובקשר לחתימה...

תודה על המידע, זה יעזור לי בשיקולים... ובקשר לחתימה, אז טכנית לא חסר לי כלום, כי זה ציטוט מבנות גילמור (הסדרה הכי טובה בעולם) ושם מופיע רק החלק הזה...
אבל אני שמחה לשמוע שמישהו מכיר את זה...

למעלה