לימודים בארה"ב

Ceasar

New member
לימודים בארה"ב

כרגע אני לפני גיוס ובמהלכן של בחינות הבגרות... אני רוצה לאחר שאני אסיים את שירותי הצבאי לנסוע ללמוד הנדסת מחשבים בארה"ב... הייתי רוצה הסבר על התהליך איך אני אוכל ללמוד בארה"ב לאחר סיום שירותי הצבאי.. אם תוכלו לרשום את השלבים השונים בתהליך ומתי צריך לבצעם- כולל הרשמה, השגת ויזה(אגב האם יש מספר מוגבל של ויזות?) והמבחנים השונים שאני צריך לעבור על מנת שאוכל להגיש מועמדות לאוניברסיטה. הסברים על שכר הלימוד על אפשרות לקבל מלגה וכדומה יתקבלו בשמחה כמו כן איזה זכיות יהיו לי בתור סטודנט. כמו כן אני מחכה לאיחוד משפחתי שאמור לקחת עוד 5 שנים אחרי שסבי הגיש עליי בקשה לאיחוד האם ויזת סטודנט יכולה להופריע לתהליך זה או נהפוך הוא האם זה יכול להפריע לקבלת ויזת סטודנט. כמו כן אם במהלך הלימודים יגיע תורי לקבל גרין כארד האם לא תהיה שום בעיה מבחינת התהליך. כמו כן אם מישהו מכיר מוסדות לימוד שיכולים לתת לימוד טוב להנדסת מחשבים בעיר CLEVELAND כי שם נמצאת משפחתי הודה לו מאוד... וכן אם יש בפורום ישראלים שלומדים בחו"ל ורוצים להגיב בקשר לתהליך ולשביעות רצונם מהחיים באמריקה. תודה לכל העונים... ומצטער על העומס בשאלות פשוט יש כל כך הרבה מידע שאני לא יודע

Big Air

New member
אתה נשמע מבולבל ובתחילת הדרך לכן

אני מציע לך להתקשר לפולברייט- ותמורת סכום לא גבוה, הם ילוו אותך ובכל התהליך ויתנו לך מענה לכל מה שתצטרך. חוץ מזה, לפי מנוע חיפוש של PETERSONS מופיעים הבתי ספר הבאים שמלמדים הנדסת מחשבים או מדעי המחשב בקליבלנד אוהיו: Cleveland State University Cleveland, Ohio Case Western Reserve University Cleveland, Ohio The Cleveland Institute of Art Cleveland, Ohio בהצלחה !!!

Ceasar

New member
תודה..

אם רק תוכל להסביר לי מה זה פולברייט ומה הטלפון הודה לך מאוד

Taliy

New member
לימודים בארה"ב

אוקי נחלק לך את זה למספר שלבים. 1. תרגום תעודות - בארה"ב מכירים בתעודת הבגרות מישראל, אך עליך לתרגם אותה לאנגלית. (הכוונה היא לתרגום נוטריוני בלבד!). 2. מבחני כניסה - מבחני הכניסה לתואר ראשון הם: TOEFL - מבחן לידע באנגלית (תמצא קישור בדף הקישורים). אם לא סיימת בגרות אתה יכול לעשות את ה-SAT. 3. מציאת אוניברסיטה רלוונטית. תראה זו לא אוניברסיטה מהטובות שיש, השאלה היא מה אתה מחפש הלאה. 4. הגשת הבקשה לאוניברסיטה - חשוב שתדע שהרישום לספטמבר 200X יהיה עד לדצמבר שבשנה לפני כן. ערכת הרישום היא באינטרנט, וניתן בד"כ גם לבצע את הרישום באינטרנט, ואח"כ לשלוח להם את המסמכים הרלוונטים. מילגות - הסיכוי לקבל מילגה כתושב זר עם ויזת סטודנט הם רעים עד רעים מאוד. ויזת סטודנט - העובדה שביקשתם איחוד משפחות עלולה להפריע לך לקבל ויזת סטודנט אותה מקבלים בתנאי שלא רוצים להגר. בנושא זה , אני חושבת שעדיף שתתיעץ עם ליעם שוורץ. זמנים - חשוב להחיל את הכל מספיק זמן מראש כדי שבדצמבר של השנה לפני תחילת הלימודים תוכל לעשות את הרישום (אולי אפילו בנובמבר) הייתי עושה את הכל בסביבות אפריל, כדי שיהיה לך מרווח זמן לטעויות (TOEFL פעמיים אם צריך...) אני חושבת שעדיף לך קודם לקבל את ה-GC ואז להתחיל ללמוד. אחרת שכר הלימוד יהיה מטורף (בסביבות 24K). אם תחכה, אז תקבל את תעריף אזרח ארה"ב שהוא תעריף מוזל, ואחרי שנה (או פחות או יותר, אני לא יודעת איך זה באוהיו) תוכל לקבל את התעריף המוזל של השכ"ל. פולברייט ישראל זו קרן ישראל אמריקה, הם עוסקים בקשרים אקדמים בין ישראל לארה"ב. הם מייעצים תמורת תשלום.

Ceasar

New member
תודה על התשובות

יש לי רק כמה שאלות... אם יש לי בגרות לפחות תהיה לי כשאני אסיים את הבגריות של השנה האם אני צריך לעשות STA לכמה שנים הוא תקף ומתי כדאי לעשות אותו? בכמה תשלום מדובר לפול ברייט...?

Taliy

New member
לגבי הדרישות של הקולג' הספיציפי הזה

תנאי קבלה (כולל מה שהם דורשים על SAT) הנדסת מחשבים את הקישור לSAT וכל המידע עליו תוכל למצוא בקישורים למעלה. לגבי התשלום לפולברייט אין לי מושג, תוכל למצוא אותם כאן. אני לא הייתי הולכת אליהם עכשיו, אלא רק כשזה יהיה רלוונטי ורק אם תצטרך אותם. אם תחליט שזו האוניברסיטה בשבילך, תכנס לקישור שנתתי לך וכיוון שסבא שלך שם , הוא יוכל לעזור ברישום (לדבר איתם ישירות).

למעלה