לימודים בארה"ב...

ori 6

New member
לימודים בארה"ב...

אני ממש רוצה אחרי הצבא אבל ממש, חלום חיי ללמוד בחו"ל. בעיקר בשביל לשחק שם כדורסל. יש לי אבל בעיה. שמעו... אולי אני לא עני אבל למשל התחלתי לברר, קולג' לא מפורסם מדי בארה"ב עולה לשנה 42,000$ ואנחנו משפחה של 3 אחיות ואני ועוד 4 אחייניות שהחמישית תוולד עוד פחות מחודש לא נעמוד בה. במיוחד אני עם משכורת של 352.50 לחודש. אני די אבוד. תחשבו שחלום חיי, הולך לרדת לטמיון אלא אם כן אני אשיג מלגה. מה שעוד שם מכשול שאפילו אם ללימודים עצמם אני אקבל מלגה יש לי עוד משהו לקבל שנקרא מלגת קיום או לפחות לעבוד בחו"ל אם זה אפשרי. יש לכם עצות לתת לי? דרכים להשיג את הנ"ל?

shirifd

New member
מלגות

יש אתר שנקרא MILGOT.CO.IL ויש בו קישורים לכל מיני מקומות שנותנים מלגות. מאוד קשה לקבל מלגה, אבל אם אתה שחקן כדורסל מצטיין אולי תוכל לקבל מלגת ספורט? כמוכן, יש אפשרות לקבל הלוואות גדולות בתנאים נוחים בארה"ב, שאותן משלמים אח"כ במשך שנים, מתוך הנחה שמטרתך להישאר בארה"ב ולעבוד. אני ממליצה ללכת להתייעץ עם הקרן לחינוך ארה"ב ישראל שנקראת גם קרן פולברייט ונמצאת בת"א, והם יוכלו לתת לך הכוונה ראשונית לגבי תהליך הקבלה ללימודים בארה"ב. אם אתה באמת לא נעול רק על ארה"ב, אני חושבת שבאיחוד האירופי אפשר ללמוד במחירים מאוד נמוכים (שמעתי שבהולנד עולה עוד פחות מבארץ), כדאי לך לנסות לברר על זה. יש בשגרירויות אנשים שמתעסקים בדיוק בזה והם יוכלו לתת לך מידע. ישנו גם משרד שנקרא "קמפוס" (שמנהל את הפורום המקביל בYNET) שמתמחים באיטליה, אני חושבת אתה יכול לפנות גם אליהם.

Taliy

New member
תפנה לקרן אמריקה ישראל

או בשמה השני קרן פולברייט, הם בטח יתנו לך תשובות יותר טובות ממה שתקבל פה. זו קרן שמגשרת בין "האקדמיה" הישראלית לאקדמיה בארה"ב, וזה כולל לימודים מילגות ואולי אפילו מילגת כדורסל. שווה לך לנסות.

למעלה