לימודים בארה"ב

חוט1

New member
לימודים בארה"ב

שלום,

אני כרגע נמצאת בהתלבטות לגבי מה לעשות בשנים הקרובות.
אני התקבלתי ללימודי דוקטורט ב USC שיתחילו בספטמבר הקרוב. מצד אחד זה מקום מעולה לעשות בו את הדוקטורט מצד שני התואר יכול להיארך 5-7 שנים.
לעומת זאת אופציה נוספת היא לעשות דוקטורט בארץ, לסיים תוך 4-4.5 שנים מהיום ואז לנסוע לפוסט בארה"ב.

השאלות שלי הן:
1. מניסיונכם, האם דוקטורט ופוסט-דוקטורט שנעשו בארה"ב שמים אותי באותה עמדת מפתח על מנת למצוא עבודה בארה"ב?
2. כמה לגיל שלי תהייה השפעה? (היום אני בת 29)
3. כמה זה מקובל חופשות לידה וחיי משפחה באופן כללי (עד כמה שאני מבינה רוב האנשים שילמדו איתי יהיו בני 24-25)?
4. אני מקבלת מלגה מלאה מהאוניברסיטה. אנחנו נגיע אני ובעלי, כמה זה ריאלי לחיות שנינו על המלגה שלי בלבד לפחות בחצי השנה הראשונה בלוס אנג'לס?

תודה מראש לכולם :)

Gidi Shemer

New member
את לא בתחום מדעי החיים, נכון?

נשמע כך מנוסח השאלה.

אני שואל כי זה התחום היחידי שאני לא לעזור בו בהקשר לשאלות שלך.

חוט1

New member
דווקא כן מדעי החיים

אני אשמח לכל חוות דעת גם אם לא מתחום העיסוק שלי..

תודה

Gidi Shemer

New member
דוקטורט לא יזיק לעשות בארה״ב אבל גם לא יעזור

במיוחד. הפוסט לעומת זאת יהיה משמעותי יותר. העניין הוא שבשביל להשיג משרת פוסט את לא חייבת שהדוקטורט יהיה גם שם.

עמדת זינוק? בעיקר תלויה בפרסומים שלך (בהנחה שאת מחפשת תחום מחקרי). בשביל להתקבל לפוסט בארה״ב תצטרכי פרסומים טובים. אם הם יהיו מדוקטורט בישראל או בארה״ב זה כבר לא קריטי.

בכל מקרה, כדאי להבהיר מלכתחילה שאלא אם יש לך gc או אזרחות אמריקאית, יהיה מאד קשה להתקבל לעבודה שהיא לא משרת חוקר באקדמיה.

חופשת לידה? לא יודע

חיי משפחה- נכון שילדים אצל דוקטורנטים אמריקאיים זה מחזה פחות נפוץ מאשר אצל ישראלים, אבל הוא קיים. איך ייראו חיי המשפחה שלך ואיך זה ישתלב עם הקריירה? תלוי קודם כל בך (את תלמדי שלפעמים אנחנו הופכים מאד יעילים בעת הצורך). מעבר לכך, יהיה מאד חשוב למצוא מנחה שיתאים לך בהקשר הזה (ולמעשה בכל ההקשרים).

אין לי תשובה לגבי LA, אבל באופן כללי התשובה היא כנראה לא (או לפחות בצמצום רב).

שימי לב שאת צריכה לוודא עם האוניברסיטה שהם מאפשרים לך ויזת j1 ולא f1 כדי שבעלך יוכל לקבל אשור עבודה

חוט1

New member
תודה על התשובות

לגבי הויזות, אני בדיוק מתכתבת עם המזכירה של המחלקה והיא בודקת לי את האופציות. (ברירת מחדל היא F1)
במידה ואני כן אקבל ויזה J1 יש הליכים שאני אוכל לעשות במהלך הדוקטורט על-מנת שלקראת הסוף אני אהייה במסלול הגירה לארה"ב?
ממה שהיא ענתה לי עד כה זה שהם נותנים F1 ולא J1 משום שניתן להאריך את הויזה מעבר ל5 שנים. 5 שנים זה הדוקטורט על הנייר, אבל מספר אנשים שדיברתי איתם (כולל המראיינים) אמרו לי שזה בדר"כ 7 שנים, אז יכול להיות שויזה J1 תהווה מגבלה בשבילי?

Philip Jr

New member
שני דברים

א. יש אפשרויות להאריך ויזת J.

ב. סעיף א' לא משנה, כי אם תהיי על F-1, בן זוגך לא יוכל לעבוד, ומעבר לעובדה שלא תצליחו להתקיים, זה יוביל לבעיות מאד רציניות עבורו וביניכם. אני מכיר את הנושא הזה מחברה שלי שהייתה במצב דומה.

tomersbar

New member
כדי שבן זוגך יעבוד את חייבת j1

בלי ויזה זו בן זוגך לא יכול לעבוד באופן חוקי, וזה לא ישים לשני אנשים להתקיים על המלגה שנותנים לך. אני עושה דוקטורט ב-LA - את מוזמנת לשאול שאלות נוספת בקשר למחייה בעיר וכו'.

חוט1

New member
אם לא אכפת לך לשתף

למה בחרת לעשות דוקטורט בארה"ב ולא בארץ?

אני כרגע יותר בהתלבטות איפה עדיף לי לעשות אותו בארץ או בארה"ב. על הנייר זה נראה שב 7 שנים שאני אעשה דוקטורט בארה"ב אני אספיק לעשות דוקטורט בארץ ולהגיע לפוסט לארה"ב (כמובן שאין לי איך לנבע את העתיד אבל הלוח זמנים הזה נראה ריאלי מאנשים שאני רואה שעשו את זה סביבי)

Philip Jr

New member
זה לא כאילו שאפשר לסיים דוקטורט

מהר יותר בארץ, AS IF יש בארץ איזה תהליך מזורז שאין אותו בארה"ב. למשל, בתחום שלי לוקח כ: 5-6 שנים כביכול לסיים דוקטורט בארה"ב, ואולי קצת פחות בארץ. אלא מה? קודם כל אני במסלול ישיר לדוקטורט בארה"ב, ואם הייתי עושה בארץ מסלול דומה היה לוקח לי אותו הזמן אם לא יותר. שנית והרבה יותר חשוב - לפחות בתחום שלי לא צריך באמת 6 שנים כדי לסיים דוקטורט.. הסיבה שאנשים נשארים היא ששוק העבודה לא פשוט, ואנשים מנסים לצבור יותר פרסומים, יותר ניסיון, יותר קשרים, המלצות חזקות יותר.. אז נניח שתסיימי בארץ מהר יותר, האם גם תסיימי באותו המצב שבו היית מסיימת בארה"ב? אני טוען שלא.. פשוט היית מספיקה פחות..

tomersbar

New member
זה שאלה אישית

ותלויה בנסיבות החיים של כל אחד ואחד.
אני חושב שיש ת'רד למטה כאן בפורום שעוסק בזה בצורה מעולה, אין לי מה להוסיף!
אבל אם יש לך שאלה אישית וכו' את מוזמנת בפרטי.

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה!

ומזל טוב על הקבלה כמובן. תשובות:

1. זה די תלוי בתחום לדעתי.. בפסיכולוגיה עדיין אפשר לקבל משרה עם קביעות בארה"ב בלי פוסט.. ואני עזרתי למישהי אמריקאית להשיג פוסט בארץ והיא השיגה עכשיו יופי של משרה בארה"ב.. זו שאלה קשה. אני חושב שהקשרים שתצברי בדוקטורט בארה"ב, והקרבה לכנסים ומרכזי מחקר גדולים אחרים בהחלט יוכלו לעזור לך בקריירה, אם תנצלי את המשאבים האלו.

2. אני גם התחלתי בגיל 29, ולטעמי זה לא משנה יותר מדי. אני נמדד כמו כל האחרים - פרסומים, איכות המחקר, שיתופי פעולה, הצגת העבודות שלי בכנסים ומפגשים וכו.. אם אצא מהדוקטורט עם ההישגים הנדרשים, לא חושב שתהיה בעיה בכך שאהיה בן 35 ולא 28. אולי אני טועה.

3. חופשת לידה וחיי משפחה זה שני דברים שונים. ארה"ב היא מדינה נוראית מבחינת זכויות לאם ולמשפחה אחרי לידה, זה ממש לא כמו בארץ. אבל מבחינת חיי משפחה, זה כבר מאד תלוי במנחה שלך, במחלקה ובאווירה בה, בנהלים של המוסד וכדומה.. אני מנהל יופי של חיי משפחה עם אשתי, בידיעה שזה בא על חשבון דברים אחרים. יש לי המון גמישות בשעות, יכולת לעבוד מהבית, יכולת לקחת חופשים ספונטניים פה ושם.. אבל שוב - זה מאד תלוי בנסיבות הספציפיות שיהיו לך..

4. זה מאד משנה מה גובה המלגה.. אבל זה קשה. אנחנו לא הצלחנו לחיות רק על המלגה שלי עד שאשתי התחילה לעבוד, והשתמשנו בחסכונות. למרות עלויות המחייה הנמוכות איפה שאנחנו גרים (שמפיין-אורבנה אילינוי) המלגה שלי די נמוכה, ובקושי מספיקה לרווק, בטח שלא לזוג עם חיות (וגם הזוג וגם החיות מפונקים..) אתם צריכים להעריך את עלויות המחיה מול המלגה ולראות..

Sonic hedgehog

New member
תשובות

1. בשביל למצוא עבודה מייד אחרי הדוקטורט (לא מחקר אקדמאי) תצטרכי לעשות דוקטורט בארה"ב אבל זה די קשה לזרים למצוא עבודה שכזו בכל מקרה.
אני חושבת שאם את רוצה להמשיך לפוסט בארה"ב ולמשרה אקדמאית בה אז יש יתרון מסויים לדוקטורט בארה"ב אבל לא משמעותי. זה הרבה יותר תלוי אצל מי עשית את הדוקטורט ומה הפרסומים שלך.

2. לגיל לא נראה לי שתהיה השפעה. רוב האמריקאים (אבל לא כולם) יהיו צעירים ממך. אחוז ניכר מהזרים יהיו כנראה בסביבות הגיל שלך.

3. באופן כללי בארה"ב פחות נהוג ללדת בזמן הדוקטורט אבל זה גם תלוי במידה מסויימת באיזור גאוגרפי. בשנה שלי כל מי שילד בזמן הדוקטורט היו זרים. חופשת לידה שניתנת בד"כ על ידי האונברסיטה היא שישה שבועות זה תלוי במנחה אם תוכלי לקחת יותר.

4. כנראה אפשרי אם חיים בצמצום ובמעונות ואולי מקבלים מעט עזרה או משתמשים בחסכונות. ככל המלגה מספיקה למחיה לאדם בודד ברמה סבירה.

למעלה