לימודים בארה"ב

ליאור1125

New member
לימודים בארה"ב

שלום רב!
אני ובעלי + ילדה בת 2 שנתיים, מעוניינים לעבור לארה"ב לפחות לכמה שנים.
ברשותי תואר ראשון במנע"ס וחינוך בהצטיינות. מאחר ומדובר בהליך מורכב שכולל עלויות ביטוח , חינוך(גן לילדה) ,דירה/בית, רכב וכיוצ"ב היינו מעוניינים לדעת מהי הדרך המומלצת ביותר על מנת ששנינו נקבל אישורי עבודה, SSN ?
האם כדאי שאלמד תואר שני או אפשרי ללמוד תחום מסוים בלי קשר לתואר שלי אפילו כמה קורסים ?
למיטב הבנתי ויזה מסוג F לא מאפשרת לבעלי לעבוד מה גם שאני איני יכולה לעבוד במשרה מלאה....ויזה J1 עדיפה מן הסתם...אך הכיצד??

אודה מאוד על העזרה.
ערב טוב

GeJuFan

New member
הדבר היחיד שיאפשר לכם

לקבל ויזת j1 זה דוקטורט, מדובר בתואר של מספר שנים שת׳כלס את אמורה לכתוב במהלכו עבודת מחקר. מה שכן, את מקבלת בד״כ מלגה שמכסה את העלויות כולל מלגת מחייה, אלא שהמלגת מחייה היא בשביל אדם אחד ולא משפחה שלמה, אם נגיד תתקבלי לדוקטורט בעיר כמו ניו-יורק ובעלך יעבוד בעבודה שלא מכניסה מספיק יהיה לכם מאד קשה לשרוד כי זו עיר סופר יקרה.
קחי בחשבון למשל שגן לילד בארה״ב זה תחת המערכת הפרטית וזה יכול להיות יקר מאד גם באיזורים פחות יקרים. (אגב המשפט האחרון נכתב לא מניסיון אישי כי אין לי ילדים אבל זהו נושא שמדוסקדס לא פעם בקומונה)

אני חושבת שגם יקל עלינו לענות אם תגידי לנו גם אילו תארים יש לבעלך ובמה הוא עוסק.

לגבי תארים אחרים לא ממש יעזור לך כי בתואר שני כמעט ואין מלגות לאזרחים זרים, ותארים אחרים כמו תואר ראשון או תעודה לא יקנו לך ויזת j1.

Philip Jr

New member
מאד בעייתי.

אני תוהה מה את ובעלך עושים כיום, אבל אני בספק שהדרך האקדמית תתאים לכם. מי שמקבל J-1 (כמוני), הוא כמעט תמיד דוקטורנט שמקבל מימון מלא ללימודים ומשכורת / מלגת מחייה, כמקובל בארה"ב. מעבר לזה שקשה להתקבל לדוקטורט, זהו ממש לא מסלול עבור משפחה שמטרתה העיקרית לחוות כמה שנים בארה"ב, או להגר. עזבי שכלכלית זה לא יהיה פשוט, דוקטורט זה משהו שמתחילים (ובתקווה מסיימים) מתוך מוטיבציה לעשות מחקר בתחום מסוים. ללא המוטיבציה הזו, ספק שכל זה ילך.

אפשרות שאולי יותר ריאלית היא דרך רילוקיישן, אבל אני לא יודע במה אתם עוסקים ומי המעסיקים שלכם.

אחרת, נכון להיום עדיין יש הגרלות של GC כל שנה שניתן להשתתף בהן..

למעלה