לימודים בארה״ב

Aski7

New member
לימודים בארה״ב

שלום אני גרה בסיאטל,
אני רוצה להתחיל ללמוד השנה ואני ממש לא יודעת איפה להתחיל ומה לבדוק?
האנגלית שלי טובה אבל לדעתי צריכה שיפור.
אני רוצה ללמוד משהו שיהיה הכי דומה להנדסת מערכות מידע (מסלול שהתקבלתי אליו בטכניון)
זה יכול להיות גם רק הנדסת מדעי מחשב.
איזה מוסד נחשב טוב באיזור שלי?
האם יש איזשהן מלגות שאני יכולה לקבל בגלל שאני מישראל?
האם יש איזשהן חברות שעוזרות פה בזה?
ובקיצור כל מידע כנראה יעזור.
כמובן שאני בודקת במקביל באתרים שונים.
אם יש הפניות לאתרים אשמח גם.
תודה

d a p h n a

New member
נתחיל מהדבר הפשוט -

והוא ש"להתחיל ללמוד השנה" (קרי, בסתיו 2013) זו כבר די לא אופציה.
ברוב המוסדות האקדמיים בארה"ב, ההרשמה לשנת לימודים אחת מסתיימת בחורף שבשנה לפניה, כלומר ההרשמה לסתיו 2013 הסתיימה בתחילת דצמבר או תסתיים ממש בשבועות הקרובים (תלוי במוסד).

עכשיו לעניין עצמו: אני משערת מאופי ההודעה שלך שאת מדברת על תואר ראשון. אם זה אכן המצב, חשוב להבין שתואר ראשון בארה"ב לא עובד כמו תואר ראשון בארץ. את לא נרשמת מראש לחוג מסויים, ולומדת רק את הנושא של החוג הזה. הלימודים בארה"ב מורכבים משילוב של לימודים כלליים ולימודים מתמחים, ובדרך כלל רק שנה או שנתיים לתוך הלימודים את בוחרת תחום התמחות. בערך מחצית מהלימודים יהיו מורכבים מקורסים כלליים שאופיים משתנה ממוסד למוסד, אבל הם יכולים לכלול קורסים בספרות, היסטוריה, מתמטיקה, ועוד מגוון תחומים.

מקום טוב לקבל בו מידע הן על אופי הלימודים והן על תהליך ההרשמה הוא באתרים של המוסדות שאליהם את רוצה להרשם. בסיאטל אני אישית מכירה את אוניברסיטת וושינגטון, שנחשבת טובה למדי, אם אני לא טועה. אני בטוחה שישנם עוד מוסדות רבים אחרים באזור, אבל אני לא בקיאה בהם.

לגבי מלגות, לא, ממש אין מלגות בגלל שאת מישראל. למעשה, די להפך. אם את סטודנטית זרה (כלומר, אם אין לך אזרחות אמריקאית או גרין קארד), הסיכוי שלך לקבל מלגה לתואר ראשון מאוד מאוד נמוך. לעומת זאת, אם יש לך אזרחות אמריקאית או גרין קארד, אז קודם כל יש לך יותר סיכוי לקבל מלגות, ושנית ייתכן מאוד שבאוניברסיטת וושינגטון (שהיא אוניברסיטה ציבורית) תוכלי לשלם שכר לימוד של תושבים, שהוא כ-12,000 דולר לשנה, ולא של לא-תושבים, שהוא כ-30,000 דולר לשנה.

Aski7

New member
וואו

אז מתי אני צריכה להתחיל להרשם ומתי יתחיל הסבב הבא?
זה לא כמו בארץ שאפשר להתחיל בסמסטר ב?
אולי בנתיים אוכל לעשות איזשהו קורס אנגלית.
יש לי גרין קארד, אז בUW השכר לימוד יהיה 12 אלף דולר לשנה?
מה לגבי Washington state university ?
כן אני חיה פה שלוש שנים ורק עכשיו אני מתחילה ללמוד ולבדוק את הנושא.
האם אני בכל זאת בוחרת מסלול איתו אני הולכת? ואז יש לימודים כללים וכמה קורסים שקשורים לנושא?
או שהכל זה לימודים כללים בהתחלה?
גם בטכניון שנה ראשונה אתה מתמקד במתמטיקה פיזיקה ואנגלית והמשנה השניה מתחילים באמת הלימודים..

d a p h n a

New member
בעקרון, ההרשמה לשנת הלימודים שתתחיל

בסתיו 2014, תהיה בסתיו 2013 (פלוס מינוס בין ספטמבר לדצמבר).

ישנם מוסדות שבהם יש אפשרות להתחיל בסמסטר ב'. אפשר לבדוק את העניין. אבל, קחי בחשבון שגם ההרשמה לזה יחסית מוקדמת, ושאם עוד לא עשית אותן את צריכה בין השאר לעשות בחינת SAT (כמו פסיכומטרי) ובחינת TOEFL (שבודקת רמת אנגלית).

לגבי סטטוס תושב, את צריכה לבדוק בדיוק מה הכללים בוושינגטון (אני לא בקיאה בהם), אבל בעקרון גם בUniversity of Washington וגם ב-Washington State University סביר להניח שתהיי זכאית לשכר לימוד כתושבת.

לגבי תהליך ההרשמה, את יכולה לקרוא תחת admissions באתרים של האוניברסיטאות. בעקרון, בדרך כלל לא נרשמים מראש לתחום מסויים, אלא מתחילים את הלימודים ואז בשנה הראשונה או השנייה עושים declare a major ובוחרים תחום התמחות. אבל שוב, המידע על איך זה בדיוק עובד במוסד מסויים יהיה באתר של המוסד.

Gidi Shemer

New member
דפנה, הבחורה מדברת על תואר ראשון, לא?

ההרשמות לסתיו 2013 ממש לא נגמרות בדצמבר. זה לא דוקטורט.

אולי פספסתי משהו?

Gidi Shemer

New member
במחשבה שניה, עדייו טופל וכל השאר יהיה מאד

צפוף בשביל הגשה

GeJuFan

New member
גידי דפנה צודקת

אצל רוב המוסדות ההרשמה לסתיו 2013 נסגרת ממש בימים אלו, כשיש קצת מרחב בתלוי המוסד.
אני הייתי בודקת מה המידע אצל המוסדות השונים, לפעמים אפשר להגיש את הבקשה בכללי, ואז מיד כשתגמר עונת החגים לעשות SAT (יש מבחן בינואר ושוב במרץ- אם אני לא טועה- שאפשר לעשות) וגם טופל אם יידרש ממנה. ובינתיים לאסוף את שאר הדברים. מה שכן עדיין עלול להיווצא מצב שהם יגידו לה שאין להם יותר מקום לסטודנטים לסתיו והם יבקשו שהיא תרשם לסמסטר חורף או אביב, שבת'כלס זה יהיה רק לטובתה כי זה יאפשר לה עוד זמן לעשות מחדש את ה-SAT אם היא תרצה לשפר ציון, וגם לעבוד על האפליקשיין כמו שצריך.

d a p h n a

New member
אני תמיד הבנתי שגם לתואר ראשון זה בין

דצמבר לינואר. אבל בהחלט ייתכן שאני טועה בעניין הזה. תרגיש חופשי לתקן אותי.

Gidi Shemer

New member
אכן שונה בין אוניברסיטאות

פה בסביבה שלנו יש כאלו שהדדליין הוא אפילו 1 בפברואר.

תודה. השכלתי ממך, כרגיל.

little junebug

New member
את יכולה לקחת קורסים בקומיונטי קולג' בינתיים

ולהירשם בתור טרנספר סטודנט והקורסים שלקחת יחשבו כחלק מהתואר.
ובזמן הזה לעשות גם את הטופל וכל מה שצריך.
בהצלחה

UW

מוסיף רק שאם מה שמעניין אותך הוא הנדסת מחשבים, מדעי המחשב וכו' - UW נחשבת חזקה מאוד, ב - top ten בתחום.
(במילים אחרות, לא ב - 3 המובילות, אבל בהחלט ב - 10 המובילות)

שאר האוניברסיטאות בסביבה נמוכות ממנה בדירוג.

Aski7

New member
זה מעולה אם ככה!

אני יודעת שזו שאלה לא הגיונית אולי אבל ההתלבטות העיקרית שלי זה אם לחזור ללמוד בטכניון או ללמוד כאן?
מבחינת רמה מה נחשב יותר?
מצד אחד שם העלות הרבה יותר נמוכה אבל אצטרך לעבוד ולהרוויח בקושי
ופה יש לי עסק משלי שההכנסה ממנו תכסה לי את הלימודים.
אז בהנחה שמבחינה כלכלית אני אסתדר.
מה לדעתך עדיף?

תלוי בתוכניות שלך לעתיד

אם המטרה שלך היא לעבוד בארץ - כולם יודעים שהטכניון הכי נחשב בארץ ואין צורך ללכת יותר גבוה. יש מעסיקים שאולי אפילו לא שמעו על UW ויחשבו שלמדת במכללת דרבי או משהו בסגנון.

אם המטרה היא לעבוד בארה"ב אז אין שאלה - אף אחד לא שמע על הטכניון, אבל כל בוגר של ה - top ten מקבל הצעות עבודה עוד לפני שסיים ללמוד (כמובן שאם את לא אזרחית המצב מסובך יותר ולא בטוח שתוכלי להשאר אחרי התואר. אשאיר את השאלה הזו למומחי הויזות שיש כאן)

אם המטרה שלך היא להשאר באקדמיה - יש יתרונות לכאן ולכאן וזה לא חד משמעי.

בהצלחה בכל מקרה

d a p h n a

New member
אמנם נכון שאם המטרה היא להשאר בארה"ב

כנראה עדיף תואר אמריקאי, ואילו אם המטרה היא לחזור לארץ עדיף תואר מהטכניון, אבל הקביעות שלך טיפונת חד משמעיות מדי.

קודם כל, זה לא בהכרח "ברור לכולם" שהטכניון הכי טוב בארץ. זה מאוד תלוי בדיוק בתחום המחקר, אבל יש בהחלט תחומים שבהם אוניברסיטאות אחרות בארץ נותנות לטכניון תחרות משמעותית ויש הטוענים שגם עולות עליו.

אבל חשוב מזה, זה גם לא נכון שמעסיקים בארה"ב "לא שמעו" על הטכניון. כלומר, ודאי מעסיקים רבים לא, אבל בהרבה מאוד מחברות הטכנולוגיה האמריקאיות, במיוחד הגדולות, בהחלט שמעו על הטכניון וגם על מוסדות אקדמיים אחרים בארץ.

שוב, זה כמובן נכון שתואר ממוסד מוביל בארה"ב יהיה יותר מוכר בתעשייה האמריקאית מאשר תואר מהטכניון. פשוט לא כדאי לתת קביעות יותר מדי קיצוניות בהקשר הזה.

אני לא כ"כ מסכים

אני האחרון שיאמר שיש רק החלטה אחת נכונה, אבל בהקשר של השואלת אני כן חושב שהאמירות שלי מבוססות

כשאמרתי שהטכניון הטוב ביותר התכוונתי כמובן רק למדעי המחשב, סליחה אם זה לא היה ברור מההקשר. וחשוב יותר - גם אם בדירוג אקדמי הוא צמוד למקומות אחרים, בעיני המעסיקים בארץ יש עדיין לשם "טכניון" הילה מיוחדת.

ההילה הזו לא קיימת בעיני מעסיקים אמריקאיים - מבחינתם כל המוסדות הלא מוכרים הם "חתול בשק" שקשה לשפוט את הרמה שלו. התואר לא נותן יתרון מובהק למועמד שיצטרך להציג גם ניסיון רלוונטי או התמחות טכנולוגית מבוקשת. לעומת זאת, תואר מאוניבסיטה בטופ האמריקאי פותח דלתות ונותן יתרון בפני עצמו. וזה עוד לפני שהכנסנו את נושא ה - internships והרשת החברתית שנבנית בין הבוגרים (ושוב, אני מסייג ואומר שאיני יודע מה מזה רלוונטי למי שאינו אזרח)

אבל תודה שהערת ואפשרת לחדד את הדברים

לשואלת המקורית - את יכולה לחפש אחורה בפורום "עבודה בהיי-טק", דיברו על הדברים האלה בעבר

d a p h n a

New member
ואני התכוונתי

דווקא בדיוק למדעי המחשב בתור תחום שבו לא ברור שהטכניון הוא בהכרח המוסד המוביל בארץ. בין הטכניון לבין האוניברסיטה העברית לחלוטין לא ברור איזה מוסד יותר טוב בתחום הזה. אבל לא משנה, זה כבר דיון למקום אחר.

לגבי ההישארות אחרי הלימודים

כעיקרון אחרי שמסיימים אתה לימודים על ויזת לימודים (F1) יש תקופה של OPT, שמאפשרת לך להישאר בארה"ב לתקופה נוספת ובה מותר לעבוד אצל כל מעסיק. אם אתה עובד אצל מעסיק שמעוניין שתמשיך אצלו גם אחר כך, הוא יכול לנסות להוציא לך ויזת עבודה ואז אפשר להישאר ולהמשיך לעבוד.

למעלה