לימודים באנגליה

לירונדה

New member
לימודים באנגליה

היי לכולם,

אני די חדש פה (כן, אני בחור, השם משתמש הוא של חברה שלי).

אני מתכנן ללמוד באנגליה שנה הבאה, ובימים אלה אני בתהליך של הוצאת אזרחות ודרכון רומנים.

חיפשתי באת של UKCISA לגבי מידע על שכר הלימוד. אני מנסה להבין אם אהיה זכאי לשלם שכר לימוד מופחת כמו אזרחי האיחוד.

מצאתי את זה: http://ukcisa.org.uk/student/info_sheets/tuition_fees_e_he.php#england_provision_1sept2011

אבל לא הבנתי עד הסוף האם קיימת זכאות לשכ"ל מופחת גם ללא שהות של מספר שנים לפני התחלת הלימודים.

אשמח אם משהו יוכל להסביר לי איך זה עובד.

תודה מראש!!!

Philip Jr

New member
ברוך הבא

צר לי לבשר חדשות רעות על ההתחלה, אבל לא תהיה זכאי לשכ"ל מופחת אלא אם תגור באנגליה לפחות 3 שנים לפני תחילת הלימודים. המידע הזה מופיע בקישור בצירפת, שים לב ל - AND, כל התנאים המופיעים מחייבים.

לירונדה

New member
היי

תודה רבה על התגובה המהירה

הנחתי שזה המקרה.. אז אולי תוכל לעזור לי להבין מה המשמעות של ההערה שלהם:

Special Provision:
For people studying on courses which started on or after 1 September 2011
You do not have to meet the Category 3 (b) or (c) criteria (above) if you are studying on a course which started on or after the 1 September 2011 and you are:

the 'relevant family member' [see Box 7] of a non-UK EU national, and that non-UK EU national is in the UK as a self sufficient person or as a student; OR
the 'relevant family member' [see Box 7] of a UK national who has exercised a right of residence in another EU member state, for more than three months, as a self-sufficient person, a student or a worker
AND
your 'relevant family member' has been ordinarily resident in the European Economic Area (EEA) and/or Switzerland and/or the overseas territories for the three years before the 'first day of the first academic year of the course' that you are studying.

Philip Jr

New member
לא רלוונטי לגביך

אתה לא נשוי ל - UK NATIONAL, או למישהי שחיה ב - UK, וכו וכו.. אני חוזר שנית - רומניותך לא תזכה אותך בשכ"ל מופחת. לי יש אזרחות בריטית ולא הייתי מקבל..

הסייג הזה אומר

ש:
לו היית נשוי (למשל) לבעל אזרחות אירופית שאיננה בריטית,
וגם
שבת זוגתך (או בן זוגך) אינם נסמכים על סעד ומקיימים את עצמם או שהינם סטודנטים.
וגם
שבת זוגתך שהתה באיחוד האירופי לפחות 3 שנים לפני תחילת הקורס
אז
אתה לא חייב לעמוד בתנאי ה-3 שנים.

בקיצור, זה אומר שלפחות אחד משניכם צריך היה להיות גם בעל אזרחות אירופאית וגם להתגורר באיחוד במשך 3 שנים.

למעלה