אני יכול להרחיב רק על מה שאני יודע,
כיוון שמראש רציתי לעבור לגרמניה באופן מודע לא התעניינתי במה שקורה במדינות השכנות. כאן בכל אופן יש המון אפשרויות לתואר שני באנגלית וברוב המקרים הרבה אנשים מכל העולם ילמדו איתך ולא רק גרמנים, שכן התארים פה באוניברסיטאות הנחשבות מוכרים ברוב העולם, ושכר הלימוד לא גבוה. בסביבת הלימודים עם החברים תוכל לדבר רק אנגלית, והדור שלנו בגרמניה חזק באנגלית.
פרט לכך האפשרות ללמוד עוד שפה מהליכה למכולת והסביבה, היא לא בהכרח מינוס, ואם תבחר לנסות תוכל לצאת עם קשרים ואפשרויות נוספות חוצמזה שלרכוש שפה נוספת זו חוויה מעניינת כשלעצמה, אך כמובן שגם עם תואר מאוניברסיטה מכובדת בגרמניה תוכל לעבוד בבריטניה, ישראל או אף אמריקה עם סיום התואר.
המצב בשאר מדינות האיחוד שבהן כדאי ללמוד, אני מאמין שאינו רחוק, תשווה שכר לימוד, תבחן דירוגים של האוניברסיטאות בתחום, תתעניין- שאל אנשים שגרים ולומדים באותם אוניברסיטאות כסטודנטים זרים, וכך תלמד יותר.