לימודים באירופה

חן המלך2

New member
לימודים באירופה

שלום חבר'ה
שאלה קטנה:אני בעל דרכון צרפתי,כלומר אני אזרח צרפת.
האם המשמעות של זה היא שאני אזרח של האיחוד האירופאי?כלומר,של כל המדינות באירופה?
ובמידה וכן,אם ארצה בעתיד ללמוד באירופה אוכל בכל היבשת?
תודה רבה!

Nobilis

New member
תשובה

מאחר שאתה אזרח של אחת המדינות החברות באיחוד האירופי, אתה אכן אזרח של האיחוד האירופי.

זה מאפשר לך (בין השאר) ללמוד במוסדות ברחבי האיחוד באותם התנאים כשל אזרחים מקומיים (בגדול). שים לב שזה לא אומר שכר לימוד מוזל בהכרח. זה כבר תלוי בתנאים שחלים על האזרחים המקומיים בשביל לקבל שכר לימוד כזה (שיחולו גם עליך).

חן המלך2

New member
אוקיי

כלומר,אם אני לצורך העיניין מהגר ללונדון,אני אהנה מאותם תנאים שהאזרחים המקומיים נהנים מהם?

republik

New member
אם אתה תעבור ללונדון

בהנחה שבשלוש השנים האחרונות חיית בישראל, אתה תחוייב בשכר לימוד הזהה לזה של תלמידים בינ"ל (ולא זה שזכאים לו תלמידים אזרחי האיחוד)

Nobilis

New member
כן, אבל זה לא אומר שכר לימוד מוזל.

אתה תהנה מאותם התנאים שאזרחים מקומיים נהנים מהם.

אזרחים מקומיים צריכים להיות תושבים בבריטניה/באיחוד האירופי למשך שלוש שנים (שלא כסטודנטים) בשביל להיות זכאים לשכר לימוד מוזל. וכך גם אתה.

במילים אחרות - אתה תשלם שכר לימוד מלא, לא מוזל.

יעלי9

New member
יש הבדל בין תושב לאזרח

יש זכויות שניתנות על בסיס אזרחות וכאלו שדורשות היסטורית תושבות.
כאזרח האיחוד לא תצטרך להוציא אשרת שהייה, כלומר אינך זקוק לויזת סטודנט כדי ללמוד. לכן גם תוכל לעבוד, למשל, כי זאת מגבלה שקיימת בויזה מהסוג הזה.
בבריטניה לפחות, אזרחות אינה מספיקה לפטור משכר לימוד, כמו שכבר נאמר.

republik

New member
יותר מכך

בבריטניה למשל אזרחות של האיחוד אינה מספיקה לזכאות לשכר לימוד של סטודנט מהאיחוד, ויש צורך בתושבות באיחוד (אם אני זוכר נכון זה 3 שנים לפני תחילת הלימודים), אחרת היחס לעניין שכר הלימוד הוא כמו לתלמיד בינ"ל רגיל.

Luis12

New member
אם אתה באמת רוצה ללמוד דווקא באירופה

בריטניה היא למעשה האופציה הכי יקרה מבחינתך. מה שכן תוכל לעבוד שם עקב האזרחות הצרפתית בהנחה שיהיה לך זמן לכך לצד הלימודים.
תארים בשאר מדינות האיחוד יהיו זולים בהרבה, אבל ידרשו ממך לפחות לגבי תואר ראשון ברוב המקרים לרכוש שפה נוספת מה שייקח לפחות שנה של הכנה מראש.

חן המלך2

New member
כמובן

אני שאלתי רק באופן תיאורטי,אני כרגע לומד תואר ראשון בארץ ואסיים עוד שנתיים פלוס מינוס,אחר כך חושב על המהלך הזה....
אבל העיניין הוא כזה....בבריטניה מדברים אנגלית,לא עדיף לי אם אני נוסע ללמוד באירופה תואר שני ובמטרה לחיות שם,לחיות במדינה דוברת אנגלית?
הבנתי שהצרפתים חלשים באנגלית.....

republik

New member
ברור שזה קל יותר מהבחינה הזו

אבל פשוט כדאי שתכין את עצמך לשכר לימוד שנושק ל-20 אלף פאונד לשנה, לא כולל עלויות מחיה, מגורים וכו'.

חן המלך2

New member
ומה קורה במדינות אחרות?

למשל:איטליה,הולנד,בלגיה......ויש עוד הרבה הרבה מדינות
בצרפת אפשר ללמוד במוסדות אקדמאיים שמדברים בהם אנגלית?

republik

New member
זה אני כבר לא יודע...

אנחנו מלכתחילה אפילו לא שקלנו מדינות אחרות, רק בריטניה.

Luis12

New member
אני יכול להרחיב רק על מה שאני יודע,

כיוון שמראש רציתי לעבור לגרמניה באופן מודע לא התעניינתי במה שקורה במדינות השכנות. כאן בכל אופן יש המון אפשרויות לתואר שני באנגלית וברוב המקרים הרבה אנשים מכל העולם ילמדו איתך ולא רק גרמנים, שכן התארים פה באוניברסיטאות הנחשבות מוכרים ברוב העולם, ושכר הלימוד לא גבוה. בסביבת הלימודים עם החברים תוכל לדבר רק אנגלית, והדור שלנו בגרמניה חזק באנגלית.
פרט לכך האפשרות ללמוד עוד שפה מהליכה למכולת והסביבה, היא לא בהכרח מינוס, ואם תבחר לנסות תוכל לצאת עם קשרים ואפשרויות נוספות חוצמזה שלרכוש שפה נוספת זו חוויה מעניינת כשלעצמה, אך כמובן שגם עם תואר מאוניברסיטה מכובדת בגרמניה תוכל לעבוד בבריטניה, ישראל או אף אמריקה עם סיום התואר.
המצב בשאר מדינות האיחוד שבהן כדאי ללמוד, אני מאמין שאינו רחוק, תשווה שכר לימוד, תבחן דירוגים של האוניברסיטאות בתחום, תתעניין- שאל אנשים שגרים ולומדים באותם אוניברסיטאות כסטודנטים זרים, וכך תלמד יותר.

חן המלך2

New member
תודה רבה

עליתי על פריבילגיה מאוד גדולה שהיא האפשרות לגור בכל האיחוד האירופאי,זה דבר שלא כל אחד מקבל...
חשבתי שאני בתור בעל אזרחות צרפתית יכול לגור בצרפת בלבד....
מבחינת השפה,עדיף לעשות הכנה מראש בארץ?עדיף ללמוד דרך המקום את השפה?

Luis12

New member
תשובה חד משמעית אינה קיימת,

יש שאלות כלכליות, כמו איפה תגור שם ואיפה אתה גר בארץ והעובדה שבחודשים הראשונים למצוא עבודה ללא שליטה בשפה לא תיהיה משימה קלה, כמו כן יש להשוות מחירי קורסים בארץ היעד ובארץ המוצא ולהסתכל על סכ"ה ההוצאות הפוטנציאליות בכל אחת מהאפשרויות.
אם נניח את אלו בצד, זה הרבה עניין של נסיבות וחשק אישי.
אני למדתי בארץ כי היה יותר זול לגור אצל ההורים וכי חיכיתי לפספורט, כיוון שהעדפתי להכנס ישירות כאזרח. כיוון שאני נוטה לחשוב פעמיים לפני שאני מוציא כסף בדקתי לעומק את מחירי הקורסים המוצאים בשוק כנגד שעות לימוד והמלצות של מכרים, והחלטתי שלי יותר מתאים ללמוד את השפה בעצמי. אתרים באינטרנט עם חומר יש מספיק וספרי לימוד אפשר תמיד למצוא או להזמין מאמזון או אתרים דומים.
לאחר שנה של למידה עצמית עברתי והתחלתי ללמוד כחודש ומשהו לאחר מכן כבר באוניברסיטה, העובדה שכבר יכולתי לתקשר כשהגעתי לפי דעתי הייתה בונוס שעזר לי בהתמודדות עם הרשויות ושאר הירקות. מצד שני יכול להיות שלמידה בסביבה גרמנית הייתה מזרזת את התהליך, אבל איני בטוח בכך ואיני יודע איך הייתי מרגיש בתוך סביבה בה אני בקושי מבין דבר, שוב כל מקרה לגופו וכל אדם והחלטותיו הוא. שיהיה בהצלחה בכל אופן.

חן המלך2

New member
תודה רבה!

מצד שני,עדיף לעבור ולחיות בשקט בלי לשמוע את כל הצרות שיש כאן,לא ככה??

forglemmigej

New member
מה המטרה שלך בדיוק

האיחוד האירופאי כולל בערך 500 מליון אנשים איפה אתה רוצה לגור, איזו תרבות מענינת אותך, ברוב המקומות השפה השלטת איננה אנגלית ככה שהייתי ממליצה ללמוד דוקא בשפת המקור , מה יתן לך תואר שני באנגלית בשבדיה, צרפת או גרמניה ,הם יעדיפו בעלי תואר מקומי, גם להתקבל זה לא כל כך פשוט ,משנה לשנה מחמירים את תנאי הקבלה אתה תצטרך גם להגיע עם סכום רציני ביותר על מנת להסתדר . תחליט איפה אתה רוצה לגור ואז תסמן את המטרה ולא ההפך.

חן המלך2

New member
אממ

המטרה היא לרדת מהארץ ולחיות במקום אחר באירופה כי בארץ אני פשוט מגלה מיום ליום שאלה לא החיים שאני מחפש....
לגבי עיניין השפה,כמובן אם אלך ללמוד בצרפת אלמד קודם כל צרפתית בארץ כדי שאשלוט בשפה ולאחר מכן אלך ללמוד בצרפת....
אחרי שיש לי תואר ראשון מאוניברסיטה בארץ זה לא ניהיה פשוט יותר להתקבל ללימודים שם?
אני גם עדיין לא בטוח שארצה תואר שני,יכול להיות שאסתפק בתואר הראשון ואלך לחפש מקום עבודה....
מה קורה בנוגע לתעסוקה במדינות אירופה?אפשר למצוא עבודה יותר בקלות ממה שמוצאים בארץ בהנחה ואני יודע את השפה המקומית ברמה גבוהה?

חן המלך2

New member
אם כבר מדברים על מקום עבודה

איפה אפשר לחפש מקומות עבודה?וצריך גם מקום לגור בו אז איפה אפשר לחפש דירות?

למעלה