לימודים אקדמיים וכו'

לימודים אקדמיים וכו'

הי... 1.מתי יהיה(אם לא היה) יום הסטודנט החרש וכבד השמיעה ואיפה הוא יהיה ? לא ידוע לי כלום לגבי זה... 2.האם לק"ש וחרשים יכולים ללמוד נהיגה ולקבל רשיון נהיגה ? אם כן,מה עליהם לעשות בשביל זה ? וכמה זמן לק"ש לומדים שיעורי נהיגה עד שיקבלו רשיון נהיגה,בדר"כ ? 3.האם לק"ש יכולים ללמוד באוניברסיטה/אות תואר ראשון אם אין להם ת.בגרות ואם לא עשו ולא יעשו פסיכומטרי ? אם כן,מה עליהם לעשות בשביל להתקל ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת ת"א(למשל) ללא פסיכומרי ? 4.האם אפשר ללמוד תואר ראשון באוניברסיטת ת"א,למשל(אצל לק"ש) במשך שנה וחצי/שנתיים במקום 3/4 שנים ? אם כן,מה צריך לעשות בשביל זה ? 5.האם ללק"ש יהיה זמן פנוי אם ילמדו תואר ראשון במשך שנה וחצי/שנתיים(אם זה אפשרי/יהיה אפשרי) באניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת ואולי גם תואר שני באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת ? 6.איפה ניתן(אצל לק"ש) להשלים בגרויות שלא הושלמו בשביל לקבל ת.בגרות ? האם לק"ש יכולים להמיר בגרות מבגרות במתמטיקה/ביולוגיה לבגרות במקצוע הומני כדי לקבל ת.בגרות או שזה בכלל לא אפשרי ? אם זה אפשי,מה עליהם לעשות בשביל זה ? 7.האם אפשר ללמוד תואר/ים אקדמי/ים באניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת(אצל לק"ש) ולעבוד במקביל או שזה לא אפשרי ? אם זה אפשרי,איפה ניתן לעבוד במקביל ללימודים ? מקווה שתענו לי על כל השאלות האלו ותעזרו לי איתן...זהו נכון לעכשיו... תודה

Yukita

Active member
מנהל
הרבה שאלות שאלת ../images/Emo13.gif

התשובות לרוב השאלות שלך, לדוגמא שאלות מס' 3, 4, 5, 6 - הן בדיוק אותו דבר ללק"ש כמו לאנשים שומעים: צריך לברר באוניברסיטאות אליהן רוצים להתקבל. במקרה של שאלה 3 התשובה היא בדרך כלל "לא" - לא מתקבלים בלי תעודת בגרות ובלי פסיכומטרי, בכמה מוסדות יש אפשרות ללמוד במכינה על מנת להשלים בגרויות, ועל פי רוב נדרשים גם לעבור מבחן פסיכומטרי. לתשובות מדוייקות צריך לפנות למוסד הלימוד. אפשר להשלים בגרויות בבתי ספר אקסטרניים, וזה נכון גם לשומעים וגם ללק"ש. התשובה לשאלה מס' 2 היא כן. בטח שלק"ש יכולים ללמוד נהיגה ולקבל רשיון, למה שלא יוכלו? כמה זמן לומדים משתנה מאדם לאדם בלי קשר לשמיעה שלו - המורה שלך לנהיגה קובע אם את מוכנה לעבור את הטסט על פי הביצועים שלך בעת שיעורי הנהיגה, וכמובן אחרי שעברת את מבחן התיאוריה. יש אתרים שמסבירים את כל השלבים בדרך ללימודי נהיגה, הנה אחד: http://www.lamed.co.il/page.php?id=6 ודאי תשימי לב שבשום שלב לא צריך להוכיח שום דבר בקשר לשמיעה. צריך לעבור בדיקת ראייה וצריך שרופא משפחה יאשר אותך. במקרה שלי, אני חייבת לשים מראה פנורמית ברכב בו אני נוהגת (כתוב לי ברשיון שזה חובה) אבל זה הכל. בבחירת מורה, כדאי לבחור מורה שמבינים טוב את הדיבור שלו, ושמבין שלא מדברים עם אדם שלא שומע בזמן הנהיגה כמו עם אדם שומע. למשל, במקום לצעוק הוראות אפשר לסמן עם הידיים לאן לפנות, מתי לעצור וכו', ואפשר לבקש לעצור בצד כדי לתת הסברים מיוחדים. התשובה לשאלה 7 היא שזה אפשרי, אבל קשה לכולם, לא רק ללק"ש. פה בישראל המציאות מחייבת כמעט את כולם גם לעבוד וגם ללמוד, אבל אם את לק"שית, כדאי לך מאוד לגשת למחלקת השיקום בסניף הביטוח הלאומי הקרוב אלייך ולדבר איתם: ניתן לקבל מימון מלא ללימודי תואר או תעודה, שכוללים לא רק תשלום שכר לימוד אלא גם דמי מחיה ושירותים כמו שירותי תמלול או תרגום בשיעורים. במצב כזה לא תצטרכי גם לעבוד וגם ללמוד. אישור לדבר כזה תלוי בכמה דברים, אבל הכי טוב פשוט לגשת לדבר איתם ולהבין במה מדובר. קוראים לזה "דמי שיקום".

תגובה

תודה על התשובות לשאלות ששאלתי..מה לגבי שאלות 1,4 ו-5 שרשומות בהודעתי המקורית,יש לך תשובות לגביהן ? אשמח מאוד לעוד תשובות שלכם על כל השאלות שרשומות בהודעתי המקורית(מלפני 3 הודעות) ונקוה שזה באמת יעזור... תודה

המשך תגובה

אני מקווה שתוכלו לענות לי גם על השאלות האלו: האם לק"ש יכולים לעשות קורס של מבחן אמ"יר ואולי גם מבחן אמ"יר במקביל ללימודי התואר הראשון שלהם באוניברסיטת ת"א או אוניברסיטה אחרת ? האם לק"ש צריכים לקחת הפסקה אחרי שהם מסיימים לימודי תואר ראשון(אם הם מסיימים אותו) באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת לפני שהם מתחילים(אם הם רוצים) ללמוד תואר שני,אולי גם באוניברסיטת ת"א או שהם יכולים ישר להתחיל את לימודי התואר השני ולא לחכות איתם ? כמה זמן לומדים תואר שני באוניברסיטאות(לק"ש) ? מה תנאי הקבלה ללימודי תואר שני(אצל לק"ש) באוניברסיטת ת"א למשל ? איפה הייתם ממליצים ללק"ש ללמוד תואר ראשון ואולי גם תואר שני-באונירסיטה או מכללה ? ולמה הייתם ממליצים ללמוד באוניברסיטה או מכללה ? תודה

במה לקויי שמיעה שונה מסטודנטים רגילים?

כל סטודנט (כולל לקוי שמיעה) יכול לעשות מה שבא לו, בהתאם לציוניו וליכולותיו האקדמיות והאישיות, בכפוף לתנאי הקבלה של אוניברסיטאות ומכללות. יש הקלות והטבות (כדאי להיעזר במחלקת השיקום של ביטוח לאומי), ובמכון לקידום החרש - במידה ואת צריכה מתמללת ועזרה בלימודים וכו'. ולגבי אוניברסיטה או מכללה - לומדים איפה שהכי טוב עבורך לגבי המקצוע שבחרת. אני למדתי באוניברסיטה העברית תואר שני בגלל שהמקצוע שלי נלמד שם ברמה גבוהה. לא התפשרתי על מכללה שם הייתי לטומדת ברמה נמוכה יותר. במכללה יש יותר יחס אמפתי. תלוי מה יותר חשוב לך. יש אנשים שלומדים תואר שני שנתיים ויש כאלה שמורחים אותו על יותר זמן. ללקויי שמיעה יש יכולות אקדמיות גבוהות כמו לכל בן אדם. הם צריכים עזרה ותיווך בהשגת הרצאות (על ידי מתמללת או צילומי שיעורים), אבל מעבר לזה מה זה קשור למגבלה? תנאי קבלה בררי לגבי כל אוניברסיטה או מכללה בנפרד. את יכולה להיעזר באתרי האינטרנט של המכללות / האוניברסיטאות השונות.

תגובה

תודה על התשובות שלך...אשמח מאוד לעוד תשובות על כל 7 השאלות ששאלתי בהודעתי המקורית(על תואר ראשון ועל לימודים אקדמיים ללק"ש באוניברסיטת ת"א) ועל כל השאלות ששאלתי בהודעתי הקודמת(לפני 2 הודעות) על לימודי תואר שני ללק"ש... תודה

המרחפת

New member
את קצת קופצת

מהשאלות שלך משתמע שלפני שיש פסיכומטרי ובגרות טובה, את כבר מדברת על תואר שני. פרה פרה, צעד צעד. ראשית, בואי נתחיל עם כלל בסיס שיענה לרוב השאלות שלך: הדרישות שהאוניברסיטאות מציבות לסטודנטים החרשים זהות לאלו שמוצבים לסטודנטים השומעים. משמע: גם שומעים וגם לק"ש צריכים לעשות תעודת בגרות ופסיכומטרי כדי להתקבל לאוניברסיטה. יכול להיות שמכינה באותו מוסד לימודי תאפשר להתחיל לימודים בלי פסיכומטרי, תלוי בתואר המדובר וברישות הקבלה שלו. גם שומעים וגם לק"ש יכולים לסיים תואר בשנתיים, אם ילמדו מבוקר עד ערב ללא הפסקה ויעשו הרבה מאד מבחנים בכל תקופת מבחנים. לא כדאי, לא מומלץ ולא יעיל. יש סיבה למה זה 3-4 שנים. בחוגים מסויימים זה לא אפשרי כי יש מערכת שעות מובנית. למי שמתיימר לעשות תואר בשנתיים מובטח לא שלא יהיה לו זמן פנוי, לא בשביל ללמוד לתואר במקום אחר, לא בשביל לעבוד וסביר להניח שגם לא בשביל להתקלח. גם שומעים וגם לק"ש צריכים תואר ראשון בשביל ללמוד תואר שני. לא מומלץ ללמוד בשני מוסדות לימוד במקביל, גם כיוון שזה לא משאיר זמן וגם כיוון שמדובר בשכר לימוד כפול. אני מודה שניסיתי לענות לשאלות שלך במלוא הרצינות. השאלה על הבגרויות ההומניות והריאליות שברה אותי, כי היא הבהירה לי שאת שואלת שאלות בסיטונאות ולא מתוך חשיבה או בירור קודם. עשי חושבים עם עצמך. מה מצבך האקדמי כיום? לאן את שואפת להגיע? איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? מה צריך ללמוד על מנת להגיע לאותו מצב שדמיינת? ורק משם לצאת עם שאלות (ממוקדות) על לימודים.

תגובה

הי... כן חשבתי על השאלות האלו ששאלתי בהודעות הקודמות שרשומות פה(לגבי לימודי תואר ראשון ותואר שני ללק"ש באוניברסיטת ת"א או אוניברסיטה אחרת)... אני כרגע חיילת משוחררת...וזהו...רציתי להגיע לאוניברסיטה רגילה(אולי אוניברסיטת ת"א) וללמוד שם ת.האמנות ואולי גם ספרות לתואר ראשון,זה בכלל לא אפשי שאלמד את 2 המקצועות האלו לתואר ראשון באוניברסיטת ת"א שנה וחצי/שנתיים בלי ת.בגרות(כון לעכשיו) ובלי פסיכומטרי ? ואני מקווה מאוד שתענו לי גם על השאלה הזו:איפה עדיף או כדאי ללק"ש לדעתכם ללמוד שיעורי נהיגה ואיך הם יכולים/יוכלו לוודא שהמורה לנהיגה יבין/תבין אותם ויעזור/תעזור להם להתמודד עם ליקוי השמיעה שלהם ? תודה

Yukita

Active member
מנהל
עכשיו השאלה יותר ברורה

אם תקראי את החומר של האוניברסיטאות שמסביר את תנאי הקבלה ואת מערכת הלימודים, תגלי תגלית יפה - רוב גדול של תכניות לתואר ראשון הן "דו-חוגיות", לפחות בפקולטאות למדעי הרוח. מה זה אומר? זה אומר שלומדים בעצם שני חוגים בתואר אחד, כל זמן שניתן לסדר את מערכת השעות כך שתכלול את כל שיעורי החובה + מבחר נדרש מתוך שיעורי הרשות. לדוגמא, אפשר ללמוד תואר ראשון ספרות וגם תולדות האמנות. זה בדיוק מה שאחותי עשתה. כעת כבר סוף יוני אז כבר צריך לעבור את התהליך של הרשמה לשנה הקרובה, לסמסטר של אוקטובר הקרוב, אז אם באמת יש לך בראש העדפות ברורות מה את רוצה ללמוד וגם איפה - אני מציעה לך מיד לקנות את ערכת ההרשמה ולקרוא אותה טוב-טוב, וגם לשאול במזכירויות של החוגים שאמרת שאת רוצה (ספרות ותולדות האמנות) את כל השאלות שאת רוצה לשאול. יש להם יועצים וימי יעוץ לנרשמים. במקביל, אפשר וכדאי ליצור קשר עם המכון לקידום החירש ולברר מיידית את כל הזכויות וההקלות שאולי את זכאית להן כלק"שית. באשר ללימודי נהיגה, צריך פשוט לגשת למורים ולבחור אחד שאת אישית מרגישה שאת מתקשרת איתו היטב ושמקשיב לבקשות שלך לדבר ברור ולסמן בידיים לאן לנסוע בזמן הנסיעה. אני למדתי נהיגה לפני כמה מאות שנים אז איני יכולה להמליץ לך על מורה מסויים, אבל אם תגידי באיזה חלק של המדינה את מעוניינת ללמוד נהיגה (ת"א?), אולי יוכלו להמליץ לך אנשים שלמדו בשנה-שנתיים האחרונות.

תגובה

תודה לך על התשובות... בקשר ללימודי הנהיגה,איפה לק"ש יכולים ועדיף להם ללמוד אותם באזור ת"א ? ואשמח אם תענו לי על השאלות ששאלתי בהודעותי הקודמות,על לימודי נהיגה,לימודי תואר ראשון ותואר שני של לק"ש באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת וכו'... תודה

Yukita

Active member
מנהל
ענו לך כבר על כל השאלות

כפי שהסבירו לך, השאלות ששאלת על תואר ראשון ושני וכל זה - הכל בדיוק אותו דבר ללק"ש כמו לשומעים. את צריכה לשבת עם החומר שהאוניברסיטאות והמכללות בעצמן מפרסמות, לקרוא ולהבין - ורק אז לשאול שוב שאלות, כי אז אולי תדעי למקד את השאלות שלך ולהפוך אותן למדוייקות יותר.

אכן שאלות בסיטונאות ובלי לקרוא תשובות

לסיכום כל התשובות: 1. אי אפשר ללמוד באוניברסיטה בלי בגרות ופסיכומטרי אין "הנחות" בגלל מגבלה רפואית) 2. יש פסיכומטרי מותאם (פני למרכז לקידום החרש) 3. קבלה לתואר שני מותנה בסיום מוצלח של התואר הראשון 4. לאוניברסיטת תל אביב (כמו לכל מכללה או אוניברסיטה בארץ) יש אתר. כנסי וקיראי. 5. כדאי לפנות לפקידת השיקום של ביטוח לאומי. יש שיקום מקצועי ללקויי שמיעה. פני לסניף ביטוח לאומי במקום מגורייך, בדחיפות. 6. קראי את כל התשובות בתשומת לב. בהצלחה!!

שיווה100

New member
../images/Emo45.gif מחזקת

אין שום הקלות בתנאי הקבלה על סמך מגבלה רפואית וגם לא צריכות להיות... מה שכן צריך אלו התאמות בלימודים עצמם, אם וכאשר תתקבלי לתואר הראשון ניתן לקבל סיוע בתמלול וכו'.. הבנתי שגם ניתן לקבל שיעורי עזר על סמך לקות השמיעה אבל בזה אני כבר לא בטוחה. אגב, שמעתי שיש מערכת FM שניתן להיעזר בה גם אם אינני משתמשת במכשירי שמיעה, מישהו יודע משהו בעניין? אשמח לטיפה פירוט ממי שיודע/התנסה..

תגובה

הקפצה...תודה לך על התשובות... בקשר ללימודי הנהיגה,איפה לק"ש יכולים ועדיף להם ללמוד אותם באזור ת"א ? ואשמח אם תענו לי על השאלות ששאלתי בהודעותי הקודמות,על לימודי נהיגה,לימודי תואר ראשון ותואר שני של לק"ש באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת וכו'...אשמח מאוד אם תענו לי על השאלות ששאלתי פה ובהודעות הקודמות שלי לגבי לימודי נהיגה,לימודי תואר ראשון ותואר שני ללק"ש באוניברסיטת ת"א או באוניברסיטה אחרת ויום הסטודנט החרש וכבד השמיעה... תודה

תשובה

הקפצה...תודה לך על התשובות... בקשר ללימודי הנהיגה,איפה לק"ש יכולים ועדיף להם ללמוד אותם באזור ת"א ? ואשמח אם תענו לי על השאלות ששאלתי בהודעותי הקודמות,על לימודי נהיגה,לימודי תואר ראשון ותואר שני של לק"ש באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת וכו'...אשמח מאוד אם תענו לי על השאלות ששאלתי פה ובהודעות הקודמות שלי לגבי לימודי נהיגה,לימודי תואר ראשון ותואר שני ללק"ש באוניברסיטת ת"א או באוניברסיטה אחרת ויום הסטודנט החרש וכבד השמיעה... תודה

המשך תגובה

הי...אשמח אם תענו לי על כל השאלות ששאלתי אתכם בהודעותי הקודמות לגבי לימודי תואר ראשון ותואר שני באוניברסיטת ת"א,יום הסטודנט החרש וכבד השמיעה וגם על השאלה הזו:האם נעזרתם/אתם נעזרים בביטוח הלאומי/אגודת החרשים/בקול/שמע לגבי ליקוי השמיעה שלכם ? אם כן,איך אתם מסתדרים עם היותכם לק"ש ואיך אתם נעזרים בביטוח לאומי/אגודת החרשים/בקול מבחינת היותכם לק"ש ? זהו...תודה

תגובה

הקפצה... מקווה שתענו לי על כל השאלות ששאלתי בהודעותי הקודמות לגבי הביטוח הלאומי,שיעורי נהיגה ללק"ש,לימודי תואר ראשון ותואר שני ללק"ש באוניברסיטת ת"א/אוניברסיטה אחרת,יום הסטודנט החרש וכבד השמיעה והשלמת בגרויות ללק"ש... תודה לכם

עוד תגובה

הקפצה...מקווה שתענו על השאלות ששאלתי בהודעותי הקודמות,על שיעורי נהיגה ללק"ש,השלמת בגרויות,יום הסטודנט החרש וכבד השמיעה,לימודי תואר ראשון ותוא שני באוניברסיטת ת"א או אוניברסיטה אחרת ואיך לק"ש מסתדרים עם הביטוח הלאומי וכל מה שקשור לזה... תודה

תגובה

הקפצה...אשמח אם תענו לי על השאלות שרשומת בהודעותי הקודמות על לימודי תואר ראשון ותואר שנ ללק"ש,השלמת בגרויות,מבחן אמי"ר ודברים אחרים... תודה

dpii

New member
מציע לך לפנות למכון לקידום החרש

שלום רב סיוון אני מציע שתפני למרכז ההשכלה במכון לקידום החרש, אשר מתמחה בסיוע לאנשים חרשים וכבדי שמיעה, בפנייה למוסדות אקדמיים (אוניברסיטאות ומכללות) ובסינגור מול הביטוח הלאומי בנושא שיקום מקצועי. רכזת הפרוייקט היא ננה בר אשר תשמח לנסות ולעזור לך לאתר "סלע" לפרוייקט השכלה

למעלה