לימודיי כלכלה

לימודיי כלכלה

שלום! אני מתעניינת מאוד בכלכלה. אבל אינני מעוניינת להיות רואת חשבון כך שתואר בכלכלה חשבונאות-לא רלוונטי לגביי. ראיתי שיש מסלול של כלכלה מנהל עסקים ורציתי לשאול-מה עושים איתו בפועל? מה העבודה שניתן לעסוק בסיומו? אשמח לתשובה מפורטת עד כמה שניתן-

חננה2

New member
מצטרף לשאלה..

זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד... השאלה אם זה גם יכול להועיל לי מבחינת ידע???

LostHopes1

New member
אענה לכם כבעלת תואר ראשון בכלכלה

במקרה שלי זה תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות. אני לא רואה חשבון כי הבנתי במהלך הלימודים שזה לא בשבילי, למה המשכתי עם זה זו כבר שאלה אחרת ... במסלול של כלכלה ומנהל עסקים באונ' בן גוריון עושים הרבה קורסים בכלכלה וחלק מהקורסים הם השילוב של כלכלה ומנהל עסקים. אני מניחה שככה זה גם בשאר האונ.. בכל אופן מי שמסיים את התואר הוא ככל כלכלן רגיל. העבודה לא דומה בכלל ללימודים. והלימודים לא דומים לעבודה :) מאוד אהבתי את הלימודים אבל אני לגמרי לא רואה את עצמי עובדת במשרות שמוצעות לכלכלנים. יש קשת רחבה של משרות שאת יכולה לקבל אחרי תואר כזה (כי שוב, העבודה כמעט ולא קשורה בכלל למה שלמדת) יש אנליסטים, יש תמחירנים, יש מנהלי תיקי השקעות , יועצים למיניהם, מעריכי שווי (למרות שזה יותר תחום של רואי חשבון בתקופה האחרונה), עוסקים בייבוא\ייצוא וכו'. כל אחת מהמשרות האלה מוצעת למסיימי כלכלה ומנהל עסקים. בקיצור יש שלל משרות שבדרך כזו או אחרת קשורות לעסקים כאלה ואחרים ובהיבט הכלכלי בהם. אם זה מעניין אותך, לכי על זה :)

שילוב

אם משלבים כלכלה עם עוד חוג-זה מוריד מאפשרויות התעסוקה? או שדווקא מרחיב אותן, כי יש עוד ידע מתחום אחר?

למעלה