ליל סדר.

Your Heaven

New member
כן..

אני חוגגת ליל סדר,אמנם זה לא יהיה כמו בישראל,כי פה נהיה רק המשפחה המצומצמת,אבל ברור שחוגגים..כי זה חשוב.

eynav16

New member
הייתי מעדיפה לא לחגוג...

אבל יש פה עוד משפחה יהודיה אחת בעיר והם רוצים לחגוג אז סבבה...נחגוג איתם... לא שומרת כשרות וגם בארץ לא שמרתי..

d a p h i

New member
אני שונאת את פסח

החג הכי שנוא עלי. אנחנו חוגגים את ליל הסדר ושומרים כשרות (אשכנזית- בלי קיטניות) מהו החג בשבילי- אמ. לפני חמש שנים איבדתי את החברה הכי טובה שלי שהיתה לי כמו אחות קטנה לסרטן, יומיים לפני ליל הסדר. סבתא רבה שלי- הקשר הוולנטרי היחיד שלי עם משפחת אבי גם נפטרה בפסח. אמ, אני לא אוהבת את פסח. מה החג הזה בשבילי- כאב ראש וותר מזה- כאב בטן.

d a p h i

New member
תמיד יש לי הרגשה כזאת לפני פסח

כאילו כל הדברים הרעים קוראים בפסח. אני מקווה שאני טועה ושהשנה הכל יעבור חלק. ושאני לא אסבול מכאבי בטן.

shirta14

New member
עונה../images/Emo161.gif../images/Emo162.gif../images/Emo155.gif

חוגגת ליל סדר
עם ההורים, האחים, הדודה ובעלה. בראש השנה הגיעו גם הנכדים של דודה שלי, הם כמו בני דודים שלי, והיה ממש כיף איתם, קטנטנים
איך אני מתגעגעת
. שומרת כשרות, אנחנו אוכלים מצות ועושים תבשילים מיוחדים כשרים. שבוע בשנה, לא קשה. חג הפסח בשבילי, עוד יום בשנה שבו אני מתרגשת ומתלבשת ומרגישה שזה יום מיוחד, אבל אז אני מסתכלת על רוב חבריי, ומרגישה לבד, בשבילם סתם יום. זה קשה, עוד יום שאני רוצה לחזור לארץ.

AnnabeI Lee

New member
חוגגים. אפילו פעמיים.

בערב הראשון חוגגים עם כל המשפחה המורחבת. הולך להיות משעשע כמו בכל שנה. בטח כמה מהילדים הקטנים יעשו הצגונת על עשרת הדברות אבא של דוד שלי יגרום לאנשים שלא רוצים לקרוא לקרוא בכל מקרה, אוון יצחק עליי על כל הדברים שאני לא יכולה לאכול ועוד ועוד... ובערב השני או שהולכים לחברים (משהו שממש לא בא לי לעשות, או שחוגגים בבית עם אחד מהחברים של המשפחה. נראה.. אה ושומרים כשרות.

בטח שחוגגים

וכל שנה בערב ליל הסדר יש לי יומולדת בתאריך העברי.. השנה אני בת 19
אז כל המשפחה שרה מזל טוב ועושים שמח. גם כולם שומרים כשרות... אפשר לחשוב מה כל כך נורא בלא לאכול לחם שבוע? ושיוצא החג סבתא שלי עושה מימונה ומכינה מופלטה שזה כזההה טעים וגם כזהה משמין :-\

חוגג

אני נוסע לארץ לעשות את הסדר בקיבוץ, לא שומר על כשרות... ומה זה פסח בשבילי? הסדר בחדר אוכל וההכנת מצות על טבון בבית ילדים!

חוגג

אני נוסע לארץ לעשות את הסדר בקיבוץ,לא שומר על כשרות... ומה זה פסח בשבילי? הסדר בחדר אוכל וההכנת מצות על טבון בבית ילדים!

Raph Rulz

New member
חוגג ושומר כמו לא יודע מה!!

אפילו קטניות אנחנו לא אוכלים... ד"א אם מי אתם עושים תסדר?

S a v e My Soul

New member
לכל אלה שלא חוגגים ושומרים כשרות..

אתם פשוט בושה לעם שלנו.. איך אתם יכולים פשוט לגור בחו"ל ולשכוח מכל החגים ולנסות להתנהג כמו שאר האנשים שמסביבם? את ישראלים..אתם חייבים לחגוג את החג מזה??????

Emc2

New member
so in other words

all israelis must celebrate all jewish holidays, including our muslim and christian brothers living among us as israelis... or? seperate religion and state once and for all... the only countries in the world where state and religion are as interrelated as in israel are iran and saudi arabia

למעלה