לילה

לילה

שלום....תה אמור להיות משקה בריא אז למה הוא גם לא הכי בריא ? האם כוס תה אחת מותר לשתות? אני לא אוהבת קפה בכללל

ilan91

New member
כך לימדו אותנו המכורים והמוכרים...

אך הוא אינו בריא, ממש כמו קפה (או אפילו יותר)
הוא מכיל חומצות המזיקות לגוף ולכן רצוי להמנע ממנו.
"תה צמחים" שאת מכינה בעצמך אפשרי בשלב ה"גמילה".

אבי 122

New member
תה צמחים- למה רק בשלב של גמילה ?

על איזו שתיה אתה כן ממליץ ?

ilan91

New member
שתיה

תה צמחים - רוב הסוגים אינם מזיקים כך שאפשר להנות מהם באופן קבוע לכל תקופת החורף.
אני למשל, מגיל 21 , לא הכנסתי לגופי שום משקה חם.

כאשר צמאים - הכי טוב לשתות מים מינרלים.
מיצי פירות או שייקים נחשבים למזון.
אם אתה שותה לפעמים מיצים כמו קוקה קולה, פריגת וכדו',
והחלטת להגמל בהדרגה, אתה יכול כתחליף לקנות מיצים "טבעיים" שהם 100% מיץ.
(כמו למשל מיץ תפוחים או תפוזים "טבעי")
תוך שאתה לוקח בחשבון ש:
* זה לא אידאלי אלא הרע במיעוטו (מפוסטר, הויטמינים נהרסו)
* עדיף לשתות בכמות קטנה {נניח חצי כוס עד מקסימום כוס פעם ביום או בערב שבת מעט מיץ ענבים (מכיל גופרית) (ולא יין! אלכוהול!)}
* שצריך לשפר את התזונה כך שה"צורך" "הטבעי" שלך במיץ יירד.
(כלומר - שזה עושה לך טוב לנפש אך אין לך צורך טבעי בכך.)

Besomet

New member
האם נכון להבין מדבריך

שאתה פוסל את תחום רפואת הצמחים?

ilan91

New member
כמובן.

עפ' ההשקפה ההייג'ייניסטית,
כל ה"כוכבים" למיניהם הם המסוכנים ביותר.
ככל שתה או צמח נחשבים ככבעלי סגולות ריפוי, כ"מנקים" או כמשפיעים חזק יותר על הכבד או על איבר מסויים בגוף, כך יש להזהר שלא לצרוך אותם.
(שן הארי למשל)
לך לחנות הטבע ותשאל איזה צמח הכי פחות מיוחד, הכי פחות מעורר, הכי פחות "כוכב" ואותו אמליץ לך לשים בתוך התה...

Besomet

New member
על פי גישה זו

איך תטפל במטופל שמגיע אליך עם זיהום קשה בדרכי הנשימה?

Besomet

New member
אני נעזר

בשילוב של הנחיות תזונה, אקופרסורה וצמחי מרפא (כולל ארומתרפיה כמובן).

ובגישתך?

0 אור 0

New member
תלוי עם מי את מדברת

כמעט לכל מאכל או משקה תוכלי למצוא שיטה תזונתית שטוענת שהוא בריא ושיטה אחרת שטוענת שאינו בריא,
לתה, בפרט תה ירוק, יש הרבה מאד ידידים -מחקרים ושיטות שטוענים שהוא מאד בריא,
יש שמזהירים שהוא מכיל חומר מקביל לקפאין ולכן אינו טוב מקפה,
ויש, כמו המשיב מעלי, שטוענים שתה בכלל לא בריא, ואפילו חליטות צמחים בכלל לא בריאות,
הדיעה האישית שלי - ואני מדברת פה על דיעה לגמרי אישית ולא המלצה רשמית כאשת מקצוע, היא שחליטות צמחים הן מאד מומלצות,
ואפשר לשתות תה, בפרט ירוק, כל זמן שלא מפריזים ומגיעים לכמויות גדולות ביום.

טאוֹ

New member
גם אני חושב כך

אישית, לא שותה תה בכלל. אני מגדל בגינה גם תבלינים וגם צמחים שמתאימים לחליטות, ונהנה להכין ולשתות בימים קרירים.
בשאר הזמן, שזה רוב הזמן, מזג האוויר במקומותינו עדיין חמים ונעים ואני שותה סמודי, שייקים והרכש האחרון הוא מכונת מיצים, אז גם מיצים סחוטים מגזר, תפוחי עץ, אגסים, סלק ושאר ירקות, תרתי משמע. ובקיץ, כמובן שזה תענוג להכין "גלידות טבעוניות" מפרות שונים.

ועם כל הנאמר לעיל, ובציון העובדה שזו לא עצה מקצועית, איני חושב שלרוב האנשים יש בעיה כלשהי בלגימת כוס תה אחת ביום.

המשך

גם שוקולד לא בריא?יש משהו בריא?
עם אוכלים שוקולד או שותים כוס תה זה לא נורא?שוקו מותר ?

טאוֹ

New member
כמו שאור כתבה לך - זה תלוי‬

תלוי, משתי בחינות:

1) תלוי עם מי את מדברת
יש כאלה שישללו כל דבר שמבוסס על מוצרי חלב - כולל שוקולד ושוקו, שבד"כ גם מכילים כמות אדירה של סוכר לבן.
אחרים יגידו לך שפעם ב- זה בסדר.
יהיו כאלה גם שיגידו לך שתאכלי מה שבא לך.
ויהיו כאלה שלא סתם יגידו לך להפסיק לאכול שוקולד, אלא ילמדו אותך להכין שוקולד לבד.
במקרה של שוקולד זה באמת מאד פשוט (ככה), אני בכל אופן מתייחס לעיקרון של ללמוד להכין בעצמך.

די מבלבל, לא?
נכון.
מה שמביא אותנו לנקודה השניה:

2) תלוי מי את
מה מצב הבריאות הגופנית שלך?
מה הרגלי התזונה שלך?
באיזה מקום את חיה?
איך את ישנה בלילה?
איזו פעילות גופנית את עושה, ובאיזה היקף?

את כל הדברים האלה אנחנו לא יכולים לבדוק לעומק, גם אם תספרי לנו חלק מהדברים.
אנחנו לא יכולים לבדוק את הדופק שלך, לא לשמוע אותך, לא לראות בדיקות שעשית ומשקפות היבטים מסוימים במצב הפיזי שלך, לא לשמוע על ההיסטוריה הבריאותית שלך ומה הציק לך הבוקר או כאב לך בשבוע שעבר. מכל הסיבות הנ"ל, גם אם תבקשי לקבל פה חוות דעת על מוצרי מזון שונים ומגוונים, יכול להיות שתקבלי תשובות ויכול להיות שלא, אבל כמו שהבנת מהסעיף הראשון - יש דעות חלוקות בין גישות שונות.

אז מה עושים?

פונים למטפל או מטפלת שמבינים בתזונה, באנשים ובקשר ביניהם.
אחרי בדיקה מקיפה, תוכלי לקבל המלצות עקרוניות ומעשיות, כלומר גם לגבי מוצרים ספציפיים וגם לגבי דברים שלגביהם כדאי לך לצרוך הרבה, מעט או בכלל לא.
יש אינסוף דברים בריאים ואינסוף דברים לא בריאים, ואז למרות שבפורום כותבים הרבה מטפלים מנוסים, המדיה הזאת כאמור מוגבלת; מומלץ שתפני לטיפול ממשי כדי לקבל עזרה ממשית.

בהצלחה.

יעל ND

New member
שמחה לשמוע שאת לא אוהבת קפה

אבל תה דוקא בריא. אני מדברת על תה רגיל, אך זה נכון גם לגבי תה ירוק, תה צהוב, תה אדום וכו'. ממה שמצאתי, רוב המחקרים נכשו על תה ירוק, אך זה לא אומר ששאר סוגי התה פחות טובים - הם פשוט בינתיים פחות נחקרו.
על התה
חוץ מזה יש גם תה צמחי - המון סוגים; יש תחליפה קפה למיניהם, חלקם עשויים מציקוריום, חלקם משבולת שועל, חלקם מאיסטרובלים וכו'.
וכמובן, כמובן - מים. השתיה האולטימטיבית...

למעלה