לילה שלם של שינה

galv7

New member
לילה שלם של שינה

עינת שלום, איך נוכל לאפשר לילה שלם של שינה לתינוק שלנו? גילו 5 חודשים. תודה, הורים עייפים

שינה בקרב תינוקות.

שלום גל, אחד הקשיים המלווים הורים לתינוקות הוא לילות ללא שינה . העייפות מקשה על התפקוד, על הטיפול בתינוק ועל שגרת היום. שלום לכולם, אני מזמינה אתכם להתייחס לשאלה. האם יש לכם תינוקות? האם התינוק/ת ישנים לילה שלם? אם כן, איך הצלחתם ליצור את המצב? בואו נחלוק את הניסיון והידע לטובת כל ההורים העייפים שבינינו. בברכת יום טוב, עינת גבע - יועצת משפחתית, מכון אדלר

מספר קווים מנחים ושאלה

שלום רב גל, צרו עבור התינוק מרחב שינה שלו ,שקט ורגוע . שמרו על כללי לילה: לא לדבר איתו, השתדלו לא להדליק אורות, להיות מעשיים ,יעילים ולא מעניינים. מה קורה היום? כמה פעמים בלילה התינוק מתעורר? מה אתם עושים? ספר... בהצלחה, עינת גבע יועצת משפחתית, מכון אדלר.

noahle

New member
אצלנו...

טקס השינה אצלנו מתחיל מהמקלחת... אומנם עומר עדיין קטנצ'יק (חודשיים וחצי) אז אני לא ממש יודעת אם זה נרכש כבר מעכשיו.. המקלחת מתחילה סביב השעה 5-6 בערב. עומר מכתיב את השעה כי בשעה הזו הוא כבר מתחיל לשפשף עיניים לגרד באוזניים מוצץ אצבעות בהיסטריההה ומתחיל להיות רעב. אני מנצלת את המקלחת גם לארוחה טובה אחרי שתוביל אותו ישירות לעייפות שלו. מקלחת חמימה גורמת לעומר עונג רב אני רואה את את העייפות כבר במקלחת. הוא נהנה מאוד במקלחת וכבר בשלב הלבשת הבגדים הוא מודיע לי שהוא ממש רעב, מן בכי כזה של " אמא...נו סיימי כבר אני רעב...זה ייקח עוד הרבה.." בסבלנות רבה ועם כמה שירים שאני שרה לו מסיימים להתלבש והארוחה החמימה כבר מוכנה אוכל כמה שהוא צריך....ובשארית כוחותיו האחרונים..עוד כמה שלוקים, גרעפסלה קטן לאמא ונרדם לאט לאט במיטה עם מוזיקה חלשה נעימה...עד השעה 1 בלילה - רצוף. קם לאכול בלי דיבורים, אורות מעומעמים וחזרה למיטה...יללה קטנה...שששששששששש מרגיע מוצץ לפה...נרדם. עד 4 או חמש...תלוי...שוב אותו הדבר. לילה טוב נועה

סדר יום מבורך

לילה טוב נועה, שמירה על סדר יום קבוע לפעוטות חשובה. ישר כוח עינת גבע , מכון אדלר.

galv7

New member
בתיאוריה ובפועל

עינת הי, בתיאוריה אנו מכירים את כל ההמלצות. הסיטואציה יותר פשוטה אם מדובר בשעות הערב, לאחר ארוחה ומקלחת כשאנחנו יודעים שכשהמתוק בוכה, רבים יותר הסיכויים שהוא בודק אותנו. אך מה אם מדובר על שעות צהריים, המתוק אכל לפני כשעתיים, ומדובר בבכי מכל הלב? הדילמה אז קשה יותר כי אולי באמת משהו מציק לו. תודה, גל.

בשלב זה שם המשחק הוא הענות לצורך

שלום רב גל, יש סבירות גבוהה להניח שאתם מזהים בכי של מצוקה ובקשת עזרה. בשלב זה התינוק תלוי בכם וזקוק לכם לקיומו הפיזי והנפשי. הבכי היא שפת התינוקות. באמצעותו הם מודיעים לנו על חוסר נוחות, כאב וכיוצ"ב. הצרחה שלו מבטאת צורך. תינוקות זקוקים לערנות הורית, רכות והיענות לצרכים שלהם. בשנה ראשונה לחייהם הם בונים ורוכשים את האמון שלהם בבני אדם ובעולם. חשוב לתת לתינוק את התחושה שאנחנו איתו, קשובים, מבינים ומנסים לעזור. המשיכו להיות רגישים ואמפאטיים. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה