לילה שלישי...

blackorpheus

New member
לילה שלישי...

1) לילה שלישי שאני רושם ביומן והיום יצא לי לחלום ממש במפורט. אשמח לשתף אתכם בחלומות על מנת שתעזרו לי למצוא עוגנים אבל לדוגמא כשקמתי היום בבוקר, זכרתי ממש טוב חלום אחד ועוד אחד ברמה די טובה אך מטושטשת ועוד אחד שלא ידעתי אם הוא קשור לאחד משהשניים( זאת אומרת האם הם המשכים של אותו חלום, בשלושתם היו דמויות מוכרות מבית הספר שלי כאשר בראשון חלמתי שאני בטיול בית ספרי) ואני לא יודע אם כדאי לי לרשום את כולם ומה שאני זוכר מהם או אחד כמו שצריך ? 2) פעם שלישית שאני מנסה מיילד אך כל פעם אני פשוט נרדם לכמה שעות ולא רק שלא מצליח לחצלל גם לא זוכר כלום מהחלומות !? 3) האם תוכלו לרשום לי במפורט את הדרך שעלי לבצע בעזרת השעון על מנת להתעורר בסוף חלום ולמצוא את זמני השינה שלי ? זאת אומרת שאם לא זכרתי אחרי 6 שעות לדוגמא אז איך עלי לכוון את השעון פעם הבאה ואיך לכוון את הנודניק. תודה רבה רבה לעונים והמשך חיצלול נעים : ]

silverhawk

New member
תשובות

1. באופן כללי, תרשום כמה שיותר ואת כל מה שאתה זוכר (כל זאת, כמובן, רק אחרי שאתה משחזר את החלומות בראש, בהתאם לשיטה). בנוגע לעוגנים, חשוב לזכור שלא תמיד קיימים עוגנים ושהם באים והם בתקופות. יחד עם זאת, ברגע שתגלה אחד, סביר שיהיה לך די פשוט לאתר אותו - פשוט מדובר באירוע/אובייקט/סצנה וכיוצ"ב שחוזרים על עצמם במספר חלומות. 2. אנא ספר לנו כיצד אתה פועל, ואולי נוכל לסייע. יחד עם זאת, קח בחשבון שהשיטות המקדמות אינם תמיד כה פשוטות לביצוע ועשוי לקחת זמן המ עד שתצליח בהן. 3. באופן כללי, מחזורי השינה אורכים כשעה וחצי, כאשר שלב הREM מצוי בסופם. ככל שתישן יותר, כך שלב הREM יילך ויתארך. אם אתה מעוניין להתעורר על מנת לנסות את השיטות המתקדמות, מומלץ לכוון את השעון לכ-4.5 שעות לאחר ההרדמות (אך כמובן שהזמנים המדויקים הם אינדיבידואלים). אם רק בשביל לזכור חלומות, 6 או 7.5 שעות יכול להיות, אך לא הכרחי - גם יקיצה טבעית תוכל לעבוד.

blackorpheus

New member
המשך...

1) עשיתי : ] 2) לדוגמא אתמול חלמתי שאני לומד בכיתה בשיעור מוזיקה (אני מוזיקאי) והמורה הזכיר מונח שלא באמת קיים בעולם המוזיקה (החלום היה די קצר לעומת החלום שחלמתי בלילה של היום) אז אתמול בצהריים לאחר החלום נשכבתי בחדר ומשך כ 10 דקות שיחזרתי לעצמי את ההחלום בראש וכשהמורה הזכיר את המונח המוזר אמרתי לעצמי זה חלום וכשאני אחלום שוב אני אבין שזה חלום ואעשה בדיקת מציאות. אחרי שלב זה במשך כ 5 דקות נוספות אמרתי לעצמי אני אחלום חלום צלול ואזכור אותו מצויין כשאני אתעורר... התוצאה היא שלא יכולתי לחזור על שתי אלה מפני שהרגשתי שאני צריך להחליף צד ואז בכלל להפסיק מפני שהאקט הפריע לי להרדם אז פשוט ניסתי להרדם ולאחר שעתיים שהתעוררתי לא זכרתי כלום. חשוב לציין שבאותו הזמן היו אורחים בבית ויכול להיות שהתעוררתי כתוצאה מהרעש, דבר שיכול להפריע !? בכל מקרה כך אני מנסה את הוויילד... כרגע אני רושם ביומן חלומות ואט אט הזכרון משתפר אך אני לא בטוח שהצלחתי לזהות עוגן אבל אפרט פה שתי פעולות שקרו לי פעמיים בחלום... בחלום שהתרחש ב29.4 שהיה די קצר מפני שרק התחלתי עם היומן ראיתי את המשפחה שלי יושבת בסלון על הספה ואז משום מה החלטתי לקפוץ עליהם וכאשר נשכבתי עליהם הוצאתי סיגריה והתחלתי לעשן ?!?!? אני לא מעשן ובחיים לא ניסיתי : S בחלום שהתרחש בלילה האחרון חלמתי שאני באוטובוס עם כמה ידידות ומסיבה לא ידועה אני רץ עליהם וגם כן נשכב עליהם ומתחיל לצחוק איתן ?! ברור שזה לא עוגן שאני אוכל לבצע בדיקת מציאות כשהוא ייקרה מפני שסביר להניח שאני אקבל סתירה או משהו בסגנון XD 3) האם זה טוב לשים את השעון שעה לפני זמן ההתעוררות המשוער שיצלצל כל 10 דקות ? עוזר בזכרון החלומות ? או שעדיף לקום כרגיל אם אני זוכר גם ככה את החלומות. 4) תודה רבה על התגובות !!!!!

makron2

New member
בעניין העוגנים...

אני מעדיף להשתמש ב*סימני חלום לפי השיטה של כתיבת יומן החלומות בספר של לה בר'ז מודבר על הבחנה בהם בלבד למיילד,כמובן שסימני שחוזרים הרבה פעמים(עוגן)הם מועדפים אבל עדיין סימן חלום פשוט זה כל מה שצריך למיילד. טוב שהבאת דוגמא והיא טובה - "המונח המוזר(*סימן חלום)אמרתי לעצמי" - זה בדיוק מה שצריך לעשות - רק המשפט לחיזוק הכוונה והרצון צריך לבוא לפניי הדמיון - 1."בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" ו אפשר/רצוי להוסיף ואני יעשה בדיקת מציאות" 2.הקטע של הדמיון - נועד גם לשחק כאילו הצלחנו כבר לזהות,אפשר להמשיך בדמיון דברים שרוצים לבצע בחצלול. - לחזור מספר דקות. - שתזהה את הסימן תאמר "זה חלום" "אני חולם" *בנחישות והחלטיות וכו'.. "אחרי שלב זה במשך כ 5 דקות נוספות אמרתי לעצמי" - לוותר על זה(מספיק לפניי ההרדמות הראשונית)המיילד אמור להיות הפעולה האחרונה שממוקדת עד ההרדמות. "אורחים בבית ויכול להיות שהתעוררתי כתוצאה מהרעש, דבר שיכול להפריע !?" עדיף שקט. "כך אני מנסה את הוויילד.." - זה מיילד "הוצאתי סיגריה והתחלתי לעשן ?!?!? אני לא מעשן ובחיים לא ניסיתי : S " - עוד סימן חלום ברור - דבר שקורה רק בחלומות,אתה יכול גם להשתמש בזה למיילד. "או שעדיף לקום כרגיל אם אני זוכר גם ככה את החלומות." - תתנסה - אני חושב שלאמן את עצמך להתעורר ולזכור לבד בזמנים מסויימים תורם לכל התהליך. .

blackorpheus

New member
כמו תמיד

כמו תמיד תגובה מהירה ולעניין תודה רבה ולילה טוב... !!! נ"ב: התכוונתי ל*מיילד : ]

blackorpheus

New member
תודה רבה !

תודה רבה על התמיכה והתגובות המהירות... מתחיל לקרוא את התנך של החלומות-exploring the world of lucid dreaming לילה טוב לכולם : ]

למעלה