לילה לא שקט..

לילה לא שקט..

בוקר טוב לכולן , ברק שלי כבר בן 5 חודשים ויונק בלבד. זה כבר שבועיים שהוא לא ישן טוב בלילה, הוא נרדם ב8-9 וקם אחרי שעתיים, יונק וחוזר לישון, נרדם לשעה ומתעורר,כשאני לא מצליחה להרדים אותו והוא בוכה הוא מקבל עוד קצת ציצי והוא נרדם שוב לשעה.. עד שאני מתייאשת מעייפות ולוקחת אותו למיטה שלי ואז הוא ישן ואוכל לסירוגין ושנינו ישנים לא טוב! אני מתה מעייפות!! הוא גם מתעורר סופית מאוד מוקדם ועייף שוב מהר, הארוחות שלו לא מסודרות ואני לא ממש יודעת מתי הוא צריך לאכול בבוקר ( כי הוא יונק כל הלילה ) שמתי לב גם שהוא מסתובב על הצד כשהוא נרדם שזה כמו שהוא ישן לצידי כשהוא חצי יונק וחצי ישן, האם זה בסדר? אני חוששת אולי אין לי כבר מספיק חלב ולכן הוא מתעורר ( אני לא מצליחה לשאוב ) במשך היום הוא אוכל כל 3 שעות. ניסיתי אתמול לתת לו סימילק בלילה לראות אם זו הבעיה אבל הוא לא הסכים ( לא היתה לו בעיה עם הבקבוק רק עם הבפנים ) אני מקווה שאני לא גורמת לו נזק בצורת לילה שכזה, מה לעשות? לפני שכל זה התחיל הוא היה מתעורר פעם אחת בלילה ושוב מוקדם בבוקר. כמה תינוקות בגילו צריכים לישון בלילה? וכמה ארוחות ביום? אשמח לכל עצה ותובנה... שבת שלום !

sagitlaleche

New member
לילה לא שקט../images/Emo20.gif

ליאת, איזה יופי שחזרת אלינו! אני זוכרת שכתבת לנו כשברק היה קטן יותר! הרבה תינוקות סובלים מצמיחת שיניים בגיל זה. זהו תהליך ארוך ומכאיב ובלילה מכאיב עוד יותר
לגבי הארוחות הלא מסודרות, אין הרבה מה לעשות, אבל מה דעתך פשוט להציע לו את השד והוא יבחר אם הוא מעוניין לינוק או לא? אין דבר כזה הנקת-יתר או יותר מדי אוכל בהנקה, לכן סמכי עליו כמו שסמכת עליו עד עכשיו. כאשר תינוקות מתחילים להתהפך בעירות, הם גם מתהפכים מתוך שנתם. זה נורמאלי ואין הרבה מה לעשות בנושא. תני לו לישון איך שהוא רוצה. שאיבה היא טכניקה נלמדת, ואם את לא מצליחה לשאוב זה אינו סימן לכך שחסר לך חלב או משהו דומה. חלב אם לא נגמר סתם כך ביום בהיר. כל עוד יש גירוי, יש חלב. סמכי על גופך. בני אדם משנים דפוסים והרגלים במהלך חייהם, וגם תינוקות. מה שהיה רלוונטי בגיל שבוע לא רלוונטי בגיל חודשיים או 5 חודשים. הם משתנים כל הזמן. יש כאן אמהות רבות שדיווחו על שינויים בהרגלי השינה של התינוקות שלהם סביב גיל חצי שנה. קחי את זה ב EASY ונסי לישון או לנוח איתו במשך שעות היום (אם את איתו בבית) כדי שתוכלי להמשיך ולתפקד. כדאי לקרוא את הספר "הורים גם בלילה" המתורגם לעברית ונכתב על ידי ד"ר וויליאם סירס, רופא ילדים לגבי שנת תינוקות. יש הסבר לגבי שנתם. ניתן להשיג בחנויות הספרים ואצל מדריכות לה לצ'ה בקבוצות.

לילה לא שקט

היי שגית ותודה רבה על קבלת הפנים החמה והתשובה שלך. אני חוזרת ביום ראשון לעבודה
והוא יישאר אצל מטפלת - זה כ"כ קשה!! ועדיין אין לי חלב אם שאוב לתת לו!! אני ממש מבועסת. אני לא רואה סימנים לשיניים ( חניכיים אדומות ונפוחות או ריר מוגבר ) אבל הוא בהחלט מכניס הכל לפה ונושך - כולל את היד שלי. מדהים כמה חזק אפשר לנשוך בלי שיניים ..... האמת היא שכאשר הוא יונק באמצע הלילה בשלב מסויים אני לא יכולה יותר זה כבר ממש כואב!! את חושבת שזה בסדר שהוא ישן איתי? זה לא הרגל נורא ואיום? תודה על העידוד לגביי החלב, נורא נלחמתי בשביל להניק אותו בכלל ובלעדית בפרט ואני כל פעם נסוגה לשלב הפחד מזה שאין לו מספיק. תודה ושבת שלום, ליאת.

אמאלניא

New member
תגובה ללילה לא שקט - שינה משותפת

ליאת כל הכבוד שאת מיניקה וכל הכבוד שעמדת בקשיים כדי להיניק. לגבי שינה משותפת: המחקרים מראים שאימהות שישנות עם תינוקת מיניקות אותו למשך זמן רב יותר. הסיבה לכך היא ששינה משותפת מקילה על ההנקה. השינה שלנו מורכבת ממחזורי שינה כאשר בכל מחזור יש שלב של הרדמות, שינה קלה, שנת חלום ושינה עמוקה. כאשר ישנים ביחד ( אפילו באותו חדר, לא בהכרח באותה מיטה) מחזורי השינה של האם והתינוק מסתנכרנים כך שכשהתינוק מתעורר גם האמא נמצאת בשלב של שינה קלה וקל לה להתעורר וגם אחר כך לחזור לישון. ( התעוררות ממצב של שינה עמוקה קשה יותר וגם החזרה לשינה) יתרון לשינה משותפת הוא שניחן להניק תוך כדי נמנום. יש לשמור על מספר כללי בטיחות: יש לדאוג שהתינוק לא יפול מהמיטה (למשל להצמיד לקיר ושהתינוק יישן בצד של הקיר) יש לדאוג שלא יקרה מצב שיהי מכוסה כך שלא יוכל לישון. איו לישון עם תינוק במקרים הבאים: כאשר משתמשים בתרופות הפוגעות בעירנות צריכה מוגזמת של אלכוהול צריכת סמים השמנה יתרה

sagitlaleche

New member
הרגלי שינה ../images/Emo20.gif

אני כמובן מסכימה עם כל מה שאמאלניא כתבה, אך רוצה להוסיף שהרגלים, כמו הרבה דברים בחיים הם עניין של החלטה ובחירה. מה שתמאים לי לא תמיד יתאים למשפחתך, ולהיפך. אם את מרגישה שטוב לכם לישון יחד, אין מניעה שתעשו את זה! הורים רבים, גם אם אינם מודים בכך, ישנים עם תינוקותיהם-ילדיהם. זה מקובל מבחינה אבולוציונית. מיליוני שנים, בני אדם ישנו עם התינוקות שלהם. אנחנו כבר פחות רגילים לעשות כן ולא תמיד מקבלים עידוד חברתי לכך. לכי עם הלב שלך!

nomibeng

New member
לילה לא שקט

שלום ליאת תינוקך מתעורר בלילה לא בגלל האוכל, זה הרגל. אם לא תלמדי אותו לישון במיטתו בלילה כך זה גם ישאר עד גיל מאוחר יותר. אני מציע לך את מה שאני עשיתי: אני מעירה את התינוק שלי בן 4.5 חודשים ב 12 בלילה, מניקה אותו, משכיבה במיטתו ולילה טוב עד לפחות 5 בבוקר בלי אוכל. אם הוא בוכהת אני נותנת לו מוצץ והוא נרדם לבד. לפעמים הוא מתעורר מספר פעמים בלילהת אני מרדימה אותו עם מוצץ, בלי לדבר אליו ובלי להרים אותו לידיים. לילה זה לילהת צריך ללמד אותות אחרת תסבלי. בהצלחה

למעלה