לילה טוב?

אילתאס

New member
לילה טוב?

מבוגרים וילדים במשפחתנו מתמודדים עם בעיות שינה באופן קבוע, מה שגורם לתקלות מתקלות שונות. מישהו חכם אמר פעם: השאלה היא איך הופכים את הדפקט לאפקט. ברוח זו, ואחרי שנים של ניסיונות עיקשים ובלתי נואשים להבין, לטפל ולשפר את המצב, נולד ספר שנוגע בעדינות בנקודה הרגישה. זה ספר ילדים שמדבר גם למבוגרים, והוא מונשם כעת באינקובאטור אינטרנטי שנקרא "הדסטארט" (קישור בלוח "אירועים מיוחדים" של פורום זה).
שאלתי היא אל מי שהשעון הביולוגי שלו אינו תואם את השעון המקובל במשק או במוסדות ההשכלה – א. איך אתם מרדימים את עצמכם? ב. ובבוקר - האם אתם מתאימים את עצמכם ונאבקים לקום "בזמן" או שמצאתם את הנישה המתאימה לשעון שלכם?

אבישי ק

New member
מתרגלים ומתאימים או מוצאים עבודה שמתאימה לשעון הביולוגי

אני יודע שאולי זה נשמע כאילו זה סוג של הרמת ידיים
אבל גם אצלי השעון הביולוגי לא מתאים
אני נרדם אחרי 12 תמיד
ומתעורר רק אחרי 9
אין הרבה ברירות, או שמתרגלים שינה לפי זמנים אחרים
או למצא תעסוקה שמאפשרת לעבוד לפי השעון שלך

Mr Utterson

New member
פתרונות אפשריים

להפרעת שינה מהסוג מהאוחר (Delayed Sleep Phase Syndrome, DSPS) כוללים שיפור היגיינת שינה, טיפול במלטונין, טיפול באור, ו-CBT.

על מנת לאשר את האבחנה ולהתאים לך את הטיפול המתאים ביותר, מומלץ לפנות לרופא שינה ו\או למעבדת שינה. חלק מהבדיקות האפשריות הן שינה ויקיצה במעבדה תחת ניטור ו\או מעין שעון שלוקחים הביתה שרושם את דפוס השינה-עירות לאורך שבוע-שבועיים (נקרא אקטיגרף).

על אף שאין התמחות מוכרת בארץ לרפואת שינה, יש מספר רופאים שמתעסקים בזה, ביניהם פרופ' ירון דגן וד"ר ברוך אלעד (אשר השתלמו בארה"ב בנושא).

בהצלחה ורפואה שלימה,

מר. אטרסון

סובלת מכיתה ט' בערך

למרות שגם לפני זה אני זוכרת לילות לבנים. ניסיתי המון שיטות וכדורים. כדורים הופכים אותי לכלי ריק ומטשטשים מאד ביום למחרת. פשוט נאלצתי ללמוד לעבוד על מנוע ריק- להמשיך לתפקד אחרי שעתיים שינה או אפילו פחות.
ההצלחה הכי גדולה שלי הייתה עם תה שהרכבתי לבד של: לבנדר, שעונית וקמומיל. התה הזה נתן לי 8 שעות שינה עם יכולת להתעורר גם לפני תום ה-8 שעות. אני לא זוכרת למה הפסקתי את השימוש בתה...

אבישי ק

New member
יש לי בת קטנה אז אני לא יושן טוב בכל מקרה

היא דאגה להעיר אותי היום ברבע ל5

למעלה