לילה טוב לכם

לילה טוב לכם

אנחנו לא מכירים ואני בכלל לא יודעת למה אני כותבת לאנשים שלא מכירים אותי... התעוררתי היום והבנתי שאני נורא בודדה.זה ממש מעציב אותי. איך לא ראיתי שאני עובדת ועסוקה והכל הולך לי לאיבוד ואני לבד.

התופעה שאת מתארת מתרחשת אצל

הרבה אנשים במיוחד מאז מהפכת ההייטק, שאנשים התחילו לעבוד שעות מטורפות ופתאום באיזה שהוא שלב הרימו את הראש מהשולחן וגילו שהקריירה מוצלחת אבל השאר לא ממש. האם יש לך חברות או ידידים שנותק הקשר איתם בגלל העבודה ואפשר לחדש איתם את הקשר? אגב יש המון מועדונים חברתיים שעובדים בדיוק על הנקודה הזו של אנשים שאין להם זמן פנוי לצאת ולהכיר אנשים. באוניברסיטה יש דבר כזה לסטודנטים ואקדמאים (זה נקרא החצי השני אם אני לא טועה), ויש גם מועדוני חברים אחרים (יש מועדון שנקרא "חברים" שמפרסם את עצמו מדי פעם בעיתונים) ויש כל מיני חבורות שמתכנסות בגילאים שונים שאפשר לראות בעיתון המקומי. אפשר גם לנסות להפגש עם אנשים באמצעות תחביב משותף. אולי פעם בשבוע את יכולה ללכת לצייר/לפסל/אומנות לחימה/חדר כושר? זה גם מקום בו מכירים אנשים ובגלל הפעילות המשותפת יש רגעי שיחה. ואולי זה לא בגלל העבודה אלא בגלל הבעיה ליצור קשרים בשל ביישנות מוגזמת או סיבה אחרת, ודווקא סדנאות ליחסי אנוש יוכלו לעזור לך? עוד דבר שקורה בעקבות שעות העבודה הרבות בזמן האחרון זה אנשים שמכירים בני זוג וחברים דרך האינטרנט. מוצאים קבוצת דיון עם נושא שמענין אותם וכשהולכים למפגשים מוצאים אנשים עם לפחות תחביב אחד משותף. גם באי סי קיו אפשר (אבל צריך לחפש טוב). אז מה מענין אותך? אלו תחביבים היו לך פעם? האם מד"ב? יש כאן פורום מצוין. אולי בע"ח? יש הרבה פורומים לבע"ח ברשת. אולי את רוצה למצוא נשים שחושבות כמוך בפורום פמיניזם ומעמד האישה, או בחורים שכותבים באהבה ורומנטיקה ותוכלי לבחור אותם על פי כתיבתם? ואולי בפורום עשרים פלוס ? או שלושים פלוס? או ארבעים פלוס? ואולי בפורום אומנות? או מוזיקה ישראלית? או דווקא אוהבי סיינפלד? או אנשים עם מעורבות חברתית שכותבים בפורום כמו פער עדתי? או אולי אנשים עם בעיה משותפת שיש גם לך? אולי דווקא בפורום תמיכה תמצאי חברים. אל תתעצבי יותר, העצב עשה את תפקידו - גרם לך להבין שיש בעיה. עכשיו הגיע הזמן להעביר את האנרגיות בלמצוא פתרונות. מה את אומרת?

Kaya

New member
סקרנית היי ../images/Emo13.gif

קודם כל הסתכלי על הצד הטוב שבעיניין - התעוררת היום והבנת את מה הבנת, הרבה אנשים היו רוצים להיות במקומך כרגע !!! בשניה הזאת בו הבנת שאת בודדה עוד הרבה הרבה אנשים מסתובבים עם ההרגשה הזאת - אך לא "מתעוררים". ועכשיו, כשאת יכולה לברך על כך, הגיע הזמן לעשות עם זה משהו. כי להתעלם מזה - זאת לא אופציה בכלל... זה רק עיניין של זמן עד שההרגשה הזאת תצוף על פני השטח בשנית. כל מה שנותר לעשות הוא לפתוח את ליבך ולהסכים "לקבל" אליך אנשים חדשים חברים חדשים או אפילו לחדש קשרים ישנים. לי יש חברות מימי התיכון שאם אתקשר אליהם היום, אחרי 10 שנים - אני יודעת שהן תהינה שם.. וגם אם לא - אז זה רק אומר שדרכינו השתנו עד לכדי פערים גדולים מידיי. בכל אופן - יש לך הרבה אופציות. ןהכל יקרה, רק אם תרצי. להכות על הברזל כל עוד הוא חם
בהצלחה, מרג.

גיל גיל

New member
בואי נתחיל.

למה את עובדת? כדי להשיג את הדברים שאת רוצה! נכון? מה עשית? נתת לעבודה להפריע לך בדרך לדברים שאת רוצה, ואפילו לגרום לך להזניח את עצמך ואת האושר שלך! את הפיתרון את כבר יודעת, נכון? אז עכשיו אני מחזיר את הכדור לידיים שלך, מה את מתכוננת לעשות בעניין? תכתבי, מה את חושבת שאת הולכת לעשות? אם את לא יודעת, אנחנו מתחייבים לעזור!!!

העבודה לוקחת לי את כל הזמן

היא תובענית וקשה אבל גם מספקת ועמלתי המון להגיע אליה. אבל בסוף היום אין לי עם מי לדבר. אני באה הביתה אל הדיסקים ,הטלויזיה והספרים, ואין לי כוח להתחיל לקשור קשרים. אני יודעת שזה נשמע כאילו אני אדם לא חברתי אבל זה לא נכון זה רק ענין של זמן וכוח.

לאורלי

זה לא נכון מה שכתבת לגבי זמן וכוח. לפעמים בחיים יש אילוצים. לא תכננתי להיות כל כולי בעבודה. היום גם הדרישות כלפי כל כך גבוהות שגם אם אני רוצה לקצץ, אין לי ממה. בסוף היום אני מגיעה הביתה תשושה לחלוטין, בקושי נרדמת והזמן טס לו.

בחיים יש אילוצים. אבל מלבד מוות

הם הפיכים. אין חובה לאף אחד להיות כל כולו בעבודה. אנשים מסביב חיים מצוין עם שעות פנאי. אולי את צריכה להפסיק להענות לדרישות הגבוהות שמופנות כלפיך. הבנתי שהשקעת הרבה כדי להגיע לעבודה שאת נמצאת בה, ובמשך תקופה זה אכן היה דבר טוב בשבילך ולא הרגשת בהעדר דברים אחרים, אבל עכשיו זה לא הדבר הכי טוב בשבילך אם הוא לא מאפשר לך דברים אחרים שחסרים לך. אם אחרי שהאצלת משימות שאינם חייבות להעשות על ידך (למשל שהעוזר יעשה נקיון כביסה וקניות, להאציל סמכויות לאנשים שמתחתיך בעבודה וכו´), עדין אין לך זמן פנוי לדברים שחשובים לך, את צריכה לעשות שינוי. הרי במצב הנוכחי גם אם איך שהוא תשיגי חברים מן המוכן, לא יהיה לך מתי להפגש איתם ולשמור איתם על קשר. אז נוצרה סיטואציה בחייך שהתאימה לך בעבר, ולא מתאימה לך יותר בהווה. אז שני אותה.

למעלה