לילה בלי ירח

לילה בלי ירח

לילה בלי ירח, הלילה הזה הוא שקט, כן שקט מדיי לטעמי, אפילו הזבובים פרשו למקום מחבואם. ואני נותרתי פה עם כל עול מחשבותיי, ספק תוהה ספק מדברת לעצמי האם השקט הזה מרמז לבאות. האם יש מישהי שם בארץ ביקום כולו מקלידה כמוני את רצונה לפתוח דף חדש לחיים טובים יותר? כל חיי שאפתי לשלמות שידיי אינם משגת. רציתי את הבלתי ניתן להשגה עשיתי את הבלתי יאומן, החזקתי כנגד כל הסיכויים. לחמתי גם שהחרב שברשותי היתה חרב פיפיות וידעתי כי כל צעד שאעשה נראה קטן מבפנים אך הוא צעד אדיר להשגת מטרותיי. הכרתי נשמות שליוו אותי בחלק גדול ממסע חיי, היו שנטשו באמצע והיו שנשארו שם עד היום. נטועים, חזקים מסרבים לשחרר כי הקרבה טובה להם. בתקופה הקשה של חיי הרגשתי כתחנת אוטובוס ריקה שהעוברים ושבים באים למצוא מחסה, נחמה ושוב נוטשים כשהסערה עוברת, כאבתי את כאבם, חוויתי את מצוקתם, רוממתי את רוחם וכששחררתי הם כבר לא היו שם בשבילי. הכאב היה קשה מנשוא, מביטה בחדר הריק ממש אלגוריה למה שמתחולל בי. הרגשת יאוש חלחלה לליבי, ארזה תיק ועברה לגור בחדר השמאלי בליבי בלי לשאול את בעלת הבית אם החדר פנוי להשכרה. עברתי דירה, ועוד אחת ושוב עברתי בלית ברירה, הרגשתי כי החיים לקחו את המושחות ממני והינני הולכת כמו מוכת אמוק לדרך לא דרך. שוב עיר זרה, אנשים שלא הכרתי פרצופים שלא ידעתי וחברים שהשארתי מאחור. דף חדש פתחתי ריח של ירוק באוויר, נכנסת לפורום לפרוק את הלב, נקשרת באנשים שנוגעים בנבכי נפשי מזכירים לי כי יש חיים בתוך כל הבלאגן בחיי. לילה בלי ירח הכל שקט, אנשים קטנים בבתים מפלסטיק חיים להם בבועת סבון. אולי טוב להם ככה ואולי ככה צריך לחיות אך את הבועות שלי פוצצתי מזמן. את שנגעת בי ואולי יש לאמר שתיכן. שינית לא מעט דברים בחיי הזכרת לי דברים שהספקתי לשכח, הזכרת לי מי אני באמת. לילה בלי ירח ואולי הוא שם במרומים מחכה שאשא את עיניי ואקרא לו ואזכור כי הוא שם לעולמי עולמים. אני

"תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר ..."

סביר שהירח ממש בעוד רגעים יצא להאיר לך את דרכך וללוות אותך...... עברת הרבה, אבל הכל לטובה, כמה שזה נשמע קלישאתי? באמת ובתמים מאמינה שמדובר בכאבי גדילה. ככה זה, מי כמוך יודעת, החיים מעבירים אותנו אינסוף מבחנים, כאילו לבדוק בכל פעם מחדש עד כמה אנחנו באמת מחוייבים להיות נאמנים לעקרונות שלנו, לרצונות, לשאיפות, להגשמות, ולא רק דרך הגשמה, אלא דרך לא מעט מכשולים וכשלונות. ובכל זאת יקירתי, אל תאבדי כיוון ואל תחפשי תשובות אצל אדם אחר ממך, רק את יכולה לייצב את הבפנים במידה כזו שתאפשר לך להיות כל מה שאת רוצה ויכולה להיות. אם רק תשארי מחוייבת ללב שלך. פשוט תמשיכי בדרכך, עם כל הקשיים, גם אם את עדין לא יודעת לאן פנייך מועדות, משהו בתוכך תמיד מכוון, אז תמשיכי הלאה, אל תוותרי, לא רק בגלל הקשיים אלא גם בזכותם. ותמיד תזכירי לעצמך..... תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר...אבל הוא מגיע, אם רק מאפשרים לו..... ורק דבר אחד, לא שיניתי שומדבר בחיים שלך, אפחד לא יכול לשנות עבורך.... רק את שינית. ואם שינית, את יכולה להמשיך ולשנות כל עוד תרצי. " אם קלקלת, אתה יכול גם לתקן, כן כן".... אני בעד לקיחת אחריות ונקיטת עמדה של שינוי מתוך הכרה, ולא מעודדת הרמת ידיים וכניעה למצב קיים....... אז קדימה, תמשיכי בדרכך...... אולי אם תשני גישה, אפילו תצליחי להנות למרות הקשיים? שנה טובה ומלאת אופטימיות, שינוי ואהבה עבורך....

pizi33

New member
קודם כל אני רוצה

להגיד שאת כותבת נפלא. דבר שני הלילה הוא אכן "לילה בלי ירח" יש לנו לילה כזה בכל תחילת חוד שעיברי. והיום ראש חודש תשרי (כאילו שאת לא יודעת את זה). לעומת זאת השמים בהירים ומלאי כוכבים. תחנת אוטובוס נטושה, מטאפורה קשה. כי אם את תחנת אוטובוס אז אנשים באים והולכים ובאמת לא נשארים, חלקם יחזרו מחר באותה השעה חלקם בעוד שנה, חלקם תיירים של פעם בחיים. אם את נטושה אז אין אף נוסע לאיש אין מה לחפש אצלך ולאותו המבולבל שלא יודע שהאוטובוס כבר לא עובר אצלך יותר את צריכה פשוט להגיד "סליחה, אבל האוטובוס שאתה צריך לא עובר כאן יותר" אם במקרה הוא יגיד לך אני לא צריך את האוטובוס אני צריך את התחנה, את כבר לא נטושה. לא יודעת אם זה מעודד או הופך את העסק לקשה יותר אבל זאת המציאות של המטאפורה שאת בחרת, אני רק ניסיתי להאיר אותה באור שלי. ולנושא חברים שלוקחים את כל מה שאת מוכנה לתת וכשהם לא צריכים אותך יותר הם לא שם. זה ממש כואב אבל, אם הם כבר לא שם בגלל שהם לא צריכים אותך יותר, אז מזל שהם לא שם. חברים שרק צריכים הם לא חברים, הם צרכנים או בשפה המקובלת לקוחות. מי שצורך/לוקח צריך גם לשלם. אם התמורה היא שימוש חד פעמי/קצר מועד. ואת זה את כנראה לא כל כך אוהבת, כדאי לך לנסות לבחור חברים שיש להם גם משהו לתת לך לאורך כל הדרך. (עצה קלה מאוד לכתיבה /דיבור קשה מאוד לביצוע, אני יודעת ומתנצלת). בועות (מכל חומר שהוא) סופן להתפוצץ מעצמן. אם פוצצת את הבועות שלך בעצמך, אז יש לך הרבה אומץ ומצד שני ויתרת על חלק מההגנות לפני הזמן.

למעלה