לילדים נמאס מהכל!!!!!

טללבן

New member
לילדים נמאס מהכל!!!!!

בכל יום אותה בעיה!!! מה מכינים לארוחת צהרים???? ואם תשאלו מסביב תשמעו את כל האמהות שואלות את עצמן את אותה שאלה , חוץ מאותן אמהות ``בעלות מזל`` שהילדים אוכלים במועדונית/צהרון והבעל בעבודה ואז מה שנשאר זה משהו קל בערב ונגמר הסיפור אבל... אני כבר כמעט שנה בבית (מאז הלידה של בתי השלישית) ונכנסתי למעגל הנשים שמדברות אל עצמן בכל יום ושואלות את אותה שאלה אז, חברה` אולי תתנו קצת רעיונות? ארוחות צהרים פלוס תוספות. בשרי חלבי מה שלא יהיה, קצת רעיונות , לא מסובכים , לא ארוחות גורמה ולא ביין או בדבש, פשוט את הדברים הפשוטים שהילדים אוהבים. אולי עוד נוציא פה חוברת לאמהות מיואשות עם מבחר מטעמים לילדים מפונקים!

meravido

New member
נתחי חזה עוף עם תפו``א

זו ארוחה מלאה ואין אפס - ילדים ומבוגרים מתים עליה: לטגן בצל גדול שיזהיב (אם הילדים לא אוהבים בצל אז פשוט לגרד אותו בפומפיה - להטעות את האויב) להוסיף שן או שתיים של שום כתושות להוסיף חזה עוף פרוס לרצועות ולטגן לתבל במלח פלפל לחתוך תפו``א (בכמות הרצויה) לקוביות להניח בקערה גדולה ולתבל אותם בהמון פפריקה (ילדים אוהבים אוכל אדום), מעט כורכום ואיזה כף אבקת מרק ומעט שמן - ועכשיו להקפיץ את הקערה כדי לפזר את התבלינים באופן אחיד. לשפוך את התפו``א על החזה עוף. להוסיף מעט מים לתת רתיחה ולהנמיך אש ולבשל עד שהתפו``א מתרככים. אפשר לעשות אותו דבר עם קציצות, עוף, נקניקיות (עם הנקניקיות לשים רק בסוף הבישול של תפוה``א כדי שלא יתפוצצו). בתאבון

meravido

New member
ועוד מתכונים

קודם כל, כדי שלא תרגישי בודדה, אני אמנם עובדת ובני בצהרון ובעלי אוכל בעבודה ארוחה חמה אבל שני הגברים שלי (השלישי עדיין יונק) צריכים ארוחה חמה ברוב ימות השבוע וגיוון (יעני כל יום אוכל טרי). אז נתתי פה פעם מתכון לפיצה (אמרת שלא משנה אם זה חלב או בשר) והילדים מתים על זה (עשיתי שני מגשים לגן הילדים של הבן שלי והילדים טרפו). קציצות ואורז, פירה עם שניצלים ואני אנסה לחשוב על עוד משהו מרב

וספגטי עם טונה צליל מאוהבת בזה

ואפשר גם: פתיתים והמבורגר, קוסקוס עם ירקות, צ`יפס וקציצות דג, אורז וקציצות ברוטב עגבניות, עוף בגריל עם תפוחי אדמה ועוד... כמובן שאפשר לשחק עם השילובים בכדי למנוע שעמום... ואצלנו תמיד יש ירקות חתוכים ליד (צליל מעדיפה עגבניה וגמבה) והכי חשוב: הגעתי למסקנה שאפשר להגיש כמעט הכל אם יש הרבה מהאדום האדום הזה והכוונה לא לעדשים אלא לקטשופ דווקא..... :) :)

ואפשר גם H-)

ספגטי עם טונה (צליל מאוהבת בזה)או פתיתים והמבורגר, קוסקוס עם ירקות, צ`יפס וקציצות דג, אורז וקציצות ברוטב עגבניות, עוף בגריל עם תפוחי אדמה ועוד... כמובן שאפשר לשחק עם השילובים בכדי למנוע שעמום... ואצלנו תמיד יש ירקות חתוכים ליד (צליל מעדיפה עגבניה וגמבה) והכי חשוב: הגעתי למסקנה שאפשר להגיש כמעט הכל אם יש הרבה מהאדום האדום הזה והכוונה לא לעדשים אלא לקטשופ דווקא..... :) :)

דפדפ

New member
טללבן, לי היתה אותה בעיה

כל יום לפני ארוחת צהריים היה סימפוזיון מה להכין היום. בסוף, מרוב יאוש, הכנתי לוח שבועי וסיכמתי עם הבן שלי למפרע מה יואכל במשך כל יום השבוע. זה עבד טוב כמה זמן, אח``כ התחיל מו``מ של תחליפי את יום שני עם יום חמישי וכו`, אבל יצאתי מהויכוחים הממאיסים כל יום. תנסי את הרעיון, אולי יעבוד.

mohadib

New member
נקניקיות עם כרוב וקטשופ

ארוחה שלמה ומהירה (אם אבות יכולים להצטרף למועדון) הבסיס למתכון הינו בחוברת מתכונים של אוסם. חומרים : 250 גרם פתיתים אפויים שמן 2 כוסות מיים 1 כרוב בינוני 1 בצל קטן 2-4 כפות קטשופ (לפי מידת ההתמכרות) 1 כפית מרק עוף 12 נקניקיות חתוחות הכנה מטגנים את הפתיתים מוסיפים את המים ומבשלים כ 15 דקות במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומוסיפים את כל שאר החומרים (למעט הנקניקיות) ומבשלים מכוסה על אש קטנה. אחרי כ 20 דקות מוסיפים את הנקניקיות והפתיתים האפויים וממשיכים לבשל למשך 8-5 דקות. ניתן להגיש מיד או לאפסן במקרר ולחמם בשעת חרום

yaron1

New member
ואפשר גם

א) נקניקיות קוקטייל עטופות בבצק עלים. ב) פולקס של עוף בציפוי (בסגנון קנטאקי פרייד צ`יקן) ג) מאכלי פסטה שונים כגון הבולונז הידוע, לזניה עם בשר. ד) לקנות עוף מוכן בגריל.

אתי.ו

New member
רעיונות לארוחת צהריים

אספר לך מה הולך אצלי לארוחת צהריים: -פירה - ואפילו לאחרונה הבנות שלי התחילו לאהוב את זה עם בצל מטוגן. -אורז, וליד זה אפונה עם רוטב עגבניות שאפשר לשים על האורז. -ע``ג האריזה של הפתיתים אפויים בצורת אורז יש מתכוןלפתיתים בנוסח תאילנדי, מה זה טעים.... תנסי -וגם פתיתים עם רוטב אדום. -ספגטי ופסטות למינהם עם רוטב אדום (אלא מה?) לגבי מנהת הבשר : שניצל כמובן... כדורי בשר ניתן גם עם אפונה ותפ``א ברוטב, נכון, אדום. ובשקט בשקט אפשר גם שניצל של עוף טוב

Iris G

New member
ספגטי ברוטב גבינה

(MACARONI & CHEESE) הילדים פה לא יכולים בליץ תודעי אם צריכה מתכון. הילדים שלי הולכים לגן בלי צהריים (אני צריכה להביא) ובקיץ בלי לחמם את האוכל (כך שזה ממש מבצע מה לעשות להם) הפיתרון שלי - לקחתי כמה תפריטים מחברות שהילדים שלהם אוכלים בגן, ואני אורזת צהריים דומה לתפריט החודשי של גן זה או אחר

טללבן

New member
לכולם תודה

אין ספק שהעשרתם את מטבחי ברעיונות חדשים ובדברים ישנים שנשכחו ממני תודה

טללבן

New member
רקדנית יקרה

כנראה שאנחנו און ליין, בזמן ששאלת לאן נעלמתי אני כתבתי למעלה את הסיבה שהיא סיבה כאובה ביותר: ד י א ט ה !!! כן סוף סוף החלטתי להגיד ביי ביי למשקל העודף שנשאר מהלידה האחרונה (רוני כבר בת 10 חודשים הגיע הזמן...) ולקרוא את המרשמים בפורום לא מוסיפים לי בתקופה זו (מיצי הקיבה עובדים רק מלקרוא את המטעמים) אבל אל דאגה: א. אני מציצה מדי פעם (מכור זה מכור) ב. לא נוטשת לתמיד!!! עוד 5 ק``ג ירדו ואז אני פה במתכונת מלאה!! תודה על ההתענינות שיהיה לך יום נפלא!! טל

למעלה