ליכן פלנוס

ליכן פלנוס

אתמול קיבלתי את הבשורה... בנתיים קלינית ללא ביופסיה, אבל לפי מה שקראתי באינטרנט זה נראה מתאים. הרופא רשם לי מינוציקלין ומשחת דרמובט. מה דעתך?

תודה, האם יש עוד משהו שמומלץ?

מה עושה הדרמובט? האם בכל מקרה אני צפויה לסבול מהמחלה כמה חודשים או שנים? מה דעתך על המינוצין, יש בכלל טעם לנסות? (אני מאוד לא אוהבת להשתמש באנטיביוטיקה "סתם")

תשובה

שלום רב, 1. הכי חשוב זה לשקול את האפשרות שילפת שטוחה נגרמת כתוצאה מתרופה. אם התחלת בשנים האחרונות תרופות חדשות הן עלולות לגרום לליכן פלנוס. התיעצי עם הרופא שלך בנושא. 2. הדרמובט - אמור להרגיע את התהליך הדלקתי בבסיס הילפת השטוחה. 3. לגבי מינוצין - איני מכיר את השיקול שבמתן תרופה זו - בררי עם הרופא שרשם לך זאת. בברכה

תודה לך

אכן לפני כחודשיים אושפזתי בשל הפלה שהתפתחה לגרידה ובמהלך האישפוז קיבלתי מס תרופות, הן לכיווץ הרחם והן אנטיביוטיקה והפצעים הראשונים הופיעו מיד לאחר האישפוז. את האנטיביוטיקה המשכתי עוד 5 ימים ומאז אני ללא תרופות אך הפצעים התרבו. משחת הדרמובט מסייעת מאוד להפחתת הגרד ולהקטנת הנגעים. לאחר קריאה באינטרנט החלטתי שלא להמשיך עם האנטיביוטיקה. לצערי הרופא לא הסביר לי דבר על המחלה (למרות שביקשתי הסבר על המחלה ועל התרופות שרשם לי) וכל מה שאני יודעת זה מקריאה באינטרנט. כמובן שאני אחליף רופא. מה הן תופעות הלוואי של משחת הדרמובט? האם מומלץ להמנע משימוש ממושך? מה האלטרנטיבות? תודה רבה לך.

דרמובט

זוהי משחה סטרואידלית. יש לה תופעות לואי שונות. תמיד ברפואה שוקלים תועלת מול נזק. בעיקר אם הטיפול מועיל כפי שאת מתארת, אז יש ערך להמשכו. מאידך בהמשך ניתן לשקול הקטנת מינון או החלפה למשחה אחרת, אבל לצורך המלצות ספציפיות עלייך להבדק. בברכה .

למעלה