ליכוד חסרת בושה.

ronen1981

New member
ליכוד חסרת בושה.

פורסם בYNET היום ועדת הבחירות החליטה לא לפסול את ברוך מרזל הוועדה החליטה ברוב של 21 לעומת 18 לא לאשר את בקשת העבודה לפסול את מרזל. השופט חשין, שתמך בפסילת מרזל: "אני המום". העבודה: נערער לבג"ץ. הערב אישרה הוועדה גם את התמודדות "חירות" סמדר שמואלי ברוך מרזל, ממנהיגי תנועת כך, יוכל להתמודד לכנסת ה-16 – כך החליטה אחר הצהרים (א´) בהצבעה שמית ועדת הבחירות המרכזית. 18 חברי הוועדה הצביעו בעד פסילתו של מרזל, לעומת 21 שהתנגדו. גם ההצעה לפסול את רשימת "חירות" כולה מהתמודדות נפלה הערב, והיא תתמודד בבחירות. יו"ר ועדת הבחירות, השופט חשין, לא התנגד להתמודדותה של תנועת "חירות", אולם תמך בפסילתו של ברוך מרזל. חשין אף אמר לאחר הדיון בעניינו כי "אני המום מהחלטת הוועדה". המפלגות שהתנגדו לפסילתו של מרזל הן הליכוד, ש"ס, האיחוד הלאומי, חירות, ישראל בעלייה, המרכז, המפד"ל, יהדות התורה, וגשר. תמכו בפסילה - נציגי העבודה, מרצ, שינוי, חד"ש, בל"ד, תע"ל, המפלגה הלאומית ערבית, והברית הלאומית המתקדמת. התמודדות מרזל אושרה למרות המלצתו החד משמעית של השופט חשין, לפסול את מרזל משום שהוא עומד בראש ארגון טרור גזעני ופעיל. כמו כן התקבלה ההחלטה בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, שדרש גם הוא את פסילתו. מרזל, הממוקם במקום השני ברשימת "חירות", אמר לאחר ההצבעה כי "ועדת הבחירות קיבלה את רצון העם ולא נסחפה אחר עמדות השמאל הקיצוני". הוא סירב לומר מה יחסו למשנתו המדינית של הרב מאיר כהנא, מנהיג "כך" לשעבר. "השמאל הראה היום פאניקה בגלל הסקרים. אני הצהרתי הצהרה שאורכה 50 עמודים לפני הוועדה, ואני מהיום הולך לפעול במסגרת חירות. אני מתחיל לעבוד לקראת בחירתי לכנסת, ולהשגת חמישה מנדטים לחירות". הוא הוסיף כי "אפעל בדרכים חוקיות למען ארץ ישראל". חשין: "עליך לטבול בנהר 70 פעם כדי להיטהר" ההצבעה התקיימה לאחר סיכום ארוך של השופט מישאל חשין, שתקף את מרזל בחריפות. השופט חשין טען כי מרזל היה והינו עדיין מנהיג של תנועת כך, שבית המשפט קבע בעבר כי היא ארגון טרור בעל משנה גזענית. "ברוך מרזל היה יד ימינו של כהנא. כהנא נרצח ב-1990 ומרזל ידע שחייב הוא להסוות את פעילות כהנא משום שתנועת כך כבר נפסלה בעבר. בשנת 1991 שונה המצע של כך אך היה זה שינוי קוסמטי, בלי שנעשה שינוי אמיתי…מסקנת בית המשפט היתה שכך היא תנועה חיה וקיימת ולא מחסן זנוח, עם אותן מטרות נלוזות שהיו לה תמיד. אני חושב שדי בחומר התעמולה שמונח לפניכם, הכולל כרזות הקוראות לגירוש האויב הערבי, מאמרים וכולי, כדי לפסול את מרזל". לדבריו, תנועת כך ממשיכה את דרכו של כהנא, שדרכה פסולה מפסולה. זו דרך כל כך קיצונית, שצריך לטבול בנהר 70 פעמים עד שתטהר את עצמך מעקרונות התנועה. עיון בחומר הראיות מראה שמרזל הוא המנהיג הבולט של כך". מרזל: אני לא נלחם בכל הערבים מרזל הגיש לוועדה תצהיר בן 50 עמודים בו הוא מתחייב לקבל את עקרונות תנועת חירות. בעת הדיון, אמר מרזל: "אני בעד להיאבק באויבים שרוצים להשמיד אותי אך אני לא מכליל את כל הערבים ולא נלחם בכל הערבים. היום, כאשר אני מקבל את הזכות הדמוקרטית להתמודד - אני מקבל גם את החובות". בתום דבריו של מרזל ציין השופט כי הוא לא הוקיע את הרב כהנא. השופט חשין התייחס לטענתו של מרזל בדיון כי הוא חבר היום בתנועת חירות ומקבל את עקרונותיה. לטענת השופט, עד לפני זמן קצר נשא מרזל את דגל כך ולא ניתן בזריזות כה גדולה להחליף נאמנות פוליטית. "רק אלוהים יכול ליצור מציאות באמרי פה. הראיות זועקות בקול רם, שאין רם ממנו. והמסקנה האחת והיחידה היא שצריך לפסול את מרזל". פינס: נערער לבג"ץ בליכוד הוחלט לקראת ההצבעה על מתן חופש הצבעה לנציגים בוועדה, אולם כולם תמכו במרזל פה אחד. ח"כ מיכאל איתן (ליכוד) אמר לאחר ההצבעה כי "בדיון לא הוכח שמרזל הוא מנהיג כך, לא על פי אמות המידה המשפטיות שלי. אתם רוצים שנחליט על פי מה שהיועץ המשפטי חשב". במפלגת העבודה הביעו מורת רוח מתוצאות ההצבעה. ח"כ אופיר פינס שהגיש את העתירה לפסילתו של מרזל, אמר כי בכוונתו לעתור לבג"ץ כדי להציל את כבודה של הדמוקרטיה הישראלית. "היום נתן הליכוד כרטיס כניסה לכנסת לגזענות, לשנאה, להסתה ולאלימות. ההצבעה הפושעת של הליכוד היום מוכיחה יותר מאלף עדים שפתחת לפניו המחייכות של שרון מסתתרת מפלגת ימין קיצונית. הליכוד של בגין ושמיר תמך בפסילת כך, אך מנהיגיו בהווה תומכים בממשיכי דרכו של כהנא, כיוון שמרזל זה כהנא". ח"כ זהבה גלאון (מרצ) אמרה כי "זהו אחד מרגעי הקלון של כנסת ישראל. אני מקווה מאוד שהבוחר לא יכניס את מרזל לכנסת". בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס

דעתי

1. לדעתי הליכוד, וכמוהו שאר המפלגות, היה צריך להתיישר עם עמדת היועץ המשפטי לממשלה. עמדת יו"ר הוועדה חשין אינה בעלת משקל גדול לטעמי בנושא זה, כיוון שניתן לערער גם ככה לבג"צ ושם תתבטא דעתו של ביהמ"ש העליון. 2. אלא, שמרגע שמפלגת העבודה שברה את הכלים ולא התיישרה לפי עמדת היועץ, כפי שעתה בעניין מופז, יש לאנשי הליכוד את הזכות המלאה להצביע לפי מצפונם. אני בד"כ נגד טענה ש"זה הם התחילו", אבל במקרה הזה היא תופסת ועוד איך. 3. למה היא תופסת? כדי למנוע מקרים כפי שקרו בעבר, בהם הליכוד נתן יד לפסילת כהנא, ואילו המערך לא נתן יד לפסילת מפלגות ערביות התומכות בטרור. צדק צריך להיות שווה לכולם, בוודאי במקרה הנוכחי: הרי מרזל לא מטיף לרציחת ערבים, לכל היותר הוא מטיף לגירושם, ואילו בשארה וטיבי תומכים בארגונים שרצחו יהודים הרבה. 4. לגבי דעתי האישית- איני יודע כיצד הייתי מצביע, שכן לא כל החומר בנושא מרזל מונח לפני (בניגוד לנושא בשארה, שם קיבלתי סקירה ארוכה וממצה).

masorti

New member
בגיניסט יקירי...

לא יאה שתסתתר מאחורי התחשבנויות טכניות ותתמקד בנימוקים של טיבי תמורת מרזל או היועץ המשפטי מול השופט חשין. ברוך מרזל הוא כהניסט, ושנינו יודעים שבני בגין (ויש להניח שגם אביו של בני בגין) היה מכנה אותו "זיהום מוסרי". צריך למנוע כניסת אנשים כאלה לכנסת, בלי שום קשר לשאלה האם מפלגת העבודה תתמוך בהשלכת טיבי החוצה. ממש לא מעניין אותי האם מפלגת העבודה שברה את הכלים או לא.

להזכירך

חה"כ מיכאל איתן היה מגדולי הלוחמים נגד כך וכניסתה לכנסת. הוא הצביע היום נגד הפסילה. ההתחשבנויות הטכניות שלי לא היו הסבר לשאלה מדוע יש להצביע בעד או נגד פסילת מרזל. בעניין זה ציינתי שאין לי את כל המידע. הן מהוות מבחינתי הסבר לדבר אחד בלבד: מדוע יכלו להצביע נגד עמדת היועץ המשפטי.

masorti

New member
חבר הכנסת איתן אינו נזר הבריאה...

אזכיר לך שהוא חתום על הסכם ביילין-איתן (הקשור להסכם ביילין-אבו מאזן). העובדה שהצביע נגד הפסילה אינה ראייה לכך שהמעשה היה נכון מוסרית וציבורית.

masorti

New member
אני ממליץ לך לקרוא את הידיעה...

ב"מעריב" של היום (לינק מצורף למטה). חה"כ מיכאל איתן ברוב תמימותו הסביר שמרזל חזר בו מהכהניזם. נו באמת... אז מרזל מסר הצהרה פיקטיבית ואמר את מה שכולם רצו לשמוע. כדי לדעת את האמת לגבי מרזל (לפחות לפי העיתון), כדאי שתקרא את הפיסקאות הראשונות (10 שורות ראשונות בערך) בחלקה השני של הכתבה = החלק שכותרתו "מרזל הוא ראש ארגון טרור". מובא שם תיאור של ראיות שונות מפי עו"ד טליה ששון. קרא היטב את הנאמר שם. מרזל עזב את הכהניזם??... הצחקת אותי.

ראליסט

New member
היום ראינו את חרפת הליכוד.

ואינני מתכוון דווקא לנושא בלומנטל,שמריח ריח של צביעות,שכן נראה האם מסיה שרון ידרוש להדיח את בנו יקירו,שגם ניצל את "זכות השתיקה",וגם מפלגת העבודה שנגועה ברבים שנצלו פרצה כזאת בחוק. כוונתי היא למשהו משמעותי יותר:אי תמיכת הליכוד בפסילתו של הפשיסט מרזל לריצה ברשימת חרה...סליחה "חירות" (לא להאמין שהוא רץ בשם של מפלגה שהקים מנחם בגין.בגין היה רואה באחד כמו מרזל בדיוק כמו בנו,טינופת מזוהמת!!!).אני בעד פסילת כל גורם שהתנהגותו ומעשיו הם אקסטרה קיצוניים,ולכן יש לפסול את בל"ד בלי קשר למרזל .אבל פה עבר הליכוד את הגבול והראה שהוא קטנוני בדיוק כמו העבודה! מה זה האיזון הקדוש הזה???.אם העבודה אינה רוצה בפסילת בל"ד ובתמורה הליכוד אינו פוסל את מרזל,משמע,שתיהן מפלגות מחורבנות (וסליחה על הגסות-אבל אני כן זוכר שברוך מרזל ירק על נשיא המדינה לשעבר עזר ויצמן וכינה אותו בכינויים שרק אויבי ישראל כינו את היהודים.זו כשלעצמה עבירה,שרק כבודו של הנשיא מנע ממנו להתלונן עליה למשטרה,ולהביא למאסרו של מרזל...שלא לדבר על החשדות לגבי מעורבותו ברצח רבין-אולי שיחקרו לפני שיתנו לו לגיטימציה???). ומה כל הענין-הרי הליכוד רוצה לפסול את בל"ד,לאו דווקא רק בשל התנהגותו הברוטלית של מסיה בשראה,אלא משיקול אלקטורלי-אם בל"ד לא תרוץ לכנסת,עשויים תומכיה שלא לבוא להצביע ובכך הגוש הערבי בכנסת יקטן,ואז...שזה השיקול האמיתי-סכנת הגוש החוסם שעלולה למנוע משרון הקמת ממשלת ימין+חרדים,תעלם לחלוטין.אגב,מסיבה זו (ולא מאהבת בל"ד), העבודה מתנגדת לפסילתה. ושאלה אחרונה...נניח שחירות תכנס לכנסת עם 2 מנדטים,האם שרון ישתף אותה בקואליציה,או ישתמש בה כגוש חוסם? אז למה מלינים בליכוד שהמפלגות הערביות הן גוש חוסם לעבודה? (ובעיני מרזל=בשראה=טיבי!!!-ואולי מסוכן יותר,כי בשראה סתם יכול לדבר-ורק גורם להסתיגות גדלה ממנו אף בקרב השמאל המתון,בעוד שמרזל עלול לסחוף איתו יהודים כמו שכהנא הפשיסט הצליח). ליכוד ליכוד-אתם לא תחליף שלטוני.אתם כמו העבודה,תסביך שלטוני.

muk99

New member
אכן מיקי איתן היה מעורב בפסילת כך

בזמנו. אבל יש הבדל גדול מאוד בין הרב כהנא המנוח לבין "כהניזם" גם אם תלמידיו לא ממש יודו בכך. נראה לי שאנשים כמו ברוך מרזל ונעם פדרמן שגדלו בהוויה הישראלית ניגשים לאידיאולוגיה בצורה יותר ריאלית ופרגמטית. הדיבורים על מדינת הלכה ועל חוקי הפרדה גזעית עברו כבר מזמן ל"בוידעם". מה שנשאר בעיקר זה נושא הטרנספר. במהות, לדעתי, גישתם לטרנספר אינה שונה מהרבה מגישתו של גנדי המנוח (לא שאני מקבל גישה זו או זו). אנשי תנועת כך בעיקרון כקבוצה או כיחידים מעולם לא בצעו פעילות פלילית אלימה של ממש כננד אזרחים ישראלים, בייחוד יהודים אבל גם לא נגד ערבים ישראלים. ולפחות כל עוד אוכלוסיות רחבות בקרב הערבים בישראל ביש"ע ובמדינות ערב שוללות את זכות קיומנו, אני סבור שהתמיכה בחילופי אוכלוסין היא לגיטימית, גם אם אני שולל אותה מסיבות מוסריות וריאליות כאחת. תנועת "כך" מעולם לא היתה גוף טירוריסטי ודיעותיה גם אם מסלידות, הן לגיטימיות. יחד עם זאת, השיקולים של מיקי איתן בזמנו כשדחף לפסילת תנועת "כך" לבחירות לכנסת היו פוליטיות (הם גזלו קולות רבים מהימין ואי אפשר היה להכניסם לקואליציה..)ולדעתי שיקוליו בהצבעה של היום נגד הפסילה הם גם פוליטיים. די הרבה בוחרי ימין כעסו על הוצאת "כך" אל מחוץ לחוק. המבחן יהיה אחרי הבחירות אם תנועת חירות תעבור את אחוז החסימה. האם ממשלת שרון תסכים שברוך מרזל יהיה חבר בקואליציה? אני מניח שקליינר לא היה מתאבל אם היו פוסלים את מרזל כשהוא מקבל את קולות תומכי כהנא ואת הכח הארגוני שלהם שהוא לא מבוטל. כך היה נהנה מהקולות ויכול להנות סוף כל סוף מכסא ממשלתי..נראה מה יעשה בעניין בג"ץ. אם יתאפק מלהכניס סטירה נוספת למחוקקים שהחליטו להכשיר את מרזל.

hungry penguin

New member
מה אתם מבינים

כל אדם זכאי להבחר לכנסת, כל עוד הוא נבחר ע"י העם. אם מספיק אנשים בעם חושבים שברוך מרזל מתאים אז הוא מתאים. אם מספיק אנשים חושבים שדהאמשה מתאים אז הוא מתאים. העם קובע את אמות המידה של החברה, ולו האליטה. זה הרעיון בכנסת ודמוקרטיה. מחר שינוי ועבודה יגייסו קואליציה לקבוע שמי שמאמין באלוהים, אסור לו להבחר לכנסת... אתם מנצלים את העובדה שתומכי מרזל הם מיעוט, כדי לצאת נגדו. אני מחכה ליום שתהיו אתם המיעוט, ויגידו לכם שאסור לכם לבחור מועמדים לכנסת.

masorti

New member
מי לימד אותך את השטויות האלה?

בטח לא ידעת שבינואר 1933 היו מספיק אנשים שחשבו שהיטלר מתאים ובחרו במפלגה שלו, ולכן המפלגה הנאצית הפכה לגדולה בפרלמנט הגרמני והיטלר התמנה לראש הממשלה. מאז מוסכם בעולם שמותר לבלום בחקיקה את כניסתם של אלמנטים חתרניים לפרלמנט.

hungry penguin

New member
אין כזה דבר "מוסכם בעולם"

זה דבר ראשון. דבר שני, עליית היטלר היתה קצת יותר מורכבת מזה, אבל בעיקרון אם רוב בעם החליט שהיטלר ראוי, מי חוץ מאלוהים יכל לבוא ולאמר לעם שהוא טועה? במאה האחרונה רצח עם נחשב ללא מוסרי, ולכן גם האנשים לא בוחרים באלו שתומכים ברצח עם. אם מחר הוא יחשב למוסרי, אז הדמוקרטיה צריכה לאפשר לתמוכים ברצח עם לעלות. פעם פמיניזם היה משהו לא מוסרי. האם זה נראה לך נכון שהרוב פשוט יאסור על המיעוט לבחור פמינסטים לכנסת? העם בוחר מה ראוי ומה לא. לא הרוב. ככה לפחות דמוקרטיה עובדת. לדעתי האנטי-גלובליסטים הם סכנה נוראית לאנושות. למה לא אוסרים עליהם להבחר? כי הרוב לא מסכים איתי. מחר הוא יסכים, וגם להם אסור יהיה להבחר. אתה לא רואה שמשהו מסריח פה?

masorti

New member
יש דבר כזה "מוסכם בעולם"...

לפחות במדע המדינה ובמשפט של העולם הנאור. אבל אולי אתה צודק... מי יכול לקבוע אובייקטיבית שהיטלר לא ראוי? בפעם הבאה שיעלה מנהיג שיציע לחסל את היהודים וירצה לרתום לשם כך את המדינה החזקה באירופה - אזכור שאין לאיש זכות מוסרית למנוע ממנו לעלות לשלטון. ואתה מערבב בין חילוקי דיעות פוליטיים לבין עמדות שנחשבות מוקצות מחמת מיאוס בקונצנזוס כללי. ההסטוריה הוכיחה שמותר לדמוקרטיה להגן על עצמה מפני הרוצים להחריבה, ולחסום את עלייתם של כוחות שיובילו למשטרים מטורפים. זה לא שיעור פילוסופיה אלא העולם האמיתי.

הנה אפילו בפורום האיחוד הלאומי

נער יהודי ימני קיצוני מטורלל ומחליא קבע שהיטלר צדק והצדיק את השואה.

hungry penguin

New member
כעקרון כן

אבל בכלליות ערבים לא צריכים להיות אזרחים ובעלי זכות הצבעה. אבל כל עוד הערבים נחשבים לאזרחים שווים, מקומם טיבי ובשארה בכנסת (בהנחה שיש להם תומכים).

ראליסט

New member
../images/Emo8.gifכעקרון גם אני...

תומך בכך שמרזל ירוץ לכנסת. אבל בכלליות יהודים שכופרים בעקרונות מגילת העצמאות אינם צריכים להיות אזרחים ובעלי זכות הצבעה.אבל כל עוד הם נחשבים לאזרחים שווים מקומו של מרזל,של נועם פדרמן וגם של יגאל עמיר-בכנסת (ולהם לצערי יש תומכים...)

UM2 חזר

New member
אני לא מבין את הפחד ממרזל

הרי הוא וחברו התימהוני קליינר יקבלו רק כמה אלפי קולות ויוכיחו שאין קונים לסחורה שלו הוא לא סכנה לדמוקרטיה כי אין לו שום סיכוי הוא בסך הכל יזיק לימין ויפגע בו מי שמפחד ממרזל מפחד מהאויר הוא לא סכנה בניגוד אליו בשארה וטיבי מרגלים לטובת החיזבאללה ואסד מחבלים בהמשך קיומה של ישראל והם חכי"ם האם זהבה גלאון תסכים לפסילתם התשובה היא כמובן לא כי לזהבה לא איכפת משונאי ישראל כל עוד הם תומכים בגוש החוסם ובהסכמי אוסלו הבוגדניים

אתה מפחית מערכם האלקטורלי

הלואי ואתבדה אבל אני מאמין שאם ירוץ קליינר עם מרזל הם יעברו את אחוז החסימה (שני מנדטים).

למעלה