ליטפליקי

neophile

New member
אתה חייב להגביר את ה gain של ההקלטה

אם הגיין נמוך ואתה אחרכך מגביר את הסאונד בתוכנת עריכה זה גם מגביר את הרעש רקע (היסס) .
אם הגיין מספיק גבוה ( אבל לא יותר מדי) אז לא תצטרך להגביר כלכך הרבה בתוכנת עריכה ואז גם לא יהיה הרבה היסס .

neophile

New member
אני לא מתחבר לכל הדיבורים האלה

באופן דיי פלאי חווית השקט שלי העמיקה באופן ניכר ואני מסכים שיש אלמנט של שינה בלצאת מהחוויה הזאת אבל זה לא קשור בלראות את עצמך כחפץ וכביכול "להשאב" לאשליית העולם .

זאת תפיסה דואלית .
העולם אמיתי וגם חווית השקט היא אמיתית
חלום הוא אמיתי וגם הערות היא אמיתית

לא צריך "לרדת" על חווית העולם כדי "להגביה" את חווית השקט .

כשהשקט מופיע עם הזכירה העצמית אז גם יש את מי שמעריך את השקט.

זה נראה לי חסר תועלת לנסות למכור לשכל החושב כמה השקט הוא טוב ואיך העולם הוא אשליה וכו' ...

השכל לא מסוגל להעריך את השקט אבל כשהשקט מופיע השכל משתעבד לו .

neophile

New member
זה יכול לקחת זמן ומאמץ

זה סוג של קונג פו ... ויש הרבה מאבקים פנימיים בין המחשבות לשקט אבל בסופו של דבר המחשבה משתעבדת כי הסבל לא נפסק , המחשבה רק מגבירה את הסבל ... עד שמגיעים להבנה שאף נסיון של הסקת מסקנות ואחיזה במסקנה כזאת או אחרת זה לא תחליף להשתעבדות המחשבה .

האם אפשר ללמד את זה ? אני לא חושב ככה
כל התהליך הזה הוא הכרחי ללימוד אי אפשר ללמד אחרים שהמחשבה גורמת לסבל כי צריך לסבול . בלי המאבק הזה , בלי כל הנסיונות השונים והמשונים של המחשבה לתקוף את חווית השקט מכל הזוויות האפשריות ולהכשל כשלון טוטאלי היא לעולם לא תשתכנע שהיא לא מסוגלת.

אני חושב שללמד אחרים ולהגיד להם שהמחשבה היא סבל ושהעולם הוא אשלייה ושרק השקט הוא אמיתי זה לימוד דיי אכזרי שספק אם הוא יוביל מישהו לשקט המיוחל ..כי במקום לעבור את התהליך הנחוץ הם ישארו בשלב עוברי שלו , תובעים ברחמים עצמיים על כמה שהם לכודים במחשבה ...

בגלל זה הלימוד צריך להעשות בצורה מסויימת וגם יש מקום לרחמים עצמיים בהתחלה אבל ישר לזרוק על התלמידים את זה שהמחשבה גורמת לסבל ולתת להם לחשוב על זה ... זה מתכון ללופ של רחמים עצמיים וזה חמור מאוד !!!

הצופה.

New member
למדתי מהבחור הזה דיי הרבה זמן

היום לדעתי הוא פשוט לא מבין על מה הוא מדבר ואם הוא כן מבין הוא לא מסוגל להסביר את זה
בכל מקרה יש לי מחשבה שאומרת שמי שלא יודע להסביר את זה סימן שהוא לא יודע את זה או לא מבין את זה
אחרת היה "שר" את זה גם היו מעירים אותו באמצע הלילה

הרבה אנשים חושבים שאם הם הולכים למורים והם לא מבינים אותם סימן שהם לא מספיק חכמים או טיפשים
אבל האמת שאם המורה היה מספיק חכם היה יכול לגרום להם להבין
לכן לדעתי היחיד שמבין באמת היום בארץ את הדברים זה אני
ולצערי הרב אינני מרגיש מואר או ער

הצופה.

New member
שאדם מדבר על התנסות ישירה שלא ניתן לתאר אותה

אז גם אם מגרד לי בביצים זו התנסות ישירה שלא ניתן ממש לתאר גם איך אני מזיז את היד או מאין עולות המחשבות או למה אני מחויב לרצון שעולה בי
ומי המושך בחוטים או האם יש מישהו כזה על אף אחד מהשאלות האלו לא ניתן לענות בצורה רגילה צריך שכל אחר שבו האדם לא מדבר מיתוך הזיכרון
אלא משתמש בזיכרון לתיאור הדברים ולא הזיכרון משתמש בו כעבד של העבר וזה כל ההבדל בין החשיבה הלוגית והחשיבה הפסיכולוגית
עיין ערך של זה בדרך הרביעית הבנה של ההבדל בין החשיבות האלו
תארה לך מה היא עירות ומה היא "הארה" יש על זה גם בספר הדרך הרביעית של אוספינסקי

והינה תקציר שלי
"יש שתי סוגי חשיבות לוגית ,ופסיכולוגית.
חשיבה לוגית- אם ניקח עץ לדוגמה ונשאל למה העץ כאן? התשובה תהיה כי שתלו אותו השקו אותו טיפחו אותו. זו חשיבה שנשענת על זמן ותהליך.
החשיבה הפסיכולוגית -אומרת שהעץ כאן, כי יש פה חלל ויש פה אויר ויש פה מציאות שהוא חלק מימנה, ומה שיש זה גם הסיבה. כלומר המשמעות של הדבר נמצאת בתוכו, ולא בגלל "ההיסטוריה או מה ששמעתי לגביו".
ההבנה של ההבדל בין שתי הגישות החשיבה ,היא למעשה מהות חווית ההתחדשות שבדברים כלומר מה שאני רואה עכשיו זה לא בגלל מה שהיה פה אתמול או בגלל ההסתברות של ההתרחשות הלוגית של הדברים, אלא כי "ככה הם פני הדברים כרגע" לפי הבנתי חשיבה לוגית זו חשיבה של זקן וחשיבה פסיכולוגית היא חשיבה צעירה ומתחדשת ואז אתה יכול לחוות התחדשות בכל דבר ודבר ולא "בגלל שה..."
ולכן שאומרים לך שאתה שקרן זה בגלל שאתה מייחס חשיבות לדבר מסוים בגלל עברו, ולא בגלל היותו .ואז שואלים "ומי אמר שזה נכון ?" אתה קולט שאתה מדבר על סמך העבר, ולא מתוך עובדות כי מה שהיה כבר חלף ולכן לא יכול לשמש כעובדות.
למעשה מה שכתוב פה מסכם לימוד של תקופה ארוכה יחסית בחיי.."
ניתן למצוא על כך בקבוצה בפייס של מורה הסבל=הסבל עצמו משמש כמורה

neophile

New member
מה לגבי המורים שלך בדרך הרביעית?

למזלי חלק ניכר מהידע מיסט העביר לי אם כי הוא יגיד שזה רק חלק קטן מהידע , ככה שכשאני הצטרפתי לקבוצה פחות עניין אותי הידע ויותר חיפשתי משהו לא מילולי , משהו בהרגשה ובתחושה ולמזלי גם מצאתי .. זה עניין של הקשבה , דרכים לעבוד עם הקשב .
לא צריך להסביר את זה ספציפית במלים אבל כן אפשר להדגים את זה ואם אתה קשוב אתה לומד ..זה מבחינתי הלימוד הכי חשוב שקיבלתי שהוא מעל למחשבה , עדין יותר ..

neophile

New member
תלוי איך אתה מגדיר קשור לדרך הרביעית

את האמת שלא שמעתי על המקום הזה אבל בבדיקה של הנושא ברשת הרושם שלי זה שהוא לא קשור ישירות לגורדייף , וזה לא הבית ספר היחיד של הדרך הרביעית שלא קשור ישירות לגורדייף אבל אני לא אשפוט אותם כי אני לא מכיר אותם .
מבחינת דרך החיים הם נראים רציניים , בהחלט יש לי עניין לבקר שם .

אני לומד בבית ספר שמקורו במרכז שגורדייף הקים בצרפת.

lightflake

New member
אתה מנסה להבין את המציאות

הרוחניות האותנטית תמיד מדגישה שזה בלתי אפשרי
אתה לא יכול להתחיל מנקודת מוצא שגויה וממנה להתחיל לחקור ולמצוא את האמת
נקודת המוצא השגויה היא אתה! אתה מדמיין שאתה דמות שחיה בתוך סרט ומנסה להבין את המציאות שאתה חווה אבל כל עוד האקסיומה הבסיסית שלך שגויה אז איך ייתכן שתגיע לאיזושהי אמת ?
זה עדיין מסע בכיוון חיצוני, האדם מחפש משמעות,
במקום זה החיפוש הרוחני אומר לך, תבדוק מי אתה, מי זה זה שמחפש, קודם כל תדע את הבסיס הזה כלומר הכיוון של החיפוש הוא פנימה,
הבעיה שלך היא שיש לך היא לא שחסר לך איזה מידע אלא שיש לך הרבה יותר מדי מידע ואתה מנסה להשלים איזשהו פאזל בשביל "להבין" את המציאות

נחש מה? לא ניתן להבין את המציאות
הכלי שאתה משתמש בו הוא תוצר של המציאות והוא נחות ממנה בהרבה , זה כמו שהמחשב הביתי שלי יתחיל לנסות להבין את האדם שיצר אותו... אתה מתאר לעצמך כמה שזה רחוק מאפשרי? הדבר היחיד שאפשרי זה שהכלי (המוח) יחשוב שהוא מסוגל להבין את המציאות, ואפילו יחפור בזה כל חיי הגוף אבל זה לעולם לא ייצלח

מה שרוחניות מציעה זה דבר אחר לגמרי
הרוחניות באה ואומרת, אתה לא נפרד מהמציאות, אתה המציאות, אז אתה לא יכול להבין בשכל את המציאות אבל גם אין צורך בזה כי זה מה שאתה, זה טפשי לנסות להסביר לעצמך מי אתה דרך השכל, דרך מחשבות ומילים ורעיונות, תחשוב שהפרח יסביר לעצמו מי הוא, שיש לו צבע ורוד וריח מתוק, זה שימוש קלוקל בשכל שניתן לנו מרוב שהתמכרנו לאור המדומה שנותנות ההבנות השכליות... אז במקום שהטיפה שבאוקיינוס תנסה להבין את האוקיינוס (וזה מקסימום יספק לה כמה רגעים של עונג זמני) היא יכולה לעצור לגמרי, לוותר על קיומה האשלייתי כטיפה נפרדת, ואז כל מה שישאר זה האוקיינוס

אתה וינוקא שניכם בנים לעצמכם תיאוריות בתוך החלום שמסבירות את כל המציאות ומניחות את דעתכם ואתם חושבים שזוהי רוחניות ?
בשביל זה חכמים דיברו גם על נירוונה, בליס, אננדה, אושר מוחלט אינסופי שלא תלוי בדבר, למה? כדי שחכמים כמוכם לא יעבדו על עצמם ויאמרו הנה על פי התיאוריה שלי אני מואר, כי זה בהחלט אפשרי בתוך המחשבה, אז תשאלו את עצמכם אם באמת הגעת לחוויה של אושר מוחלט שלא תלוי בסיטואציות, אתה יכול להיות קבצן ברחוב לישון על ספסל ושיירד עליך גשם ולהיות בבליס מוחלט ובפליאה מוחלטת מעצם הקיום, תשאל את אקהארט טולה, הוא היה כמה שנים ככה...

מה שאני רואה זה פשוט שאתם נותנים את הרשות לשכל לשלוט ולכן עדיין כל התהליך הוא מחשבתי בגלל זה אני אומר לשבת על התחת, ותאמין לי שאני כבר לא יכול לספור את כמות השעות שאני ישבתי על התחת ועדיין יש לי עוד הרבה לשבת על התחת...

lightflake

New member
כשלא כותבים תוכן

אז מופיעה נקודה ריקה ליד הכותרת ואז אנשים חושבים שההודעה ללא תוכן למרות שאתה נותן קישור, האמת שזו פאשלה של המערכת

ינוקא1

New member
תיזהר לא לקבל טחורים מרוב ישיבה על התחת.

נירוונה , בליס , אננדה , גן עדן . . . מגיעים רק כשאתה מפסיק לחלום עליהם.

כאשר אתה מקבל את חוסר שלימותך ואת מי שאתה כאן ועכשיו.

ובמילים אחרות :
אם כואב לך , אז אתה צורח.

ואם אתה שמח , אז אתה צורח גם.

אם כבר מישהו כאן מכור לאיזושהיא פילוסופיה , אז זה אתה שמכור לפילוסופיה שאם תוותר על קיומך הנפרד תתאחד עם האוקיינוס ובלה בלה בלה.

(כבר הצעתי לשובטמה ואני מציע גם לך לקצר תהליכים.
כי קיימת דרך פשוטה מאוד לוותר על קיומך הנפרד - כדור לראש.
אז חבל שאתם עובדים כל כך קשה הרבה שנים כדי להגיע למצב פשוט כל כך).

זה אתה שנלחם כל הזמן - נלחם בקיומך הנפרד , בשכלך , בגופך , בסבל , בנו , בכל מיני דברים שמבחינתך הם אשליה .. . אם אינך שם לב אתה כל הזמן נלחם מלחמת קודש (= ג'יאהד) כדי להגן על איזושהיא אידאולוגיה שבשמה אתה יושב המון על התחת.

אז אם אתה מחפש נירוונה , בליס , אננדה . . . פשוט תפסיק להילחם , תסתכל בפרח ותיהנה מהיופי שלו בלי לחשוב האם זו אשליה או לא , תסתכל בסבל ותסבול איתו , תסתכל בחוסר השלימות ותשלים איתו , תהיה פשוט מודע לחיים במלוא עוזם.

וזה הכל.

ינוקא1

New member
ושוב חוזרת לה המנטרה הקבועה

כאשר מישהו אומר ללייטפלייק דברים הנוגדים את הפילוסופיה שלו ....

lightflake

New member
דבר אחד אפשר לראות כאן יפה

כיצד נוצרים מורים שקריים, עוורים שרוצים להוליך עוורים

lightflake

New member
"מה יגידו עלי?" "מה חושבים עלי?"

זה בדיוק המיינדסט של מי שעדיין כל כך מכור לפידבק של ה"אחרים"
אם באמת היית בבליס זה ממש לא היה מעניין אותך...

מעניין שעל כל כך הרבה מורים גדולים מסופר איך הם ישבו בשתיקה לבדם במשך שנים ארוכות לפני שהפכו למורים, בודהידהרמה לדוגמה ישב 9 שנים "ישיבה שקטה מול קיר" אבל אתה והצופה החלטתם שאתם יכולים פשוט לדלג על כל זה ולקפוץ ישר ללהיות מורים... תרבות האינסטנט במיטבה

יאללה אני מיציתי, צום קל שיהיה לך

ינוקא1

New member
תודה על הברכות.

אני מאחל לך שיום אחד תפסיק להילחם , תפסיק לרצות להיעלם מהעולם.

תתחיל לחוות את העולם במלואו , את האין ואת היש מבלי דעות קדומות.

למעלה