אתה מנסה להבין את המציאות
הרוחניות האותנטית תמיד מדגישה שזה בלתי אפשרי
אתה לא יכול להתחיל מנקודת מוצא שגויה וממנה להתחיל לחקור ולמצוא את האמת
נקודת המוצא השגויה היא אתה! אתה מדמיין שאתה דמות שחיה בתוך סרט ומנסה להבין את המציאות שאתה חווה אבל כל עוד האקסיומה הבסיסית שלך שגויה אז איך ייתכן שתגיע לאיזושהי אמת ?
זה עדיין מסע בכיוון חיצוני, האדם מחפש משמעות,
במקום זה החיפוש הרוחני אומר לך, תבדוק מי אתה, מי זה זה שמחפש, קודם כל תדע את הבסיס הזה כלומר הכיוון של החיפוש הוא פנימה,
הבעיה שלך היא שיש לך היא לא שחסר לך איזה מידע אלא שיש לך הרבה יותר מדי מידע ואתה מנסה להשלים איזשהו פאזל בשביל "להבין" את המציאות
נחש מה? לא ניתן להבין את המציאות
הכלי שאתה משתמש בו הוא תוצר של המציאות והוא נחות ממנה בהרבה , זה כמו שהמחשב הביתי שלי יתחיל לנסות להבין את האדם שיצר אותו... אתה מתאר לעצמך כמה שזה רחוק מאפשרי? הדבר היחיד שאפשרי זה שהכלי (המוח) יחשוב שהוא מסוגל להבין את המציאות, ואפילו יחפור בזה כל חיי הגוף אבל זה לעולם לא ייצלח
מה שרוחניות מציעה זה דבר אחר לגמרי
הרוחניות באה ואומרת, אתה לא נפרד מהמציאות, אתה המציאות, אז אתה לא יכול להבין בשכל את המציאות אבל גם אין צורך בזה כי זה מה שאתה, זה טפשי לנסות להסביר לעצמך מי אתה דרך השכל, דרך מחשבות ומילים ורעיונות, תחשוב שהפרח יסביר לעצמו מי הוא, שיש לו צבע ורוד וריח מתוק, זה שימוש קלוקל בשכל שניתן לנו מרוב שהתמכרנו לאור המדומה שנותנות ההבנות השכליות... אז במקום שהטיפה שבאוקיינוס תנסה להבין את האוקיינוס (וזה מקסימום יספק לה כמה רגעים של עונג זמני) היא יכולה לעצור לגמרי, לוותר על קיומה האשלייתי כטיפה נפרדת, ואז כל מה שישאר זה האוקיינוס
אתה וינוקא שניכם בנים לעצמכם תיאוריות בתוך החלום שמסבירות את כל המציאות ומניחות את דעתכם ואתם חושבים שזוהי רוחניות ?
בשביל זה חכמים דיברו גם על נירוונה, בליס, אננדה, אושר מוחלט אינסופי שלא תלוי בדבר, למה? כדי שחכמים כמוכם לא יעבדו על עצמם ויאמרו הנה על פי התיאוריה שלי אני מואר, כי זה בהחלט אפשרי בתוך המחשבה, אז תשאלו את עצמכם אם באמת הגעת לחוויה של אושר מוחלט שלא תלוי בסיטואציות, אתה יכול להיות קבצן ברחוב לישון על ספסל ושיירד עליך גשם ולהיות בבליס מוחלט ובפליאה מוחלטת מעצם הקיום, תשאל את אקהארט טולה, הוא היה כמה שנים ככה...
מה שאני רואה זה פשוט שאתם נותנים את הרשות לשכל לשלוט ולכן עדיין כל התהליך הוא מחשבתי בגלל זה אני אומר לשבת על התחת, ותאמין לי שאני כבר לא יכול לספור את כמות השעות שאני ישבתי על התחת ועדיין יש לי עוד הרבה לשבת על התחת...