ליטוש אבן מצפה

bandit 1

New member
ליטוש אבן מצפה

שלום לכולם, בשעה טובה, ליטשו לי את הרצפה בבית מסוג מצפה צהוב בדרגת מט-משי ועדיין לא מרחו סילר, התוצאה לא מוצאת חן בעניי שהרצפה יבשה, אבל שהיא רטובה הרצפה ממש יפה, לכן, חשבתי לשים סילר מראה רטוב. האיש ליטוש אומר שזה לא מומלץ כי הרצפה יכולה לאבד את הברק והוא שם רק סילר נייטרלי(לא משנה גוון). שאלתי לפורום היא האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם ניתן לשים סילר במראה רטוב? האם יש עצות אחרות? תודה

fireman

New member
אבן לעולם לא תבריק כמו גרניט

משום מה אנשים מצפים, אולי כי הבטיחו להם או אולי בגלל חוסר ידע שכל אבן תגיע לרמת ברק ומראה כמו שיש הגרניט שהם מכירים מהמשטח שיש להם במטבח כי זו גם אבן. חד משמעית - לכל אבן יתקבל גימור ומראה שונה ולא משנה כמה היא תלוטש. אצלי בבית יש מדרגות מאבן חלילה צהובה....גם אם אני אשב ואלטש כל מדרגה במשך 10 שעות היא לא תבריק כמו גרניט....למה? ככה. זאת האבן, אלה התכונות שלה וזה המראה שיתקבל בסופו של דבר. מה שלא ברור לי כיצד דרגת מט-משי מאבדת ברק? ממתי מט הוא מבריק? קח את הסילר שאתה רוצה, קח חתיכת אריח שנשארה לך (אני בטוח שנשארה לך) ותמרח עליה את הסילר שאתה רוצה בהתאם להוראות היצרן ותראה מה תהיה התוצאה.... מצא חן בעיניך? דרוש מהמבצע ליישם את הסילר הנ"ל. לא מצא חן בעיניך?....סביר להניח שתצטרך להסתגל לקיים.

bandit 1

New member
דווקא את הברק אני לא מחפש

אלא את המראה הרטוב. לשאלתך, מט לא מבריק, אבל מט-משי כן. לגבי הסילףר המלטש טוען שהתוצאה לא תצא יפה ולא מנמק יותר מדי, תמיד אפשר לנסות אבל יתן תוצאה לאריח אחד ולא למשטח...

avi5199

New member
לדעתי אתה צריך וואקס לא סילר.

יש ואקס קריסטלי שהוא מבריק, ויש וואקס אקרילי שהוא נותן מראה "רטוב" אבל לא מבריק.

avi5199

New member
דרגת מט משי זה לא מבריק

אם אתה רוצה מבריק, "כמו רטוב", תלטש לדרגת מבריק, או תצפה אות הרצפה בוואקס קריסטלי.

למעלה