ליזרד

charlila

New member
ליזרד

"כסחי אותי קצת, זה יהיה נחמד", כתבת לי במסר אישי (שאלת אותי לאיזה מסר אני מצפה, כי אתה לא זוכר, ועניתי שהתכוונתי לכסח אותך קצת, אבל דחיתי לאחרי משהו אחר.) אז לאחר שהסגרתי שהמשחק תפור, הרי הכיסוח: קודם תזכורת: ועיון מגלה שתחילת הפתיל המדובר נמחקה מהפורום – מנהל נוכל שכמותך! (אני כבר מכניסה את עצמי להלך הרוח של מכסחת-דשא) -הזה שבו קראת לציבור הלוחמים לפנות לעצה ותמיכה בענייני חלימה. ובכן, ביקשתי חוות-דעת על קרבות החלימה שלי, בתקווה לְדעת-מומחה שתזים את המקהלה שנתקבעה על הדעה שהם פרנואידיים במקצת, תוצאת משיכה אישית לפחד, קדרות וכל מה שמדכא. אלא שהצטרפת למקהלה. שאלתי על סמך מה, וענית (מסתבר ששמרתי את הקטע אצלי במחשב) "יש בתיאורים שלך תחושה של בילבול, הסחפות, חוסר קלילות, ונראה שכל הזמן יש התרחשויות עמוסות שדורשות ממך לנוע כל הזמן." אז שוב: בלבול: אני טוענת שאני לא פועלת (בקרבות חלימה) מבלבול. אני מצליחה ליצור רושם כזה, כדי לא להגיש לאויבים תיקיות מסודרות. אבל בלבול – בכלל לא. היסחפות: היא הליך מקובל בלחימת קרבות. עדיף על להיות תקוע. חוסר קלילות: טוב, אלה קרבות, לא מדיטציות! לא שנטי! אולי טריניטי מיטיבה ממני ליצור רושם של קלילות בתוך התרחשויות עמוסות (ובכלל מצטלמת יותר טוב) – אבל המבחן, להזכירך, הוא מבחן התוצאה! ואם היית יודע מה משקל החגור שאני סוחבת, בטח היית מתְפעל. (ואם היית יודע מה משקלי, בטח היית נבעת.) "אני לא אומר את זה ממקום של ביקורת, זה מאוד מובן והסיבה שאני יכול לזהות את זה ולומר את מה שאני אומר היא שאני מכיר את זה היטב על עצמי." לזה קרא דון-חואן "שיקוף בבועת השיקוף העצמי" – אתה נתפס לרמז-שניים הזהים למה שאתה מכיר מעצמך, קובע זיהוי, ומשם והלאה שום דבר לא יזיז אותך ממנו – תמחק פתילים תוך ניצול לרעה של סמכותך כמנהל (סתם) ורק שלא תצטרך לבחון את הזיהוי מחדש. "הקרב הזה על המודעות הוא קשה, אבל אני בוחר בו כי נגעתי לא פעם בצלילות הזו." האם אני טועה כשנראה לי ש"הקרב על המודעות" עבורך הוא קרב על סוג הסוטול החביב עליך? צלילות כסוג של סוטול? ואז נראה לך שאני בוחרת בסוטול רע, נטייה לג'אנקיות, או לסאדו-מזו, או משהו כזה? אז – שים לב! זהו לב העניין! אני לא נלחמת (בחלימה) על בחירת הסוטול החביב עלי, אלא – כמו, נגיד, במלחמת יום כיפור – על קיומם של יקירי, ובני שבטי, ועוד כמה חבר'ה שגם גורלם ייחרץ באותה הזדמנות. ולמה שיהיה איכפת לי מהתחת של בועת השיקוף שלך? כי רוח הזמנים שהשתנתה (ראה מלחמת המפרץ ב') העלתה את קרנה של התקשורת - בכוחה להכריע את המלחמה. (וקלוט-נא: יש מלחמה בעולם! זו לא מטאפורה, לא צחצחות-לשון, זו מלחמה! על עצם החרות! ואם ננוצח, תמשיך לשרור העבדות עד מי-יודע-מתי!) וכי, כפי שציינתי פעם, סוגרים עלי מעגלי-עשת שמונעים ממני, למשל, לעבוד בעבודתי האמיתית, וכן להתפרנס ממנה (אני עדיין עובדת בנקיון – כבר לא בבנק, במקום טיפה יותר נוח טכנית, אבל שמטפס עלי הרבה יותר). וכן – לקבל חילוץ, שבלעדיו זמני קצוב. על כן דעתך חשובה. ועל כן אבקשך לקחת אחריות על דבריך. אם אתה עומד מאחוריהם – עמוד על שלך עד שיישבר. ואם לא – הודע נא על כך ברבים בלשון ברורה. אסדר לך שאלון לנוחיותך: 1. האם אתה עדיין מצוי תחת הרושם שאני נלחמת את קרבותי מתוך בלבול? באר ונמק. 2. " " " " " " " נסחפת בקרבותי ללא שליטה? " " . 3. האם אתה סבור עדיין שלחימה עם תיקים כבדים היא לא מספיק kool, או שזה משנה משהו? באר ונמק. "מה שחסר בחלומות האלו זו הבהירות שמאפשר(ת) לפעול ולהוות בדייקנות וללא רבב"; 4.התוכל להביא לי (לפחות) שלוש דוגמאות לפעולות לא מדוייקות\שיש בהן רבב, מתוך קרבות החלימה שסיפרתי עליהם בפורום? והתוכל לומר מה (לדעתך) היה נכון לי לעשות במקום זה? 5. ואם התשובה ל4\1 שלילית – התוכל בבקשה להודות שדעתך לא מבוססת על כלום, או – במידה וזה כך – ששינית אותה? יַה וָיוַה, ליזארד! עורה-עור! צא מהתקיעות! קח אחריות! זה חשוב! החלט והודע: הלנו אתה או לצרינו? ולפחות תיהנה!

charlila

New member
ועוד הערה סגנונית על לחימה

כפי שנאמר באחת הבדיחות על וסילי איבנוביץ' צ'פייב (גיבור סובייטי נערץ רשמי, משהו כמו טרפמפלדור, שהתפרסם כשחצה בשחייה את נהר האורל בשעת קרב) - וסילי איבנוביץ'! תמשיך לשחות! - וסילי איבנוביץ'! תמשיך לשחות! עוד קצת ואתה מגיע! - וסילי איבנוביץ'! אל תוותר! עוד קצת! - וסילי איבנוביץ'! זרוק כבר את המזוודה הכבדה הזאת קיבינימט!

L i z a r d

New member
מקווה שנהנת. ../images/Emo3.gif

רק הערה אחת: לא נמחקה אף הודעה שלך.

L i z a r d

New member
לא דיברנו על זה...

סתם. טוב, אנחנו כנראה לא רואים את הדברים בדיוק באותה צורה, ובכל מקרה אני לא נמצא במקומך ולא יכול להעיד על מעשיך... אני לא רואה טעם כרגע בהתפלמסות בנוגע לזה. אני מעריך שאת מספיק אחראית למעשים שלך ומספיק מודעת לעצמך בשביל לקבל החלטות כאלו ואחרות. אמרתי את מה שאמרתי ואת התייחסת לזה באופן שבחרת בו - מבחינתי בזה בסדר גמור ואני מקווה שגם מבחינתך. זה הכול.

charlila

New member
בטעול לחצתי "שלח" פעמיים - אבל יצא

שעניתי מראש על הודעתך הבאה! אז אם תשנה פעם את דעתך, תוכל תמיד (לא, לא תמיד, אבל עד הודעה חדשה) לשוב ולענות!

Talia E

New member
לא הבנתי למה זה חשוב לך

שליזרד "יודה שדעתו לא מבוססת על כלום" (?) או שהוא שינה את דעתו

pandor

New member
לא הבנתי למה חשוב לך

להבין למה לצ'רלילה חשוב שליזרד יודה שדעתו לא מבוססת על כלום או שהוא שינה את דעתו?

charlila

New member
לא חשוב לך להבין, או לי לקבל תשובה?

לי יש תשובה משלי. שאלת - כבדי אותי ותני לי לענות!

charlila

New member
למה חשוב לי שליזרד יסיר את שיפוטו

חשבתי הרבה איך לענות לכם – כי התשובה מסווגת קמעה. אצטרך להשתמש במשלים ורמזים. אז ככה: במסגרת המאבק על שחרור החטופים "שלי" (היום לכל אחד יש חטופים "שלו" – משפחת ארד, משפחת טננבוים, משפחות חטופי קולומביה... וחכו, זו רק ההתחלה) קרב הרגע שאצטרך לצאת מהבונקר ולעבור שטח חשוף ומטווח. עכשיו הכל תלוי בדעת הקהל – במעגלים. אם הדעה תהיה שאני פסיכית בעלת נטיות אבדניות, אין לי צ'אנס. ואם היא תהיה שאני יובל ארד, או תמי ארד – הדבר הכי גרוע שיצפה לי הוא מסיבת עיתונאים מעצבנת. מסיבות משלי, אני סבורה שליזארד הוא ממעצבי דעת הקהל בפלח השוק הלוחם. ועם זה ננצח.

רשף כשף

New member
איזה כבוד ליזרד

אבל שרלילה יקרה... את זו שמעצבת את דעת הקהל על עצמך ולא ליזרד מעצב אותה. קחי אחריות וראי שאת זו שקובעת לעצמך ולא מישהו אחר:)

Talia E

New member
מסכימה

כשיש לי גישה ישירה למשהו, אני יכולה לתת עליו את דעתי (אם אני רוצה) בעצמי, ואינני זקוקה להסתמך על מישהו אחר, מוערך ככל שיהיה.

Talia E

New member
במילים אחרות:

אם אני רואה משהו בצורה ישירה - אני לא צריכה מתווכים. כלומר, אם אני רואה בעצמי - דעתו של ליזרד לא משנה ולא משמעותית, פשוט כי אני יכולה להעריך בעצמי. גם אם אני מאד מעריכה את ליזרד - דיעותנו לא חייבות להיות זהות, וזה שליזרד חושב X, לא אומר שגם אני אחשוב X.

למעלה